PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12902
9,0 4 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Pojawiła się już zapowiedź kolejnego odcinka. Do obejrzenia tutaj: http://korralations.tumblr.com/post/23076142315/the-aftermath-episode-1x07-previ ew-clip-a-fallen
Tahno wygląda strasznie. Normalnie go nie lubiłam, ale teraz zrobiło mi się go szkoda. Ciekawi mnie czy odegra jeszcze jakąś rolę w serii...

ocenił(a) serial na 10
Luelle

właśnie, albo "that's a girl" :p

kiral

A ja cały czas żyłam w przekonaniu, że to on... D: Dzięki za uświadomienie ^_^"

Hikari3

Swoją drogą, każdy Avatar ma swoje duchowe zwierzę - Roku miał smoka, Aang miał latającego bizona, Korra polarnego niedźwiedziopsa. Jakie zwierzę było więc duchowym zwierzęciem Avatar Kyoshi? Bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić jej jeżdżącej na kretoborsuku :P

ocenił(a) serial na 10
Luelle

eee tam ja moge :D smiesznie to moze wygladac :D

Luelle

Z angielskiej wiki: "Only Aang, Roku and Korra are shown to have had definitive animal guides. It is not known if any other Avatars had animal guides, or if all Avatars do."
Czyli nie każdy Avatar musi mieć swojego przewodnika. :)

Hikari3

Ale to tak trochę głupie by było rozwiązanie. Duchowe zwierzęta bardzo często pomagały i ratowały życie Avatarom. Poza tym zawsze uważałam, że to ciągle reinkarnuje ta sama dusza zwierzęcia w kolejnych zwierzętach Avatara. Że ciągle te dwa byty są ze sobą złączone, odwieczni przyjaciele :) Tzn., chodzi i o to, ze to jest ciągle ten sam duch, który po prostu od wieków inkarnuje w nowe zwierzęta Avatara, czyli np. smok Roku inkarnował w Appę, Appa w Nagę itp.

Hikari3

Przypominam, że livestream 7 odcinka jest tutaj ---> http://www.justin.tv/backuptoons?#/w/3102769776 Musicie tylko już teraz go włączyć, bo jak włączycie go o 17 to zaczną wam się pojawiać okienka, że musicie założyć konto premium czy coś. Po prostu włączcie to i zostawcie w jednej karcie, a potem nie będzie problemu :)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

już zapóźno wyświetlają sie informacjeo koncie premium;(

ocenił(a) serial na 7
Luelle

To nic nie daje. Ja od początku próbuje tam czyhać, ale zawsze po minucie oglądania blokuje i prosi o premium. Nie wiem dlaczego tobie to nie wyskakuje.

ocenił(a) serial na 10
Straiker07

około 2 godzin po premierze na tej stronie będzie dostępny bezpłatny odcinek,trzeba poczekać

barmanka

To konto premium wyskakuje gdy jest już za dużo widzów na kanale. Ja włączam zawsze ten livestream zanim w ogóle zaczyna transmitować seriale i nie mam z tym potem problemu.

ocenił(a) serial na 7
Luelle

To dziwne bo ja tą stronę włączyłem o jakieś ok. 12 i wszystko było ok jak się zaczęło, ale po ok. 30 min. zablokowali mi i od tego czasu cały czas blokuje ehh... Nie wiem co już robić. Próbowałem przez proxy, ale ten sam efekt. Chyba nie da się ominąć tej blokady :(

Straiker07

O, może to wina przeglądarki? Ja nie mam z tym żadnych problemów. Ta wiadomość o koncie premium pojawiła mi się tylko, gdy włączam za późno ten livestream. Hm, może poszukaj jakichś dodatków do swojej przeglądarki, które pozwoliłyby oglądać ci zagraniczne livestreamy?

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Żeby jeszcze były. Udało mi się znaleść inną stonkę też na justin.tv ale o dziwo działa dobrze. Oto stonka http://www.justin.tv/aotcrepsilon1#/w/3103182288 dla tych którym nie działa link od Luelle. Teraz tylko czekać XD

ocenił(a) serial na 10
Straiker07

u mnie niestety dalej nie działa poczekam sobie,potem zalukam;p

ocenił(a) serial na 9
barmanka

Gokardy są SUUUPER, Korra chyba zaczyna lubieć Asami. No i podejrzenia o ojca Asami są chyba prawdziwe.

ocenił(a) serial na 9
EMERSION

*gokarty

Hikari3

Nareszcie pozytywne zaskoczenie ze strony Asami :)

ocenił(a) serial na 10
Eliann

KORRA PIERWSZY RAZ UŻYŁA PUDRU:D

barmanka

O rany, ale to był REWELACYJNY odcinek!! :D :D :D Moje przypuszczenia do Hiroshi'ego się sprawdziły ;) I niezłe było, gdy Asami poraziła go prądem. I ta walka z robotami była świetna! Tenzin dawał czadu! Tylko znów szkoda, że Korra nie weszła w stan Avatara, ale rozumiem, że ten odcinek poświęcono na pogłębienie postaci Asami.
I coś co rozbawiło mnie do łez! Pomnik sprzedawcy kapustki i jego potomek krzyczący: "MY CABBAGE COOOOOOORP!!" XD

