Najlepsza,najfajniejsza,najmilsza,najsłodsza żeby wszystkie kobiety takie były
Według mnie pegaz nr 1 z lękiem wysokości.
A wy jaki jest wasz ulb kucyk z ekipy?
1. Był już taki temat, chyba więcej niż raz. http://www.filmweb.pl/serial/My+Little+Pony%3A+Friendship+Is+Magic-2010-619268/d iscussion/Ulubiony+kucyk,1718800 http://www.filmweb.pl/serial/My+Little+Pony%3A+Friendship+Is+Magic-2010-619268/d iscussion/Postacie+z+MLP,1973231
2. Dlaczego tytuł tematu to Fluttershy, z góry ją faworyzujesz. Myślę że lepiej było by zrobić temat co my sądzimy o Fluttershy, bo tego jeszcze nie było.
3. Moją ulubioną bohaterką jest Rarity of course :)
Tak się właśnie zastanawiam, co Ty w niej właściwie widzisz? Podobnie zresztą, czego pewien anonimowy użytkownik dopatruje się w RD? Cóż, chyba nigdy nie dane mi będzie tego ogarnąć .__. I generalnie nie uznaje najulubieńszego kucyka, no... chyba że Pinkie, ale to już zupełnie co innego x]
Rarity :) Przede wszystkim jej charakter jest bardzo podobny do mojego, poza tym uwielbiam jej (wg większości) "denerwujący" styl :) Urzekł mnie również jej głos, po prostu piękny dobrze dobrany do charakteru, również w piosenkach ma piękny głos :) No i wizualnie, nie jest tak tęczowa jak pozostałe z Mane6, no i uwielbiam niebieskie oczy. Nie może nie być moim ulubionym kucykiem :) http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2012/100/c/3/element_of_beauty__animated_music __by_electronvolt-d4v6do5.swf
Ale, ale... .__. Nie, wciąż do mnie nie dociera jak może być czyimś ulubionym kucykiem, jej urok najwidoczniej jakoś na mnie w ogóle nie działa xD Chyba po prostu preferuję bardziej chaotyczne postacie, te właśnie bardziej "tęczowe"... ;] I chyba też na zasadzie podobieństwa charakteru: mogę sprawiać wrażenie Fluttershy przy pierwszym spotkaniu, mogę mieć analityczny umysł Twilight, ale moja anarchistyczna dusza tak naprawdę współgrać będzie tylko z Pinkie Pie :D ale... cóż, co kto lubi, bo i tak... http://i1.kym-cdn.com/profiles/icons/big/000/053/422/1297065196147.gif ;)
Jak może to do ciebie nie docierać, dla jednego ulubionym kucykiem jest Fluttershy, dla innego Twilight, a moim jest Rarity. Nie dociera do mnie, że to do Ciebie nie dociera, naprawdę. Ale pewną radość mi sprawia, gdy ktoś nie może tego zrozumieć. Uwielbiam gdy na jakimś forum, gdzie wymieniają ulubione kucyki, napiszę że moją faworytką jest Rarity, to niezrozumienie wśród ludzi jest piękne. Nie wiem skąd się to bierze, czy to jakieś ograniczenie, psychologiczna bariera która mówi że Rarity nie może być niczyją ulubienicą. Zawsze trzeba brać wszelkie możliwe warianty i być otwartym na wszelkie możliwości nawet jeśli wydają się absurdalne :)
Poza tym nie twierdzę że innych kucyków nie lubię. Jestem również podobny do Fluttershy i Pinkie, mniej już do Twilight i Applejack. A RD to już w ogóle :) No ale jak już wspomniałeś co kto lubi, są gusta i guściki poza tym o gustach się nie dyskutuje :)
Zastanawia mnie tylko jak mogło do tego dojść... Nie, nie twierdzę, że nie może mieć fanów, tylko nie wiem, czy akurat powinna... to w końcu femme fatale jest :P
Niby dlaczego femme fatale. I dlaczego myślisz że nie powinna mieć fanów. Że ma taki charakter ? Dla mnie 100 razy bardziej denerwująca jest RD, i dziwię się że ma fanów aż tylu, no ale cóż... tak już jest.
