PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33198
8,0 2 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

Mysle ze malo kto zwracal na to uwage, ale...
w odcinku z młodości obito mial problemy z uruchomieniem sharingana, ale jak mu sie udało wyzwolil 2 źrenice od razu !! A na przykład Sasuke w walce z Haku wyzwolil tylko 1, co dowodzi ze obito byl bardziej utalentowany.
Następnie pod koniec historii z przeszłości kakashiego obito oddał kakashiemu swoje lewe oko(przeszczepiła je Rin). Tak więc obito prawe oko mial schowane ( nie wiemy dokładnie co sie z nim stało -rzekomo umarł pod gruzami) jednak zbieżność z tobim jest taka że TOBI zawsze pokazane ma prawe oko. Tak więc moze to być on.
Dodatkowo TOBI/OBITO to podobne imiona, z tego co wiem kilka imion w tłumaczeniu z japonskiego na angielski i z angielskiego na polski było w jakis sposób zmienianych, wiec istnieje szansa ze TOBI to TOBIo/OBITO to OBIT ( co robi nam imiona takie same.
Co o tym myslicie?

ocenił(a) serial na 8
darkar1998

I się myliliśmy. Pytanie tylko: jak to możliwe, że to Obito? Przecież jest rówieśnikiem Kakashiego, a ten - jak wiadomo - byłe dzieciakiem w momencie zaatakowania Konohy i walki z Minato. Masashi, co ty dla nas szykujesz?

ocenił(a) serial na 10
maaa21

Obito w czasie ataku na Konohe miał 14 lat w dwa lata po swojej zekomej śmierci chłopak nieudacznik który miał problem z obudzeniem Sharingana i przesadnie dbał o swoje oczy atakuje konohe za pomoca swojego MS jest w stanie kontrolowac Kyubiego najsilniejszego z bijuu i nawiązac równą walke z Minato 4rtym Hokage. Jak to jest ze cienias za pomoca genjitsu jest w stanie kontrolowac 4tego Mizukage. Podczas spotkania z Itachim geniuszem sposrod klanu Uchiha ten ejst w stanie przekonac go ze sam jest Madarą 22 latek wmawimimo iz ma zaledwie 22 lata . Co kisiel planuje. Jedyne co mi przychodzi do glowy to to ze Obito byl uczniem Madary

ocenił(a) serial na 9
maaa21

Też mi to nie pasuje, może po prostu kiksa jebnal Masashi :)

omen01717

po co obito miałby atakowac wioskę przecięż on ją uwielbiał

omen01717

Obito to najpewniej Izuna

ho11ywood

Tfu Tobi nie Obito.. :D

omen01717

Może imiona się trochę zgadzają jednak Obito był zmiażdżony więc nawet jakby ktoś go wyciągną nie wiem czy by długo przeżył, nie zgadza mi się też sposób myślenia, Obito był raczej kimś spontanicznym jak Naruto, a Tobi to bardziej strateg, który potrafi długo czekać na spełnienie swojego marzenia. Osobiście wydaje mi się, że Tobi to ktoś spoza klanu. Jednak gdy Might Guy pyta się go kim jest ten odpowiada, że wyjawienie mu tego jest bezcelowe ponieważ nie ma pamięci do twarzy, więc można uznać, że się kiedyś znali.

omen01717

Mi sie wydawalo ze kazdy od razu sie domyslil ze to jest Obito. myslalam ze juz przy pierwszym jego spotkaniu z kakashim do czegos dojdzie, ale trzymali nas straszliwie dlugo w "niepewnosci", az do wczoraj :)

ocenił(a) serial na 1
omen01717

O to jest wielka tajemnica tego gównianego serialu?
Przecież to widać na 1 rzut oka

ocenił(a) serial na 8
omen01717

Tobi to Madara Uchiha
http://pl.naruto.wikia.com/wiki/Tobi

ocenił(a) serial na 10
dirt16

A ja obstawiam ze Tobim jest Uchiha Kagami. W sumie to jedyny przedstawiciel klanu Uchiha ktorego dalsze losy nie zostaly do konca wyjasnione. Byl czescią zespolu znanego jako Tobirama squad wiec moze stad zaczerpnal swoje przezwisko.

