Dlaczego każda drama ma super, ekstra głównego bohatera do którego człowiek wzdycha jeszcze po zakończeniu serialu a główne bohaterki są często niezjadliwe:/ Nie wiem czy naprawde kobiety w Korei się tak zachowują?:) Bohaterka zawsze albo jest naiwna i głupia albo znów ma zbyt wybuchowy charakter albo jest sierotą...w każdym z przypadków są one strasznie irytujące. Na palcach jednej ręki moge policzyć heroiny które lubiłam całe 16 odcinków trwania serialu.
Tak samo jest i tu...drama przyjemna, Park Hae Jin jak zwykle świetny ale female lead niezjadliwa.
Przez przypadek znalazłam na yt filmiki z tej dramy i zapałałam właśnie wielką ochotą, żeby ją obejrzeć, ale cofnęło mnie przy głównej postaci kobiecej. Po pierwsze, jest wygląda jak rozwrzeszczane dziewczątko, które samo nie wie, czego chce, po drugie, nijak nie pasuje do pana ochroniarza, po trzecie, oglądałam z nią już "Gap Donga" i tam mnie strasznie irytowała. Ale chyba dla Park Hae Jina się poświęcę :)
Możesz podać przykłady takich "zjadliwych" według Ciebie heroin dramowych?
Moje to:
1. główna bohaterka z "Secret garden"
2. główna z "My name is Kim Sam Soon"
3. gówna z "Oh, my Venus"
Moją chyba ulubioną bohaterką z wszystkich dram była Park Min Young z Healera no i ta z My love from the star choć ona była megaspecyficzna:p w pozytywny sposób. Mi do gustu przypadają też te spokojne więc lubiłam Krystal w My Lovely girl. Chyba te 3 wychodzą na pierwszy plan.
Faktycznie, też są fajnie postacie zagrane, Krystal z My lovely girl nie znam, więc zerknę XD. Gdzie oglądałaś "Man to man"?
Ja oglądałam na boxasian..z ang napisami. Ale nie skończylam..warto? Ta drama z Krystal i Rainem jest taka zwykła ale naprawde urocza. Jak ktoś lubi melancholijne klimaty to przypadnie mu do gustu. Zapomniałam dodać, że uwielbiałam też główną bohaterkę Weightlifting kim bok Jo.
Według mnie fajna też była ta ze Strong Woman <3 I polecam sobie zobaczyć "Splash splash love", bo tam też była urocza <3
Jeszcze dziewczęta z "Mr. Sunshine". Główna bohaterka jest bystra, ciekawska i zaradna. W dodatku wyszkolona, ale jednocześnie zachowuje równowagę i ma bardzo dobre serce. Rozwija się wraz z historią tak, że jesteśmy w stanie w nią uwierzyć.
Z kolei druga bohaterka to już kompletny badass. Charakterem mnie nie porwała, jednak jest bardzo ładna (ta sama aktorka, co grała tutaj Do-hę.)
Zgadzam się..mr. Sunshine to bardzo dobra drama z bardzo ciekawym damskimi postaciami. Oglądając ją zastanawiałam skąd znam ta aktorkę a to faktycznie ta sama:) W MS wyglądała przepięknie!
A nie wiem co tu narzekać. Świetne kobitki w tym seriali - zwłaszcza Do-ha Cha - słodziutka