Hej:) Mam pytanie .Jakie 3 telenowele zaliczylibyście do tych najlepszych ,ulubionych,niezapomnianych ,które skradły wasze serce .Robię mały ranking. Podam swoje telenowele i liczę na to ,że wy również napiszecie Swoje :* POZDRAWIAM!
OTO ONE (od najwcześniej wyemitowanej):
1 Luz Clarita (Serce Klarity)
2 Muñeca brava (Zbuntowany Anioł)
3.Cuidado con el ángel (Nie igraj z aniołem)
1.Triumf miłości/Gorzka zemsta
2.Nie igraj z aniołem/Przyjaciółki i rywalki
3.Kobieta w lustrze/Marina/Cena marzeń aa i Zbuntowani
Pozdrawiam :)
1. Zorro: La espada y la rosa
2. Słodka trucizna (jak to już było dawno temu... łezka się w oku kręci)
3. Prawo pożądania
z tych starych-Luz Maria,Fiorella ,Zbuntowany anioł,Luz Clarita
nowsze to------
Mi pecado (Mój grzech)
El fantasma de Elena (Duch Eleny):)))))
Acorralada (Osaczona)
Torrente (Strumień namiętności) :)))
Widzę że tutaj przeważają raczej nowe telenowele emitowane przez Puls i TV4 ale ja się wyłamię.
Moje ukochane telenowele:
1. Esmeralda
2. W niewoli uczuć
3. Luz Clarita
4. Daniela i przyjaciele
5. Mała księżniczka
6. Paulina
7. Rosalinda
8. Cristina
9. Miłość i nienawiść
10. Prawdziwa miłość
11. Brzydula(wersja kolumbijska)
12. Gorzka zemsta
13. Biały welon
14. Cena marzeń
15. Grzesznica
itd...
Nieznoszę "Osaczonej"!!!
Ja uwielbiam wiele. Bardziej z tych nowszych, starych mniej oglądałam.
1. Gorzka zemsta
2. Osaczona
3. Zaklęta miłość
4. Dzikie serce
5. Rubi (Cena marzeń)
6. Barwy grzechu
7. Prawo pożądania
8. Moja piękna grubaska
9. Pasion (Sidła namiętności)
10. Marina
Wszystkie jakie oglądałam mi się podobały i je lubiłam. Te które mnie nie ciekawiły nie ogladałam ;D
Rozpisałam się XD
1.Zbuntowani
2.Luz Maria
3.Gorzka zemsta
4.Paloma
5.Fiorella
6.Cud miłośći
Wiem że wymieniłam więcej niż trzy ale te podobają mi się najbardziej.Kolejność jest przypadkowa choć z wymienionych "Gorzką zemstę "lubię najbardziej...
7.Luz Clarita
8.Brzydula(Kolumbia)
9.Zbuntowany anioł
10.Jesteś moim życiem
nie przypadła mi do gustu nowelka pt"Kobieta z Lustra" bo taka trochę bajka,,,telenowele to filmy o miłości ,intrygach itp...ale zaczarowane lustro to przesada...
Dziękuje Wszystkim za udzielanie się w tym temacie i dzielenie się z Nami swoimi opiniami:)
1. Zbuntowani
2. Kdabra
3. Nie igraj z aniołem
4. Triumf miłości
5. Verano de amor
6. Clase 406
7. Dos hogares
oczywiście
1. nie igraj z aniołem
2. zbuntowany aniol
3. kobieta w lustrze
ale jeszcze zakleta miłość. moj grzech. osaczona. morze miłości. milosny nokaut. triumf milosci
1) Przyjaciołki i rywalki - najlepszy ze wszystkich jednak nigdzie nie moge go znalezc zeby obejrzec jeszcze raz :(
2) Nie igraj z aniołem, Cena marzen (Rubi )-też mega świetne, Zbuntowany anioł
Dużo tego jest a więc moje ukochane telenowele to (kolejność nie ma znaczenia wszystkie kocham tak samo ;)
1.Esmeralda
2.Rosalinda
3.Paulina -La usurpadora
4.Kobieta mojego życia-La mujer de mi vida
5.Catalina i Sebastian
6.Perła
7.Zbuntowany anioł-Muneca brava
8.Amor latino
9.Porywy serca-Por tu amor
10.W niewoli uczuć-Abrazame muy fuerte
11.Zaklęte serce-Mariana de la noche
12.Wiosenna namiętność-El manatial
13.Prawdziwa miłość-Amor real
14.Zemsta drugie spojrzenie-La revancha
15.Kobieta judasz-La mujer de judas
16.Rebeca
17.Tak jak w kinie-Como en el cine
18.Gorzka zemsta-Pasion de gavilaes
19.Przyjaciółki i rywalki-Amigas y rivales
20.Cena marzeń-Rubi
1.Zbuntowany Anioł
2.Nie igraj z aniołem
3.Rosalinda,Camilla,Cud miłości,Amor Latino,
4.....i jest wiele inych ktorych niestety tytułów nie pamiętam
kojarzycie może telenowelę z tytułową blondynką imieniem Esperanza?