ocenił(a) serial na 10
dirt16

Tobi nie jest Madara, Madara zostal wskrzeszony przez kabuto, przez edo tensei, heh, okazuje sie ze tobi uzywa oka obito poniewaz maja wspolna ceche z okiem kakashiego, moze sie okazac ze to naprawde obito :o,

ocenił(a) serial na 10
Magic0000

ale tobi miał oboje oczu podczas walki kiedy pekla mu maska widac dokladnie ze ma drugie oko sharingana, inna sprawa ze Tobi mogl sobie przywlasczyc oko Obito i przeszczepic je sobie tak jak rinnegan. Obito jest zbyt mlody by byc Tobim wszak Obi byl mlodszy niz Kakashi a ten ostatni w trakcie walki z 9oghoniastym byl jeszcze zbyt mlody by w niej uczestniczyc tymbardziej Obito nie bylby w stanie zapanowac za pomoca sharingana nad 9cio ogoniastym i stoczyc pojedynek z 4tym hokage ?? chyba ze w gre wchodza jakies podroze w czasie za pomoca czasoprzestrzennego jutsu who knows. Ja obstawiam ze Tobi to albo Kagami albo jakas nieznana jeszcze postac ktorej losy zostana wyjawione jak Tobi ostatecznie zdejmie maske

kubapol21

ja spotkałem się ostatnio z inną opinią odnośnie Tobiego
link dla tych co umieją lub choć trochę kapują ang. ;) http://nufoundglory.hubpages.com/hub/Uchiha-Madara-Real-Face-Unmasked-Tobi-Real- Identity-NOT-Uchiha-Obito
ale dla mnie to i tak absurdalne ...

ocenił(a) serial na 10
jason86

istnieje spora szansa ze za tydzien wszystko sie wyjasni w nowym numerze jumpa w 597 rozdziale naruto na samym koncu Naruciakowi udaje sie roztrzaskac maske Tobiego

kubapol21

wiem wiem... widziałem ale jakoś ni cholera nie uważam aby to był Obito

jason86

Ta teoria wydaje się być już totalnie naciągana, rzeczywiście absurd. Szczerze mówiąc wydaje mi się, że ludzie za dużą wagę przywiązują do tego kim jest Tobi, jakby to był najważniejszy wątek w całym Naruto. Chyba dlatego, że przez parę lat namnożyło się już tyle teorii że każdy chce się przekonać kto miał rację :) Niech się już to w końcu wyjaśni i będzie można skupić się na reszcie fabuły :) Mnie w tej chwili bardziej ciekawi dokąd udali się Sasuke z Orochimaru i co maja zamiar zrobić.

sakurazukamori

Mnie tam nie specjalnie obchodzi gdzie Sasek i orochimaru poszli, ale kim jest Tobi to owszem. Na szczęście nadeszła wiekopomna chwila i w końcu w najbliższą środę kolejny chapek rozwieje wszelkie wątpliwości ;) Wiadomo, że ten ktoś ma oko Obito Uchichy i w pełni wykorzystuję technikę czasoprzestrzeni w przeciwieństwie do Kakashiego, więc pewnie jest to Uchicha. Najbardziej prawdopodobna opcja to chyba ta, że jest to brat Madary Izuna Uchicha, ale wkrótce i tak się wyjaśni ;]

ocenił(a) serial na 10
Michal_1987

to nie jest Izuna tak w ogóle to ni musi być wcale uchicha. Zauważcie,że nawet jak wszyscy mówili na niego Madara to tylko Zetsu mówił do niego cały czas Tobi. więc ja myśle że to może być jakiś klon połączenie genów kilku bohaterów lub jakaś drugoplanowa postać. tyle w temacie.

