PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661704}

Mako Mermaids: Syreny z Mako

Mako Mermaids
2013 - 2016
5,8 2,1 tys. ocen
5,8 10 1 2096
Mako Mermaids: Syreny z Mako
powrót do forum serialu Mako Mermaids: Syreny z Mako

Ten cały pomysł na ten serial to chyba jakiś żart! Chłopak jako syrena?? Serio?
To jest moim zdanie tania podróba h2o, które było świetne, mogli by nakręcić 4 sezon , ale podobno aktorzy nie chcieli dalej tego ciągnąć, bo chcieli grać w czymś ,,poważniejszym".
Mako Mermaids nigdy nie będzie takie jak h2o wystarczy kropla. Dla mnie ten serial jest po prostu śmieszny, oglądałam chyba z 2 odcinki i więcej już nie dałam rady, w pewnym momencie nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać. H2o było taki jakby to nazwać ,,magiczne", miało swój urok, była świetna fabuła i postacie. A tu jest jednym słowem wszystko odgapione , tandetne i sztuczne.

ocenił(a) serial na 7
Maja_Cloe

rozumiem Cie ciezko sie przyzwyczaic do serialu jak ogladalo sie H2O ale H2O sie juz skonczylo nie nie bedzie wiecej. a Mako Mermaids to nie jest podroba to jest inna historia chlopak zostaje "Syrenem" czyli "Trytonem" jest wiecej syren, widac juz ze Mako Mermaids ma malo wspolnego z H2O ale o to chodzi bo H2O zostalo juz opowiedziane od poczatku do konca i nie mozna ciagnac jednego w nieskonczonosc dlatego postanowiono zrobic spin-off czyli Mako Mermaids dlatego ze H2O bylo tak popularne, Ten serial jest inny i ma inne historie i powiem ze odpowiada mi to bo zawsze myslalem co by to bylo jak by chlopak wpadl do jeziorka.. Wiec zrozumcie to jest inna historia, choc wiadomo ze nie bedzie to takie jak H2O bo nic nie jest 2razy takie same..

Adasko94

Mam nadzieję, że to nie prawda iż pojawią się 2 nowe syreny bo dwie aktorki odeszły z serialu. Serial mi się podobał, ale jeśli nastąpi taka zmiana to będzie totalna żenada.

ocenił(a) serial na 4
spyro0

Niestety rozczaruję cię bo w 2 sezonie nie wystąpi Nixie i Lyla ;( zostanie tylko Sirena i Zac

ocenił(a) serial na 5
shaks1995

Już uciekają z serialu? Tak szybko? Ciekawa jestem jak to wyjdzie, ciekawe w jaki sposób twórcy wytłumaczą ich odejście z serialu. (Z drugiej strony nie będzie (nie)oczekiwanego przeze mnie trójkątu Zac-Evie-Lyla). Co do głównego tematu ... MM jest inne ale tęz niezłe. Podobnie jak Adasko zastanawiałam się co się by stało gdyby osobnik płci męskiej wpadł do jeziorka. :-)

ocenił(a) serial na 4
Leanney

Też jestem w szoku że nie wystąpią. A zdjęcia do drugiego sezonu niedawno się zaczęły ;p

ocenił(a) serial na 5
shaks1995

To pewnie za góra rok będzie drugi sezon. Jestem ciekawa jaki twórcy mają na niego pomysł, a odejście aktorek tylko wzmaga moja ciekawość. teraz trzeba tylko czekać. :-)

ocenił(a) serial na 4
Leanney

Na twitterze producent napisał że robią wszystko by jeszce pod koniec tego roku wyszedł 2 sezon ;)

ocenił(a) serial na 5
shaks1995

To super. Dzięki za informację -)

ocenił(a) serial na 4
Leanney

Nie ma za co ;) śledzę ten serial na bieżąco wiec jak będe coś wiedział to napiszę ;)

ocenił(a) serial na 7
Leanney

Wiem juz kto dojdzie do serialu

Isabel Durant jako Ondina (Seria 2), nowa syrena
Allie Bertram jako Mimmi (Seria 2), nowa syrena
Alex Cubis jako Erik (Seria 2), nowy "Syren"(Tryton tak jak Zac)

ocenił(a) serial na 4
Adasko94

Jak myślicie jak wyjaśnią brak syren w 2 serii ? :p

ocenił(a) serial na 7
shaks1995

To jest ciekawostka.. Ale wydaje mi się że odpłyna z częścią ławicy syren aby chronić coś innego :)

ocenił(a) serial na 4
Adasko94

Mhm możliwe. Wgl mam 19 lat i to oglądam a moja mam ma ze mnie polewkę xD Ale cóż poradzę że mam sentyment do H2o ;d

ocenił(a) serial na 7
shaks1995

haha nie gadaj ja tez mam 19 lat xd troche siara ale co poradze ze w moich mlodych lat tak sie wkrecilem :) choc teraz mam wiekszy dystans do tego niz w 1 sezonie H2O ale i tak ogladam :DD

shaks1995

A teraz masz 28 XD

spyro0

Nie odeszły z serialu tylko w serialu szukały nowego domu dla ławicy e już się nie pojawiały

