PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36386}
5,2 44 tys. ocen
5,2 10 1 43638
5,2 14 krytyków
Na dobre i na złe
powrót do forum serialu Na dobre i na złe

Szkoda,że Roma umarła,fajnie wyglądała w parze z Adamem a teraz on będzie uganiał się za Wiktorią - ;/

Pauliskax33

Ten wątek zaczął się i zakończył dość niespodziewanie.
Zachowanie Adama w tym czasie było co najmniej dziwne.
Tu sie spotyka z Romą, a w ostatnim odcinku całuje z Wiki.
Gdyby nie ta ostatnia sytuacja, Adam nie wyszedłby na
niestabilnego emocjonalnie chłopaczka.

Pauliskax33

Też ubolewam nad tym ,że tak to się skończyło Roma była pozytywną postacią podobały mi się jej sceny z Falkowiczem i o dziwo nawet nawet z Adamem przy niej zachowywał się dojrzale.Zapowiadał się ciekawy wątek niestety scenarzyści go zepsuli zamiast tego lepiej pokazywać jak Adam lata Wiktorią ,która również chce ,ale nie może.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Pewnie chodziło o pójście na łatwiznę żeby nie pokazywać trudnego związku z osobą niewidomą albo jak Adam taką zostawia.Podobnie było z Przemkiem nie chcieli pewnie bawić się w związek z prostytutką więc ją usmiercili.Wiem Sambor jest z inną byłą prostytutką ale nikt o tym nie wie,

A propos Sambora to aktor grający tę postać odszedł z serialu?
Dawno temu czytałam takie plotki, a teraz w ogóle nie pokazują
Sambora w NDiNZ. W którymś z ostatnich odcinków ktoś tylko o
nim wspomniał, a tak to cisza. Szkoda trochę.

użytkownik usunięty
babka_filmweb

w ostatnim odcinku co był wczoraj kolejna kpina Sambora nie ma na ślubie Wiki ani podczas masowego wypadku w szpitalu.W obu sytuacjach nie wystąpili też Witek,Borys,Nina,Lena,Marek,Piotra,Hany i pewnie kilku innych.Nie dość że Wiktoria ogarnia sprawę przed ślubem w szpitalu,to również jej świadkowie biorą udział w ratowaniu pacjentów,partnerka świadka a także facet który prowadził ją do ołtarza.W całym szpitalu nie było jednego lekarza który przyszedł by na ślub a wcześniej nie ratował pacjentów.Zrobili z niektórych lekarzy ignorantów bo jak nazwać ludzi którzy nie przyszli na ślub koleżanki z pracy a równocześnie nie pomogli w ratowaniu poszkodowanych a druga grupa skrajnych idealistów ratują pacjentów a potem biegiem na ślub przyjaciółki np Andrzej,Agata.

zgadzam się z Tobą
w ogóle nie wiem jak mogli dać wątek lekarza, który się zakochuje w prostytutce, serial powinien promować pozytywne wartości, a tu krytyki takiej formy zarabiania na życie nie było
Ninę akurat lubię i może nie ma co generalizować, różne życie pisze scenariusze, ale w publicznej telewizji "unormalnianie" sponsoringu jest nie do przyjęcia

użytkownik usunięty
magdanm

Problem polega na tym że zadna nie miała tez nawet sensownej wymówki na ten sposób zarabiania pieniędzy.Nina chyba zarabiała żeby miec na beztroskie życie na studiach,a Ludmiła dla wygodnego życia.Ale to prawda najpierw można mówić że Przemek się zakochał w malarce ale potem jak poznał prawdę ta walka o jej życie i obwinianie całego świata to przegięcie.

ocenił(a) serial na 8
Pauliskax33

Też mi się smutno zrobiło, jak Roma umarła...Taka fajna i wartościowa dziewczyna...

MarinaSamira

No dokładnie i wkurza mnie Adam bo niby płacze za Romą,wyzywa brata a tak na prawdę lata za Wiki...

Pauliskax33

Mnie wczoraj wkurzyła Wiki. W 575 odcinku ze ślubem zachowywała się beznadziejnie.
Ślub za kilka godzin, a ona jeszcze dyżury bierze, operować chce, jakby była niezastąpiona.
Wyraźnie szukała pretekstu, żeby jednak do ślubu nie doszło. Oszukuje samą siebie, Tomasza, i wszystkich dookoła.

użytkownik usunięty
Vanessa100

Tomasz też załosny widzi jak jest a wmawia sobie że Wiki podeszła olewacko do ślubu bo pacjentów ratowała a tak naprawdę kombinowała jak się wykręcić.Pewnie niedługo zaczną się odcinki pt Tomek chce mieć dzieci a Wiki nie jest gotowa.

