Zauważyliście, że w S01E03 Félix Gallardo ma identyczny krój garnituru jak Don Vito w "Ojcu chrzestnym", a Rafael Caro Quintero jak Tony Montana w "Człowieku z blizną"
nie wiem w czym Rafa przypomina Tonego Montane, to postac strasznie irytujaca nawet jak na narkotykowego barona strasznie zaparzona w siebie i po prostu glupia. Tony byl bezczelny i robil wszystko na co mial ochote, ale szla za tym faktyczna wladza bosa narkotykowego. Rafa nie ma pojecia co jest grane i
cpa do zarzygania
nawet jesli i tak nie przypomina Toniego.
Al Pacino stworzyl mistrziwska kreacje. Jego postac byla silna, kierowal swoim otoczeniem. Rafa zachowuje sie troche jak przygłup. Felix dba o jego bezpieczenstwo. Ochroniarze wycieraja go z wymiocin. prawdziwy Rafa musial byc odrobine bardziej ohaeniety.
A czy ja gdzieś napisałem, że Rafa przypomina Montane? Ma identyczny krój garnituru. I tyle
Ale co tu zauważać ? Kompletnie nie zrozumieliście sceny. Przecież było pokazane kasety z filmami, było widać jak oglądają Scarface. Inspirowali się tym jak w amerykańskich filmach przedstawiano gangsterów. Tu nie chodziło o przypominanie Tonego Montany tylko o STYLIZOWANIE się na niego przez Quintero
W poście wyżej piszę o stroju, a konkretnie o kroju garnituru, a nie przypominaniu Montany przez Rafe. Choć jak sam napisałeś Meksykanin niewątpliwi stara się stylizować na postać Pacino.