ocenił(a) serial na 10
lenc93

Obstawiam ze Tobi z przed 16 lat nie jest tym samym Tobim z obecnych wydarzeń ten pierwszy moze byc rzeczywiscie Madara. Madara wskrzeszony przez Kabuto odrazu pyta czy to technika Nagato przywruciła go do życia po drugia Madara doskonale zna plan księzycowego oka pyta Kabuto po czyjej jest stronie ten mowi mu ze po jego ale nie ejst pewien po czyjej stronie stoi fałszywy Madara (Tobi) a ten ewidentnie wie o kogo chodzi. Rowniez Tobi po walce z Konan kiedy mowi o technice Nagato dodaje ze mial ją zatrzymac dla Madary. Pozatym ten wczesniejszy Tobi w masce w białej Masce z czarnymi płomieniami mial dlugie wlosy tak jak Madara. Moglobyc tak ze początkowo Tobim byl sam Madara ale gdy ten zblizal sie do smierci powiezyl zadanie swojemu nastepcy obecnemu Tobiemu kazal mu realizowac dalej plan ksiezycowe oko i potem wskrzesic go za pomoca zdolnosci Nagato

kubapol21

Dla mnie było dziwne też to jak Kabuto spotykając Tobiego powiedział że znalazł dobre "naczynie" czyli jak wiadomo chodzi o ciało a ciała między innymi zmieniał Orochimaru... ehh jakby nie mogli w końcu podać na 100% kim jest Tobi... :)

ocenił(a) serial na 8
kubapol21

Teraz jest to bardzo prawdopodobne.

omen01717

I COOO ;D wiedzialem ze to On ;d

omen01717

tak wiec Wszystko zostalo rozwiazane Tobi to Obito zobacznie rodzial 599 w madze jest juz ujawnione ze Tobi to obito gdy Naruto zdejmuje maske Tobiemu :D:D:D

kuba2867

Jestem totalnie zaskoczony. Przecież on był dopiero uczniem jak tamten zamaskowany gość zaatakował Minato i Kushine. Kim był w takim razie tamten i jak się spiknęli. Ciekawe się to robi ;]

ocenił(a) serial na 10
Michal_1987

Szok Tobi to jednak Obito

ocenił(a) serial na 8
Michal_1987

No właśnie! Albo Kisiel leci w kulki, albo zapomniał o tym fakcie, albo szykuje coś ekstra.
Dlaczego tydzień trwa tak długo?

ocenił(a) serial na 10
maaa21

Ciekawi mnie jak to teraz wyjasnia i skad Obito zna się z Madarą komu podebral lewego sharingana (miał go podczas walki z Konan) :-D tak czy siak najwieksza tajemnica serii wreszcie rozwiklana

ocenił(a) serial na 8
kubapol21

oj, aż krew się we mnie gotuje z wrażenia :D

ocenił(a) serial na 10
maaa21

jeszcze jedno mnie Ciekawi dlaczego Madara i Tobi w anime maja inne glosy ?? Czy to mozliwe ze Obito uzyczał Madarze swojego ciała ?? To by wyjasnialo wiele skąd ma on tak ogromną wiedze na temat Madary, i dlaczego tak latwo przyszlo mu wszystkich przechytrzyc ze on sam jest Madarą. Ale swoja drogą mam tylko nadzieje ze jednak ponownie Obito zalozy maske bo bez niej wyglada jakos tak nijak jak Vader bez chełmu

ocenił(a) serial na 8
kubapol21

Porównanie bezbłędne :D
Uważam że to nie Madara, który przechwycił ciało Obito. W końcu Kabuto mówi Tobiemu o Edo Tensei, "że jest to pewien wariant techniki przywołania. Przyzywa duszę z zaświatów, czystego świata, z powrotem na ten padół, nieczysty świat.(...) Dodatkowo dusza wskrzeszanego musi przebywać w czystym świecie. Jeżeli dusza została zapieczętowana gdziekolwiek indziej (...), nie można jej wskrzesić" (rozdział 520, str. 10-11). Tak więc w ciele Obito nie może być Madarą, gdyż ten został przywołany techniką Edo Tensej. Jednocześnie Madara nie mógłby być przywołanym, gdyby jego dusza była w ciele Obito. Póki co jedynym pomysłem na ten temat jest to, że ktoś znalazł Obito, "wyhodował" go pod swoje naczynie i sobie śmiga i rozrabia. Albo zrobił mu pranie mózgu i przekazał swoją wolę jak ojciec synowi spadek.

maaa21

Kabuto przecież w anime powiedział Tobiemu coś takiego "dobre naczynie" a Tobi nawet podczas walki z Konan jak oberwał to chyba na zielono krwawił i jestem jak najbardziej ZA twoim zdaniem.

ocenił(a) serial na 8
jason86

Właśnie, właśnie, tylko czyim jest naczyniem? Ciekawe czym uraczy nas Kishimoto.

kubapol21

Dokładnie. ciekawe jak zostanie to wyjaśnione. Jakim cudem Obito w nie więcej niż parę lat po rzekomej śmierci stał się nagle dorosłym i potężnym shinobi, zdolnym kontrolować demona i walczyć z 4 Hokage....? Co ważniejsze, po co miałby to robić? Póki co jakoś strasznie to naciągane i nie chce mi się wierzyć, żeby Kisiel tak to wszystko uprościł. Ale jak na razie nic nie jest pewne, trzeba poczekać :)

ocenił(a) serial na 10
sakurazukamori

Obito w czasie ataku na Konohe miał 14 lat w dwa lata po swojej zekomej śmierci chłopak nieudacznik który miał problem z obudzeniem Sharingana i przesadnie dbał o swoje oczy atakuje konohe za pomoca swojego MS jest w stanie kontrolowac Kyubiego najsilniejszego z bijuu i nawiązac równą walke z Minato 4rtym Hokage. Jak to jest ze cienias za pomoca genjitsu jest w stanie kontrolowac 4tego Mizukage. Podczas spotkania z Itachim geniuszem sposrod klanu Uchiha ten ejst w stanie przekonac go ze sam jest Madarą mimo iz ma zaledwie 22 lata . Co kisiel planuje. Jedyne co mi przychodzi do glowy to to ze Obito byl uczniem Madary

kubapol21

dalej to brzmi dziwnie ... ale i tak wciąż jest tajemniczy jeszcze sporo chapterów minie za nim wszystko się wyjaśni
m.in. czemu poszedł drogą madary

kubapol21

Nie wiem czy czegoś nie pokręcę ale gdy Itachi i Tobi "wyrżnęli" klan Uchiha to Tobi "powyciągał" sharingany z całego klanu a w scenie gdzie przeszczepia on oczy Itachiego Sasuke w tle widzimy dużą ilość szklanych naczyń z wpływającymi w nich oczami(w których są sharingany) więc miał w czym wybierać:D

ocenił(a) serial na 6
omen01717

i wszystko jasne dzisiaj o godzinie 12 wyszedł nowy odcinek mangi 599 który ma tytuł "Obito Uchiha"

i tam wszystko jest pokazane jak ta lala

FlashGordon_filmweb

Hehe nie wiem czy zauważyłeś ale te posty wyżej to dyskusja na temat właśnie tego chapka ;] Wracając do tematu jeśli nie jest to Obito we własnej osobie, a Madara Voldemortem raczej nie jest, żeby rozdzielać swoją duszę to ciekawe kto tam jest w środku. Pewnie to jakiś inny Uchicha bo inaczej nie nosiłby się z herbem Uchicha. Ahh nie mogę się doczekać jak oni to wszystko wyjaśnią, ale pewnie teraz pograją na zwłokę kilka chapterów :/

ocenił(a) serial na 9
omen01717

Na Naruto wiki też jest napisane że Tobi to Obito.