albo taką telenowelę gdzie facet zakochuje się w dziewczyie która miała przeszczep i otrzymała serce jego byłej?
i jeszcze taką fajną pamiętam,brodaty właściciel haciendy,zabiła księdza,namóił jakąś babkę do zabicia malutkiego dziecko a jego matka w tym czasie ,chyba w wyniku amnezji pracowała w kasynie,no takie różne szczeóły mi się przypominają, a nie konkrety
Moje (kolejność od miejsca od 3 do 10 przypadkowa) :
# 1 - Zbuntowany anioł (Argentyna)
# 2 - Brzydula (Kolumbia)
# 3 - Z głową w chmurach (Brazylia)
# 4 - Siedem grzechów (Brazylia)
# 5 - Alvaro (Bazylia)
# 6 - Luz Maria (Peru)
# 7 - Jesteś moim życiem (Argentyna)
# 8 - Miami sands (USA)
# 9 - Pura sangre (Kolumbia)
# 10 - Mała księżniczka, czy jakoś tak (Meksyk) - chodziło o to, że córeczka jakiejś bogatej babki się zgubiła czy coś i przygarną ją jakiś koleś o imieni Hesus.
Nie igraj z aniołem, szczerze wymęczyłam się go oglądając. Nudniejszej, bardziej tandetnej i przedłużanej na siłę telki, to szczerze jeszcze chyba nigdy nie oglądałam.
1. ALVARO (ERA UMA VEZ)
2. Jesteś moim życiem ( sos mi vida)
3. Triumf miłości (Triumfo de amor)
ale także: Paloma, Zbuntowany Anioł, Luz Klarita;p i morze miłości :))
1. Paloma
2. Zbuntowany anioł
3. Maria z przedmieścia
4. Marimar
5. Cena marzeń
6. Serce Klarity
7. Luz Maria
8. Fiorella
9. Posłaniec szczęścia
10. Marina
Gorzka Zemsta i tyle wystarczy. Ten serial ma inny klimat niż te pseudo-południowoamerykańskie serialiki telewizyjne.
1. muńecota oczywiście
2. sos mi vida bo jakżeby inaczej, one obydwie są zaYEAHbiS-te, łączą w sobie wiele gatunków, komedia, dramat, romans, akcja, obyczaj, kryminał
a z 3 mam problem, może kiedyś dopisze
wiesz co jeszcze mogę dodać, że te seriale są dla każdej grupy wiekowej, oglądałam ten pierwszy za dzieciaka i teraz znów oglądam, no może z tą tylko różnicą że teraz w oryginalnej wersji językowej z czego się bardzo cieszę (choć wiem, że niestety nie każdy może sobie na to pozwolić :-( )Nie mniej, mam qpe fanu;-)
Pewnie.Ważne by oglądanie ich sprawiało nam przyjemność i pomagało w oderwaniu się od szarej rzeczywistości.Łajnie ,że znasz język.Nieraz różnie bywa z tymi tłumaczeniami i często tracimy fajne teksty na rzecz innych chociażby mniej zabawnych.Tak jak to było np w przypadku filmu "Nietykalni".Spartaczyli polskie tłumaczenie.Pozdrawiam !:)
Zbuntowany anioł,
Kobieta w lustrze,
Miłość jak czekolada,
Jesteś moim życiem,
Idiotki nie idą do nieba
Nie igraj z aniołem
ogólnie wszystkie telenowele jakie oglądam są dla mnie na 1 miejscu, na samym początku, po obejrzeniu kilku odcinków dokonuję selekcji czy oglądać dalej bądź zakończyć :)
uuu
to ja zbyt dużo widziałam,by tak na raz,dwa,trzy odpowiedzieć ;P
Ale moje serce skradły :
Zbuntowany anioł-Muneca brava , KIedy się zakocham, Amor bravio...etc. ;))
Moje ulubione ;" Teresa" i "Zakazane uczucie" - najpiękniejsza i najlepsza z telenowel, którą warto zobaczyć ze względu na super ciekawą fabułę oraz wspaniałych aktorów. Zaczyna się bardzo niewinnie ,ale póżniej atmosfera zagęszcza się w miarę upływu czasu i nic nie można przewidzieć co się zdarzy.
Proszę, podpowiedzcie mi gdzie można obejrzeć wymieniane przez was telenowele. Na razie znalazłam tylko jedno żródło tj.
Dailymotion Wideo.
- Gorzka Zemsta
- Przyjaciółki i rywalki
- Biały Welon
i jak mogę wepchnąć jeszcze czwartą to:
- Zbuntowany anioł.