Rozbawił mnie również kichający ogniem Mako i Bolin używający rąk Tenzina do gestykulacji XD Rany, to był naprawdę świetny odcinek! :)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

błagałam los by Asami ubrała tę rękawice i nie poraziła ojca,gdy już wiwatowałam sprawdziły się moje przypuszczenia.I ta mina Korry na samym końcu,wciąż czuje coś do Mako

barmanka

Ja również miałam początkowo nadzieję, że weźmie rękawicę, przyłączy się do ojca i będzie nowym czarnym bohaterem...W sumie postąpiła prawidłowo, dołączyła do teamu Avatara, wszyscy będą teraz mieszkać na wyspie i zacznie się prawdziwa walka z Amonem skoro arena pro-bendingu zniszczona.

ocenił(a) serial na 6
Luelle

Jest już jakieś nagranie z live streamu?

Kwaziu

Tak, na torrentach jest już wersja HD. http://thepiratebay.se/torrent/7281796/The.Legend.of.Korra.S01E07.The.Aftermath% 5B720p%5D%5BSecludedly%5D

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Z tą akcją aresztowania szefa Cabbage Corp, to też pierwsze co przyszło mi na myśl to sceny ze sprzedawcą takie jak np. Omashu, bardzo fajne są takie nawiązania i żarty ze strony twórców. :D

Mixeh

Szkoda mi rodziny pana kapustki. Najpierw jego ojciec miał ciągłe problemy i o coś go oskarżali, teraz dalej nie ma spokoju i próbują wrobić go :P

ocenił(a) serial na 7
barmanka

No, akcja z pudrem była dobra :) Odcinek świetny. Nasze podejrzenia co do Hiroshi'ego były prawdziwe. Tenzin pokaz trochę długo oczekiwanego airbendingu, ale najbardziej zaskoczyła mnie Asami na końcu odcinka. Ona potrafi walczyć, a wydawało się, że jest delikatną i bezbronną dziewczyną.

ocenił(a) serial na 10
Straiker07

kolejny raz babskie kosmetyki ratują świa:D

Hikari3

Zaciął mi się odtwarzacz w chwili kiedy była mowa o śmierci matki Asami. Dobrze się domyślam - zabił ją lord Zuko? Czy zwykły firebender?

Eliann

Członkowie gangu Agni Kai napadli na dom Sato by go obrabowac i zabili przy okazji jego żonę.

Ten puder był świetny XD Korra patrzyła się na to jakby nie wiedziała co to jest. Więc postanowiła uderzyć się tym w twarz XD

I wyścig był świetny! :D

I walka Tenzina i Lin! A Lin też wyczuwa wszystko sejsmicznie, jak Toph! Matko, coraz bardziej kocham tą kobietę. Teraz załatwi to po staremu, wg zasad swojej matki: "poza prawem..." :D :D

I wszyscy będą żyć na wyspie! :D

ocenił(a) serial na 10
Luelle

teraz 2 tygodnie czekania;(mam nadzieję,że następny odcinek będzie o Zuko i Ursie,bo umieram z ciekawości co się z nimi stało

barmanka

Aaaaaghhhh, nawet mi nie przypominaj, że musimy czekać teraz 2 tygodnie ;(

Mam nadzieję, że Lin też będzie żyć na wyspie XD Chociaż to byłoby raczej niezręczne :P I chcę by okazało się, że Toph żyje!!

Luelle

I co najważniejsze - Korra w końcu znalazła łazienkę!! Do tej pory nie mogę w to uwierzyć! Już w A:TLA mieli problem z łazienkami (szczególnie dużo problemów miał Aang i Sokka), dlatego sądziłam, że do czasu LoK Sokka zdążył założyć parę toalet. Do dzisiaj jeszcze myślałam, że toalety to tylko legenda w tym uniwersum. Teraz wiem, ze istnieją naprawdę...

ocenił(a) serial na 10
Luelle

czasy się zmieniają,jakby nie patrzeć to czasy TLA obejmowały epoki no nie wiem powiedzmy,że starożytne,a tam żadko kiedy w zwykłych domach mieli łazienki,realia Korry to epoka przemysłu,złoty wiek,wtedy już prawie każdy miał łazienkę szczególnie w miastach

barmanka

Ale to nie jest prawdziwy świat, tylko całkiem inne uniwersum. Aang np miał iść do łazienki w domu cioci Wu (wiadomo jak skończyła się ta jego przygoda) i Sokka wielokrotnie żartował, że w Świecie Duchów nie ma łazienek. Czyli łazienka to było dla nich coś normalnego. