PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33194
8,0 2 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

AKATSUKI

ocenił(a) serial na 10

Kto według was wymiata z akatsuki??A kto nie??

-kisame
-itachi
-sasori
-deidara
-kakuzu
-hidam
-pain
-konan
-zatsu
-tobi
czy tez eksakatsuki orochimaru

s86enix

według mnie to rządzą dwaj Uchiha! Tobiś za tę maskę idioty a Ita za całokształt. ogólnie lubie i jednego i drugiego! no co się dziwić w końcu Uchiha! i jeszcze sasori mi imponuje tymi swoimi marionetkami. mistrz lalek z Suna! no ba! każdy kazekage chciałby takiego genialnego shinobi!

s86enix

Najlepszy jest Itachi na drugim miejscu Tobi a trzecom Orochimaru is dead ale czy naprawde ?!

ocenił(a) serial na 8
s86enix

bez wątpienia itachi jest najbardziej PRO ale też z kakazu był niezły kozak gdyby nie naruto z swoją nową techniką to bez wątpienia wybił by ich wszystkich :)

ocenił(a) serial na 8
s86enix

Mimo wszystko przy życiu zostali już tylko tobi, kisame i zatsu i w tej kolejności obstawiałbym najsilniejszego :)

ocenił(a) serial na 8
alan666

Najciekawsze postacie z Akatsuki to z pewnością Tobi i Kisame (chciałbym zobaczyc jakąś porządną walke z jego udziałem). Myśle, że juz niedługo nastąpi Kisame vs. Hachibi ;) Itachi też był wporządku :)

ocenił(a) serial na 10
hidanekk13

Najlepszy będzie zawsze Itachi:) Na drugim miejscu u mnie Pain, a na trzecim Deidara. Oro nie lubiłam od samego początku ;P Tobiego lubiłam ale do czasu kiedy okazało się że to Madara to już nie :D Ps: Konan jeszcze żyje( mimo że od nich odeszła).

ocenił(a) serial na 10
s86enix

Najlepsi są Deidara (sympatyczna postać xD), Hidan (uwielbiam jego klątwę ^^), Kakuzu (lubię jego walki i siłę) i Kisame (jego rekinowy wygląd i miecz wymiata).

A nie lubię, hmm... Itachi. sama nawet pojęcia nie mam dlaczego. po prostu go nie lubię ^^

użytkownik usunięty
Acilut

I. tobi/madara
II. Itachi
III. Pain
IV. Kisame
V. Orochimaru
VI. Sasori
VII. Kakuzo
VIII. Hidan
IX. Deidara
X. Zetsu
XI. Konan

ocenił(a) serial na 8

Najlepszy z nich jest Nagato a.k.a Pain....
Według mangi miał najpotężniejszą technikę oczną , lepszą od byukugena i sharingana. Według mnie on powinien dowodzić akatsuki a nie madara...
Jego historia była znakomicie ukazana ...
Na drugim miejscu obstawił bym Hidana .
ZA jego wygląd i umiejętności oraz nieśmiertelność.
Mam nadzieje że to jeszcze nie jest jego koniec.
Na trzecim Kakuzu za wygląd i umiejętności i jego wielkie serce (serca) ;)

NIESTETY NA PLACU BOJU ZOSTAŁY JUŻ TYLKO PŁOTKI (OPRÓCZ MADARY)

ocenił(a) serial na 8
JAiMOJEaLTEReGO

Nagato byl osoba która przeżyła wojnę na własnej skórze, co wykorzystał oczywiście Madara dając mu pod nos wizję "wspanialego świata" bez wojen by samemu moc się schować w cieniu, wiec w jakimś stopniu to właśnie on kierował Akatsuki.
Hidan był niezły z jego rytuałem jednak wątpię, by go ktoś był w stanie go odkopać i pozszywać w końcu krawcowa(kakuzu) już nie żyje :P
Zostali nam już tylko wujek Madara, Zetsu, i Kisame.
Ci którzy śledzą mangę wiedza ze szykuje się poważna walka z odziałem tego ostatniego i mam nadzieje ze skład Akatsuki nie skurczy się jeszcze bardziej.. mimo to wolałbym by rekin i raper wyszli w jakimś stopniu cało z tego pojedynku :P jak dla mnie obydwoje mają jeszcze sporo do zaprezentowania swoją osobą, zwłaszcza że nie za dużo o nich wiemy.

