PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10058671}

Miłość po sąsiedzku

Eomma chingu adeul
2024
7,4 729  ocen
7,4 10 1 729

Miłość po sąsiedzku
powrót do forum serialu Miłość po sąsiedzku

Lekki, przyjemny, bardzo pozytywny i przede wszystkim dobrze zrealizowany jako całość! Przy tym serialu się odpoczywa, zbiera wiele pozytywnej energii, radość przebija na każdym kroku - nawet te "dramaty i kłótnie" są pozytywnie nastrojone. Owszem nie jest to dzieło najwyższych lotów, nie ma w nim sensacji, dramaturgi czy innych akcyjnych spraw ... bo zamysł był właśnie na ten "relaks". I taki miał być.
Trochę przesadzili z ekspresją aktorów w wielu scenach - miało być śmiesznie, ale sporo scen przekroczyło granicę śmieszności, znów temat jedzenia jest motywem przewodnim - a może ja już mam taki uraz .... Pokazanie historii miłości od dziecka jednak mnie ciekawiło najbardziej - i to w tym serialu mnie zauroczyło. To naprawdę wciąga i myślę że warto spędzić czas przy tej odświeżającej i lekkiej opowieści.

marorz0003

Gdzie znajdę serial online?

ocenił(a) serial na 7
Weronka90

Netflix

marorz0003

Tylko tam?

ocenił(a) serial na 7
Weronka90

Przyznam że w innych miejscach nie szukałem - ale z zasady jeśli coś jest na popularnych portalach stremingowych jak netflix, max czy prime - to próżno szukać gdzie indziej - nie sądzę aby był tak nowy serial na queendrama czy Drama online - a na netfixie są w tej chwili 3 z 5-ciu najlepszych seriali koreańskich ostatniego dziesięciolecia - a na dobrą sprawę licząc to z 10 z najlepszej 30-tki. Więc myślę że warto zakupić na miesiąc dwa dostęp - i je po prostu zaliczyć
Ja na koncie mam już najlepszą 30 seriali koreąńskich z ostatnich 20 lat - a szukam nie tylko dobrej historii ale i bardzo dobrej realizacji i aktorstwa - trochę jak krytyk a nie widz - ale lubię jakość i to wysoką.

marorz0003

No tak rozumiem a na viki.com czy dramaqueen też mają sporo seriali k-drama ale faktycznie wszystkich nie ma bo np Angry Mom czy More than happy ending tylko po ang ;))