Maja_Cloe

Cóż, przyzwyczailiśmy się do tamtych aktorów, dubbingów, historii. Spin - off im nie wyszedł,a mnie osobiście wydaje się, że Mermaids jest jakieś puste. Takie jakieś dziwne odczucie. Może się rozkręci, choć sentyment do H2o pozostanie.. :3

Maja_Cloe

najbardziej dobijające jest to, że tu facet jest syreną ^^

Maja_Cloe

Ja dziś z ciekawości obejrzałam. Kiedy miałam 13-14 lat oglądałam h2o i lubiłam ten serial, teraz też mam do niego stosunek pozytywny, chociaż trzeci sezon słaby, a ostatni odcinek tego sezonu to najgorszy. Wracając też byłam w szoku gdy zobaczyłam faceta jako syrenkę. Fabuła też słabiutka, i w ogóle szkoła syren. Bezsensu.

ocenił(a) serial na 5
Maja_Cloe

Chłopak jako syrena (tryton) a czemu nie? Jeśli w serialowej wersji małej syrenki od disneya, były takie istoty, to gdzie indziej też mogą być. Powiem więcej, mnie osobiście właśnie ten wątek zachęcił, żeby zerknąć, co to takiego. I jak na radzie uważam, że jest nieźle, a gdybym była młodsza może przeżyłabym nawet swoistą fascynację. W sumie serial całkiem w porządku, chociaż h2o lepsze... (a H2o oglądałam już na studiach)... No może jestem za stara, ale co tam.

ocenił(a) serial na 8
Kandara

Obejrzałam wiele filmów o tematyce syren, ale największy sentyment mam do Syren z Mako. Syreny(humanoidy morskie) już znane były w starożytności, podobnie jak ich męski odpowiednik zwany trytonami. Największy z trytonów posiadał trójząb, jako symbol władzy nad morzami i oceanami. W starożytnej Grecji był nim Posejdon, a w starożytnym Rzymie - Neptun. Ogromnie się cieszę, że Syreny z Mako, są kompletnie inne od H2O wystarczy kropla, opowiadający historię zwykłych nastolatek, przemieniających się w syreny, które jak dla mnie stało się nudne już po czwartym odcinku. Ale to tylko moje prywatne zdanie. Każdy lubi, to co chce lubić. Moją uwagę przykuła zupełnie odmienna fabuła "Syren z Mako". Syrenki zmieniające się w nastolatki, niezwykłe moce ujarzmiania żywiołu, jaką jest woda, oraz przystosowanie się do warunków morskich. Poza tym nareszcie główny wątek o chłopcu przemieniającym się w trytona. Walka jednego trytona z trzema syrenami o trójząb trzyma w napięciu. Pierwszy sezon podobał mi się bardzo. Jestem ciekawa dalszych losów Zack'a, nowych mocy syren, biorąc pod uwagę fakt, że zabraknie dwóch głównych bohaterek: Layli i Nixi, ale zamiast nich pojawią się dwie Mimi i Ondina. Prócz tego pojawi się Eric, nowy tryton, Evie, dziewczyna Zack'a stanie się syreną, a David i przyjaciółka Evie pozna sekret syren. Zapowiada się bardzo ciekawie, Już nie mogę się doczekać drugiego sezonu przewidzianego na 2015 rok. Aktorki grające Laylę i Nixi podobno nie mogły pogodzić ról w dwóch różnych serialach. Ja mimo, że nie jestem nastolatką, lubię czasem pooglądać seriale dla dzieci. Nikt nie jest za stary na bajki, baśnie.... Magia istnieje w nas samych, dlatego chętnie wszyscy wracają do produkcji dla dzieci i młodzieży.

ocenił(a) serial na 8
Maja_Cloe

no niestety to nie to samo co H2o , ale lepiej to niz nic ; p

MrsVampire

Rety to co ja mam powiedzieć ma 40 lat o oglądam filmy i bajki dla dziecii i młodzieży xD h2o było super do syren mało ciężko było mi sie przekonać ale kolejne sezony nawet Ok podobało mi sie ze w ostatnim odcinku 4 sezonu pojawiła sie Rikki miło byłoby alby podpięli 5 sezon z cała 4 h20 i może jakieś niecodzienne spotkanie z chłopakami które im towarzyszyli w sezonach h20 . Pozdrawiam