ocenił(a) serial na 8
alan666

Kisame i Deidara nie pasują do akatsuki...
Deidara jest za słaby (chociaż jego tora tora tora było niezłe) , a Kisame ma za bardzo oklepane to swoje jutsu.
Czekam tylko co pokaże najbardziej oryginalny i tajemniczy z akatsuki czyli Zetsu.
Niepotrzebnie też tak szybko Orochimaru zginął bo lepiej by było gdyby wszedł w ciało tego bufona Sasuke.
A najgorsze jest to że uparli się żeby legendarnych sanninów uśmiercić...

ocenił(a) serial na 8
JAiMOJEaLTEReGO

no cóż... Kisame i Deidare zaliczyłbym do najsilniejszych w Aka.
Kisame z największa ilością chakry wśród Akatsuki, do tego z wszystkimi jego Suitonami jest po prostu nieobliczalny, gdy zalał całe pole walki w starciu z Gai-teamem, wtedy walczył tylko z 30% swojej chakry, a ze widzieliśmy go tylko w tym starciu można sobie tylko wyobrażać co się będzie działo gdy pójdzie na całość. Do tego wszystkiego posiada swój miecz Samehade absorbujący chakrę przeciwnika. Jeśli on ma oklepane jutsu to nie wiem kto ma podobne :P
Deidara mimo wszystko był najtwardszym z Akatsuki biorąc pod uwagę ile razy był o krok od śmierci, jednak ze swoim arsenałem był przygotowany na każdą sytuacje :P
Jak narazie Zetsu robi tylko za sprzątacza, a już zaskakuje swoimi sabotującymi jutsu :P
Co do śmierci Orochimaru nie byłbym tego tak na 100% pewien, bo chyba nawet po śmierci znalazł sobie hosta :P
Wygląda na to, że legendarni sannini mają być słabsi bo reprezentują to starsze pokolenie, a według Kishiego teraz jest czas na młodych, dlatego co jedna nowa postać to jest coraz silniejsza. Taka jest filozofia tego anime i nic tego nie zmieni..:P

ocenił(a) serial na 8
alan666

Twierdze że Kisame ma oklepane umiejętności bo wodne jutsu już pare razy było...
Przy takich Painie , Hidanie , Sasorim , Kakuzu jutsu Kisame wydaje się oklepane.Zresztą wyżej wymienieni byli prawie nieśmiertelni.
Wiem że lalkarze też byli już wcześniej ale napewno nie tak potężni jak Sasori.
Nigdy nie spodziewał bym się że na placu boju zostanie Kisame a Itachi zginie

użytkownik usunięty
JAiMOJEaLTEReGO

No właśnie zadziwiające jest, że ze wszystkich Akatsuki przy życiu zostali Zetsu, Kisame. No a Itachi - w jego wypadku lepiej sie poddać na polu walki niż umierać z powodu choroby.

ocenił(a) serial na 10

oj ludzie...nie doceniacie Kisame....było w mandze że gośc ma chakrę na poziomie sakryfikantów i najlepszy z siedmiu mieczy....mnie nie dziwi że został na placu boju choć fakt że nie miał jeszcze silnego przeciwnika....
Za to fajnie zapowiada się jego pojedynek z 8 ogoniastym:D

ocenił(a) serial na 8
kaka893

Mam nadzieje że Kisame zaskoczy mnie jeszcze czymś efektownym , bo do tej pory tylko ciągle zalewał wodą pole walki...
A co do Zetsu zaskakuje już samym wyglądem.
A tak w ogóle kto oprócz Zabuzy i Kisame jest w 7 mieczach?

użytkownik usunięty
JAiMOJEaLTEReGO

wydaję mi się ,że w 7 mieczach jest jeszcze taki kolo co był pokazany w mandze niedawno , on to taki dzieciak i on wlaśnie mówił o kisame ze jest silny . on jest chyba z mizukage tzn. jej towarzysz. ^^ nie wiem jak to napisać. :D