ocenił(a) serial na 10
damiang160197

Lol Tobi to juz bez watpienia Obito w 600 chapterze podczas rozmowy z Kakashim wyznaje ze to wszystko dlatego ze ten pozwolil Rin umrzeć . Tak wiec mamy kolejnego bohatera romantycznego pchnietego na zla droge przez niespelniona i tragiczna milosc , a co za tym idzie istnieje spora szansa ze Obito sie nawróci. Final fajny bo oto Madara połączył siły z Obito kolejne epizody wyjasnią pewnie wzajemne relacje tych dwoch antagonistów. Poczekamy zobaczymy mam przynajmniej nadzieje ze kage szybko dołaczą do walki i zrobią nam sie max dwa watki Sasuke i finalna walka z Madarą i Obito i Jubim. Obstawiam sprawdzony schemata bla bla bla walka wskrzeszenie jubiego Madara przejmuje nad nim kontrole wszyscy maja przesrane Kakashi zagada Obito w stylu co by pomyslala Rin ten sie wzruszy i stanie do walki z Madara ramie w ramie z JNaruto i spolką

kubapol21

Prawdopodobne, ale ciezko bedzie z madara i obito. Jezeli mieli by walczyc jeszcze z madara to maja lipe chlopaki ;D

ocenił(a) serial na 10
omen01717

powiem szczerze,że bardzo ucieszyłem się że Tobi był tak jak przypuszczałem w duchu Obito. Bardzo chciałem zęby ta postać powróciła i Kisiel spełnił moje oczekiwania jednakże niesmak pozostaje. Nie do końca wiadomo czy to w ogóle jest Obito może jest kontrolowany(z zewnątrz lub jest naczyniem) posiadającym po prostu wspomnienia Obito. Kishimoto ma jeszcze pole do popisu jednak mimo wszystko zależy mi żeby nie spieprzył tego momentu,w 600 ep była wielka okazja aby pokazać śmierć Rin nie rozumiem dlaczego tego nie zrobił tylko skupił się na przypomnieniu śmierci Obito. Oby jeszcze okazało się,że Madara trenował Obito póki co wiadomo że się znają

ocenił(a) serial na 8
kubapol21

Kishimoto coś tam kiedyś wspominał, że Sasuke wróci do wioski, więc wychodzi na to, że i on, i Naruto przeżyją(no bo kto inny by go przekonał). Tego mniej więcej możemy być pewni.

ocenił(a) serial na 8
omen01717

Tak w sumie cofnąłem się do chaptera 397(gdzie Tobi próbuje pokazać swoją twarz Sasuke) i porównaniu do tamtej sceny, Obito ma w 600 chapterze bardziej odstające uszy. Głupotka ale...

ocenił(a) serial na 10
nikike

a mnie Ciekawi czy z dwoch oczu nalezących do jednego wlasciciela mozna sobie zrobic wieczny mangekyou sharingan no bo teoretycznie Obito drugiego sharingana nie potrzebuje bo ma rinnegan ale jakby tak odebral Kakashiemu swoje oko i wszczepil je do swojego ??

ocenił(a) serial na 8
kubapol21

Żebyś się nie zdziwił, jak później pokonają Obito i Kakashi wszczepi sobie jego oko i będzie miał EMS'a. Tylko, że obydwoje oczu byłoby wtedy należących do Obito, hm...

ocenił(a) serial na 10
nikike

Co ty ja to rozpatruje pod katem tego ze Obito się nawróci bo po ostatnich chapterach tego sie po kisielu spodziewac mozna. Madara jest zbyt przykoksowany zeby go pokonac w tradycyjny sposob pewnie jeszcze po przebudzeniu jubiego ten go sobie przejmie i bedzie juz prawdziwym niesmiertelnym bogiem :-D wtedy Kakashi zlapie Obito na jakas mdla gadke o tym ze Rin go kochala i ze co ona sobie teraz o nim mysli i wogole umierala z jego imieniem na ustach. Kakashi odda tez oko Obito ten stwozy sobie EMSA i poswiecajac swoje zycie przeniesie sie z Madara i Jubim do jakiegos pustego wymiaru i zamknie za soba wrota powrotne. I tak Madara bedzie skazany na wieczne umieranie i odradzanie sie w tym wymiarze a Obito odpokutuje swoje winy . A kakashi przestanie byc ksero ninja

ocenił(a) serial na 8
kubapol21

Od czasu jak się okazało, że Tobi to jednak Obito, to we wszystko uwierzę.

kubapol21

Jeśli tak się stanie (a z tego co widzę to co piszesz jest BARDZO prawdopodobne) osobiście ci przybije piatke.