Ja lubię Tomasza i szczerze mi go żal.
Ale fakt, że sam też mógłby logicznie pomyśleć i realnie ocenić sytuację.
Ich małżeństwo pewnie rozpadnie się z wielkim hukiem.

użytkownik usunięty
Vanessa100

mnie Tomasz przypomina takiego pracownika który jest na wylocie a on dalej sobie wmawia że szef go lubi,że ma przyszłość w tej firmie i planuje wziąśc kredyt zamiast szukać nowej pracy w tej sytuacji nowej kobiety.Czas przygotować woreczek na wymioty na myśl o odcinku na którym Wiki do Tomka jesteś wspaniałym facetem,ja na ciebie nie zasługuje znajdziesz cudowną kobietę itd.

Vanessa100

Tomasz będzie zazdrosny o Adama pewnie przejrzy na oczy i zobaczy ,że jego żona nadal coś czuje do Krajewskiego.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Wiktoria na ślubie robiła miny jak na pogrzebie,powinna się ubrać na czarno i mieć taką koronkę na twarzy co chyba wdowy zakładają na pogrzebach mężów.

Może skrycie myślała ,że ktoś zasłabnie , nie wiem nastąpi wybuch cokolwiek i wtedy nie będzie musiała powiedzieć tak samo się rozwiąże ,a tak wyszło jak wyszło.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Ale to też niezły absurd że świadkiem był jej wieloletni facet Przemek,a na ślubie prawie nikogo z lekarzy nie było.Agata,Andrzej,Przemek,Ola tyle.Adam raczej nie ma co liczyć.

Gdzie Sambor z Niną skoro nie byli w szpitalu to gdzie ,a rodzina pana młodego ?Z Przemkiem widzę już pełna zgoda myślałam ,że wezmą cywilny ,ale pewnie to Tomasz nalegał na kościelny heh Wiki za nim została jego żoną już dopuściła się zdrady no pięknie w sumie to lepiej ,ze nie pokazali tej ceremonii bo to istna komedia.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Właśnie sens miało by gdyby nawet ich nie pokazali ale chociaż powiedzieli Michał z Niną oraz Piotr z Haną ogarniają szpital wiec nie ma ich na ślubie.Na ślubie Hana z Piotrem była dużo lepiej Nina,Michał,Przemek,Lena,Witek,chyba Wiktoria i jeszcze pewnie ktoś.Choć też sporo nie było,ale jednak bardziej to pasowało.

Jaka para młoda to taki ślub i tacy goście :D

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Dla mnie to robienie sobie jaj z ślubu.Jeszcze gdyby to matka/ojciec Wiktorii miał wypadek.I Agata wołająca za Adamem i Andrzejem czy jadą na ślub scena jakby na ognisko jechali.

I widok biegnącego Falkowicza z Agatą nic tylko parsknąć śmiechem.Co jak co ,ale to był najgorszy ślub w ndiz .Nie wiem czy coś to przebije.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

A Ksiądz nawet uwagi nie zwróci,Państwo sobie żarty robią.Kościół to nie obera ani karczma gdzieś masz najeść się i wynosić.

Wyszedł istny cyrk na kółkach brakowało klaunów.

Kinomaniaczka_95

Dokładnie to było tak żałosne,że aż oczy bolą..Wiktoria jadąca na skuterku w spodniach,wyglądała jak by szła na piknik,koszyczka brakowało,wlosy proste przeczesane,nie umalowana,zwykła rudzia taka.achhh musiała w szpitalu być i uratować pacjenta,bo bez niej szpital by się zwalailił ,..denerwuje mnie jej postac,jest wku... jednym słowem,za kogo się ona uważa?za pępka swiata?na każdego krzyczy,powinni ją wyp...ze szpitala ..

użytkownik usunięty
Pauliskax33

Poza tym awans dostała w momencie grozby odejścia jak kombinowała żeby załatwić sobie pracę w innym szpitalu.Dawać awans za takie coś przegięcie,za brak lojalności się nie nagradza.

No przecież Wiktoria jest taaakim doskonałym chirurgiem niezastąpiona czemu właściwe ona została ordynatorem ,a nie Gawryło np?