Jeśli chodzi o fanów, to właśnie dlatego, że to femme fatale... A dlaczego uważam, że nią jest? Bo jest!! Po prostu spójrz:...
http://www.youtube.com/watch?v=tLxnD7ZQkSQ#t=03m12s
Ten fragment chyba wszystko potwierdza, nie? ;] A RD może i jest denerwująca, ale w gruncie rzeczy równa z niej dziewczyna, tzn. jest zaprzeczeniem wielu stereotypów dotyczących kobiet, nie focha się o byle co, wali prosto z mostu, zamiast bawić się w jakieś podchody, jest w pełni samodzielna i pewna siebie... może właśnie dzięki temu zjednała sobie tylu fanów? Właśnie dzięki temu, że taka z niej chłopczyca i wielu facetów widzi w niej kobietę, z którą idzie się dogadać jak z kumplem? Podobnie Applejack, zaś po przeciwnej stronie w pewnym sensie znajdują się Fluttershy i Rarity, są znacznie bardziej kobiece w klasycznym rozumieniu tego słowa, przy czym każda na swój sposób. Jedna jest delikatna i opiekuńcza, jak dama z XIX w., druga zwodnicza i skuteczna, niczym XX-wieczne femme fatale... I nie, żeby było coś w tym złego, każda z sześciu bohaterek jest urokliwa na swój sposób, jednak ulegnięcie czarowi jednej z nich (i wiesz, którą konkretnie mam na myśli) nie jest bezpieczne - tego typu niewiasty mają tendencję do serc łamania ;) i stąd też moje twierdzenie ^^
Piękny fragment filmu :) Lubię tą jej zwodniczość i skuteczność, a fani mogą mówić o Rarity co sobie chcą, mnie to nie interesuje. Nie wiem, dlaczego ulegnięcie jej czarowi może być niebezpieczne, przecież to tylko serial dla dzieci, nie ma tu nic groźnego, jeśli komuś złamie serce, trudno :)
"jest zaprzeczeniem wielu stereotypów dotyczących kobiet" może też zaprzeczeniem samej kobiety... :P
Już rozumiem. Fanom brakuje ról męskich wśród głównych bohaterów serialu, a RD jest najbardziej męska z M6, więc to ona zastępuje tę męską rolę, wszystko jasne :)
Tylko serial dla dzieci?! o_0 http://mylittlefacewhen.com/media/f/img/mlfw4941-tumblr_lud0txl1IT1r3k1m8o1_500. png xD
No, to dość daleko idąca interpretacja, ale i tak też można na to spojrzeć... :P
Applebloom > Twilight > Dash > Sweetie > Applejack > Scootaloo > Pinkie > Rarity > Fluttershy
Cóż, niektórzy zwracają na takie szczegóły jak wiek uwagę... Nie, żebym coś sugerował, niemniej no, dojrzałe klacze mają jednak nieco większe powodzenie, jeśli chodzi o fanów, o :P
... ale co to ma do rzeczy?
Applebloom ma głos Michelle Creber, przesympatyczną kreację charakteru i fajny design. Dlaczego miałaby nie być moim top1?
Przecież nie zakazuje jej, aby sobie tam była, chodziło mi tylko o to, że jest to odrobinę niecodzienne, w sensie, nie spotkałem się nigdy wcześniej z sytuacją, że w top1 u kogoś znajdowała się jakaś niepełnoletnia klacz... O tyle mnie się to dziwne wydało, iż uznałem, że po prostu z jakichś przyczyn klaczki w top1 nie występują, a tu jednak ^^
1. Celestia Cadence
2. Trixie Gilda i Diamond Tiara
3. Tom, Chrysalis, Nightmare Moon
4. M6 w kolejności Twilight, Rarity, Pinki Paj, AJ, FS, RD <błe>
5. Skutalu