:)
Telenowele których nigdy nie zapomnę bo oglądałam jako dzieciak i bardzo zapadły mi w pamięć i są ważne dla mnie i chętnie obejrzałam jeszcze raz to :
Luz Maria
Paloma
Maria z przedmieścia
Luz Clarita
Miłość i Nienawiść
Przyjaciółki i Rywalki
Zbuntowany Anioł
Amor Latino
Milagros u nas znana jak cud miłości
Fiorella
Nikt tu nie oglądał Palomy albo Amor Latino ? oj żałujcie :D
a z Tych co oglądałam jako starsza i uwielbiam to :
Zbuntowani
Teresa
Nie igraj z Aniołem
juanita la soltera czyli w Polsce sidła miłości :D
Zbuntowany anioł
Nie igraj z aniołem
Zaklęte serce
Biały welon
Triumf miłości
Miłość i nienawiść
Gorzka zemsta
Zakazane uczucie
Takie moje naj :*
Dużo ich było ale dla mnie
1 Twarz Analiji
2 Gorzka Zemsta
3 Przyjaciółki i Rywalki
lubie też Fiorelle czy Marzenia nic nie kosztują ale kultowa telcia to Esmeralda
Na pewno :
1. Rebelde - Zbuntowani <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3<3 <3
2.Nie igraj z aniołem
3. Triumf miłości .
1. Cena marzeń (Rubi), dziwię się, że tak mało osób wymienia tą telę, przecież leciała dwukrotnie na TVN-ie. *.*
2. Zbuntowani, to pewnik na tej liście, nie trzeba się wypowiadać dlaczego.
3. Nie igraj z aniołem - absolutnie jedna z najlepszych.
4. Teresa, czyli taka nowsza wersja Rubi, ponownie w roli głównej z Sebastianem Rulli. <<3
5. Gorzka zemsta, z pewnością jedna z lepszych teli kolumbijskich.
6. Kobieta w lustrze, bardzo dobrze wspominam, chyba najlepsza tela w pulsie.
7. Zaklęte serce, z Cesarem Evorą, oglądanie tego serialu było magiczne wręcz.
8. Rebeka, czyli najbardziej znana telenowela zone-romantica.
9. Moja piękna grubaska, strasznie chciałabym ją zobaczyć ponownie, w telewizji na tele 5 puszczano ją aż trzy razy.
10. Miłość jak czekolada, baaardzo mocno chciałabym, by ktoś pododawał brakujące odcinki na yuotube, ta telenowela była latynowska, chociaż wyprodukowano ją w całości w USA, bo grali tam latynowscy aktorzy. Bardzo specyficzna, klimatyczna i wciągająca, ale umieszczam ją niemal na końcu, bo nie pamiętam z niej praktycznie nic.
11. Stellina, to absolutnie najlepsza tela lat 80, oglądałam ją kilka lat temu na tele 5, w sumie była puszczana chyba z kilka razy w przeciągu tych dwudziestu lat od swojej premiery, chciałabym znów ją obejrzeć, to jedyna tak stara telenowela, która przypadła mi do gustu.
12. Miłość i nienawiść umieszczam na samym końcu, choć to jedna z najlepszych wg mnie teli jakie mogły lecieć w Polsce, było na tvn-ie dwukrotnie, ale nie było mi dane obejrzeć serialu w całości, a na dailymation jest dodane tylko 30-pare odcinków, bo pozostała część z niektórych jest po hiszpańsku i zrezygnowano z dodawania dalszych na youtubie. szkoda.
Podsumowując, myślę że fajnie byłoby umieszczać nie tylko nowe, ale i stare tele na stronach z odcinkami online, jak to TVN zrobił z ,,Teresą'', na ipli też jest wiele telenowel od pulsa, tv4 chyba i tv6. Ale umieszczają tam tylko nowsze tele, a przecież mogliby coś zrobić z tymi starymi kasetami w archiwum, skoro wykupili licencje na serial (licencje starych tel nie upływają, jak TVN zakupiło licencje nawet np. w 2003 roku, chyba mogłoby umieścić ją na tvn-player, chyba że się mylę i tylko nowsze można umieszczać, bo teoria, że licencje telewizji wygasają po dwóch emisjach to bzdura kompletna).
1. Jesteś moim życiem
2. Nie igraj z aniołem
3. Triumf miłości
4. Zbuntowany anioł
5. Mój grzech
1.Zbuntowany Anioł(chyba jak w większości) :D
2.Gorzka Zemsta
3.Sos mi vida- Jesteś moim życiem(ta sama para co w Muneca Brava)
4.Marina
6.Prawo Pożądania
7.Biały welon :)
1) Gorzka Zemsta
2) Maria z Przedmiescia
3) Nie igraj z aniołem
4) Paulina
Temat stary ale ciekawy to tez dorzucilam swoje typy :)
Mam kilka ulubionych (kolejność nie ma znaczenia)
1. Paloma
2. Zbuntowany anioł (kiedyś baaardzo lubiłam, ale jak tak teraz oglądam powtórki to stwierdzam, że to nudny i żałosny trochę serial. Co chwilę tańczące dupy na dyskotece ;D)
3. Cena marzeń
4. Teresa
5. Kiedy się zakocham
6. Biały welon
7. Otchłań namiętności