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Została ordynatorem bo Stefan miał obsesję na jej punkcie jak zaczęła psioczyć że odchodzi wpadł na ten genialny pomysł.Dla mnie parodia w szpitalu kilku znakomitych doświadczonych chirurgów a ona ich szefem brakuje jeszcze żeby wrócili Kuba,Bruno,Meyer i nimi też rządziła.

Zabawne jest ,że wszyscy ją potulnie słuchają śmieszne to było jak rozkazywała Falkowiczowi by natychmiast z nią operował co tam ,że profesor i jeszcze ona niedawno była jego asystentką ciekawe czy do Zyberta też by się tak zwracała.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Sambor też zawsze obstawiał jej najlepsze operacje,Piotr był kochankiem,Stefan też sięgnął by gwiazd dla niej.Właściwie poza młodymi Borysem i Nina każdy jest zapatrzony w nią jak w obrazek,ledwo zaczęła rezydenturę już dostawała najlepsze operacje.

Wiki umiała się ustawić zawsze udawało jej się wepchnąć kiedy Piotr operował czy Falkowicz myślę że im imponował jej zapał i determinacja.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Pewność siebie,odwaga umiejętność podejmowania decyzji,spokój przy stole i magiczna dłoń.

ja w ogóle nie wiem czy osoba, która dopiero co zdała egzamin specjlalizacyjny może zostać ordynatorem

użytkownik usunięty
magdanm

Niedługo stażyści będą dyrektorami w tym szpitalu.

w życiu często tak jest, pracowałam kilka lat w korporacji, awanse i najlepsze podwyżki zawsze dostawali Ci co grozili odejściem do konkurencji

użytkownik usunięty
magdanm

Z tych pracach co ja miałem raczej było odwrotnie,najwyższe notowania mieli ci lojalni,najemnicy szybko wylatywali.

obstawiałabym, że Wiki zdradzi męża z Adamem i nie będzie wiedziała z kim jest w ciąży, ale skoro taki scenariusz już mamy w trójkącie Piotr, Hana, Radwan to nie będą go raczej powielać;-)

użytkownik usunięty
magdanm

Obstawiam bardziej ciągnięcie wątku to znudzenia na zasadzie nie mogę tego zrobić Tomkowi a Adam będzie coś szarpał ale nieśmiało,może znajdą mu kolejną miłość.

a mi się teraz wydaje, że może być bardziej koleżeńsko między nimi w tym sezonie, Wiki będzie się o niego martwić, ale on nie będzie szukał okazji do jakichś zbliżeń i Tomasz, paradoksalnie, będzie zazdrosny trochę bez powodu

magdanm

No jasno jej powiedział ,że żałuje że był z nią wtedy zamiast z Romą .Tomasz jak dla mnie jest naiwny.

Kinomaniaczka_95

ciekawe tylko czy taki naiwny pozostanie do końca, czy może ujmie się w końcu honorem i zostawi Wiki czy wreszcie z zazdrości pokaże nowe mniej sympatyczne oblicze

magdanm

Myślę ,że Wiki będzie go czarować ,że wszystko między nimi jest w porządku i Adam to tylko przyjaciel ,a on póki nie zobaczy na własne oczy jak wygląda ta ich "przyjaźń " będzie w to wierzył.Nie no raczej Tomasz nie będzie jej bił to nie ten typ :D Co najwyżej może powiedzieć żeby ograniczyła ich znajomość ,ale Wiktoria i tak go nie posłucha.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Wiki ma za silną osobowość żeby facet tak ją poniżał jak Pablo Agatę.

Kinomaniaczka_95

o biciu nie myślałam, raczej o jakichś innych niefajnych zachowaniach

magdanm

Pewnie będzie po nią przyjeżdżał zaraz po pracy.

Ja bym była za tym, gdyby Wiki została sobie z Tomaszem, albo sama, a Adama spiknęli z Agatą.

użytkownik usunięty
agentskye

Wiktoria żyjąca z Tomaszem długo i szczęśliwie to byłby chyba największy szok w serialu.

Właśnie jestem tego świadoma... :///

ocenił(a) serial na 6
Pauliskax33

A mi nie jest jej szkoda. Aktorka była beznadziejna zarówno w NDiZ jak i M jak milosc, nie dalo sie na nia patrzec.

Ateliee

w NDinZ nie była taka zła, ale fakt, że nie zapałałam do niej większą sympatią, właśnie ze względu na beznadziejna rolę w MjM i irytujący mnie głos