ocenił(a) serial na 8

wiadomo do tej pory o czterech z tej siódemki:
-Hoshigaki Kisame
http://www.naruto.com.br/wp-content/gallery/kisame/%5BNaruto.com.br%5D_Kisame_00 1.jpg
-Momochi Zabuza (którego "stanowisko" objął Suigetsu przejmując jego miecz)
http://3.bp.blogspot.com/_Taezh4ULlfw/SQRWnkZidbI/AAAAAAAAAWY/xyQeWIADybI/s400/m omochi+zabuza-sword-Kubikiri+Hocho.jpg
-Raiga Kurosuki (znany z fillerow w zwykłym Naruto)
http://img2.ak.crunchyroll.com/i/spire4/05262008/e/6/3/9/e639296bc0ffe0_full.jpg
-Chojiro (świeżo poznany w mandze ochroniarz Mizukage)
http://img66.imageshack.us/img66/1900/chojiro.jpg

ocenił(a) serial na 10
alan666

miałeś wszystkie 7 mieczy przedstawione na tej podwójnej stronie w mandze gdzie był pokazany pojedynek 1 kage z Madara i liskiem...przyglądnij sie zwojowi 1 kage....

ocenił(a) serial na 8
kaka893

7 przywołanych mieczy wbitych w konar to nie to samo co 7 ich właścicieli, nieprawdaż?;]

ocenił(a) serial na 10
alan666

ach...sory źle przeczytałem....ale ok, w sumie to nie to samo:D

użytkownik usunięty
s86enix

no i kisame pokazał moc w mandze, nie spodziewałam się, że z niego taka bestyjka jest, ale obawiam się, że zostanie pokonany, aczkolwiek nie chcę tego, bo jak dla mnie bezsensu jest aby miał ktoś biju poza naruto. chyba że jeszcze Madara zabierze mu ośmioogoniastego. Bo ja liczę po cichu, że w Naruto będzie zapieczętowany Dziesięcioogoniasty, tak aby z jego śmiercią umarł i Dziesięcioogoniasty. Oczyiście w dalekiej przyszłości ta śmierć Naruto.

ocenił(a) serial na 8

po 1 promo Kisame nie ma biju tylko najpotężniejszy z 7 mieczy ukrytej mgły i nie bez powodu jest nazywany bezogoniasta bestia :P
po 2 gdy Jinchuuriki ginie bestia jest uwalniana z jego ciała tak wiec 10-ogoniasty nie zginie wraz ze śmiercią Naruto(a i tak nie ma mowy żeby zapieczętowali go w Naruto). Nie bez powodu mędrzec 6 ścieżek podzielił 10-ogoniastego na pomniejsze bestie tuż przed swoja śmiercią. Tak samo nie bez powodu Kyuubi powiedział Saśkowi, żeby nie zabijał Naruto dla własnego dobra.

ocenił(a) serial na 8
alan666

"Tak samo nie bez powodu Kyuubi powiedział Saśkowi, żeby nie zabijał Naruto dla własnego dobra."

Po co mu to mówił? Przecież to by go uwolniło..

ocenił(a) serial na 10
JAiMOJEaLTEReGO

Bo kiedy umiera Juunchuriki to razem z nim umiera Bijuu.Taka była mowa w mandze no i anime.

ocenił(a) serial na 8
Itachi93

ten powyżej twierdzi na odwrót

ocenił(a) serial na 10
JAiMOJEaLTEReGO

Deidara bo według mnie jest ładniusienki ^^ ( no co, dziewczyną jestem xD)
Jeśli chodzi o umiejętności to Madara.

użytkownik usunięty
qiliq

no cóż jako, że Itachi jest moim ulubionym bohaterem to stawiam na niego, aczkolwiek mam swiadomość, że Madarajest lepszy, ale czy na pewno? Tak na prawdę Itachi nigdy nie pokazal swej prawdziwej siły, nawet podczas walki z emo Sasuke

ocenił(a) serial na 8

Madara też nigdy nie pokazał jeszcze swojej prawdziwej siły, więc porównywanie prawdziwych sił Itachiego i Madary nic nie obrazuje. Najwyżej można porównać możliwości ich głównej broni - sharinaga. Madara posiada Eternal Mangekyou Sharingan, gdzie Itachi posiadał "jedynie" Mangekyou Sharingan. To co najwyżej może obrazować poziom miedzy nimi dwoma.

ocenił(a) serial na 8

Pain , Pain i jeszcze raz Pain.
Szkoda że już jest DeaD.

ocenił(a) serial na 8
JAiMOJEaLTEReGO

I zmieniłem zdanie co do Kisame.....
Wymiata!!