PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680486}

Narcos

2015 - 2017
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 178718
7,9 28 krytyków
Narcos
powrót do forum serialu Narcos

La Quica i Blackie

ocenił(a) serial na 9

Nie ukrywam, że zawiodłem się na nich. Cały czas sprawiali wrażenie najbardziej lojalnych i oddanych ludzi Escobara. Do tego niesamowicie bezwzględni, okrutni i walnięci.

Zostali złapani i prawie odrazu zaczęli sypać. Ja wiem, że dotarło do nich, że resztę życia spędzą w pace, albo dostaną karę śmierci, ale mimo wszystko myślałem, że okażą się takimi żołnierzami lojalnymi na 200%, gotowymi poświęcić życie dla szefa.

Swoją drogą, zabawne jest to, że za podanie kilku informacji, dostali wolność i wyjazd do USA. Rozumiem, że za donoszenie mogli dostać troszkę bardziej łaskawy wyrok, ale mimo wszystko to byli mordercy. Sama bomba podłożona przez Blackie'go zabiła kilkadziesiąt osób (w tym dzieci). Co innego jakby informacje te dostarczył zwykły diler, a co innego takie totalne i niebezpieczne świry...

ocenił(a) serial na 9
slawmm

PS Prawdziwym twardzielem okazał się Velasco. Grubas od Judy Moncado torturował go solidnie, a facet nie pisnął ani słowem. Podejrzewam, że gdyby to jego dopadło DEA, to również nie pisnąłby ani słowem.

Ciekawy też wydawał się Limó. Zastanawia mnie jego bardzo szybka przemiana ze zwykłego rzezimieszka (kierowca dziwek) w kryminalistę i osobę, która bez wahania jest w stanie zabić. On również okazał się lojalny. Gdy Pablo wysłał go po forsę zakopaną pod drzewem, pojechał do Maritzy gwizdnąć jej szmal, z którym sam mógł uciec i przy okazji podać informację, gdzie jest Pablo (wtedy na pewno nikt by go nie szukał już). A jakby załatwił to jakoś sensownie (np. przez jakiegoś słupa), to jeszcze zgarnąłby potężną kasę.

ocenił(a) serial na 6
slawmm

Według mnie La Quica był bardzo lojalny na początku bo wiedział ze Pablo trzyma wszystko pod kontrolą i raczej nikt go nie zabiję policja również nic mu nie zrobi a gdy Pablo zaczął tracić kontrole nad interesami to Quica trochę się przestraszył że może zginąć i chciał zwiać.A tak poza tym to Quica nie dostał wolności siedzi w więzieniu w stanach do dziś

ocenił(a) serial na 10
Blitz200

Nie zapominajmy, że ten serial ma w sobie sporo fikcji, La Quica został złapany w Nowym Jorku za podróżowanie z fałszywym paszportem

ocenił(a) serial na 6
Marcus4

ale chyba masz takie same odczucia do tego co napisałem La Quica się po prostu przestraszył że może zginąć nawet zapytał Ricardo jaka jest szansa na przetrwanie tej nocy

ocenił(a) serial na 10
Blitz200

Z tym się zgodzę, myślę że nawet uwzględniając to, że byli bezwzględnymi mordercami, to zaczęli się bać z powodu tego, co robił Escobar. To jak mógł się wtedy czuć - pewnie tak było, myślę tak jak Ty.

ocenił(a) serial na 6
Marcus4

Według mnie Poison był najlojalniejszy i mógł by zginąć za Pabla ,w serialu zginął ale w rzeczywistości chyba chodzi sobie wolno po Kolumbii

ocenił(a) serial na 7
slawmm

Myślę, że tak jak było powiedziane w serialu, "handlarze narkotyków zawsze pie*rzą o lojalności, dopóki nie zagraża ona ich własnym interesom". Nie doszukiwałabym się jakiegoś szczególnie silnego kompasu moralnego w ludziach, którzy bez mrugnięcia okiem mordują niewinnych. Poza tym Blackie nie wydał jednak samego Pabla, tylko La Quicę. Wiadomo, że wyszło to na jedno, ale mógł mieć jeszcze nadzieję, że Quica się nie załamie.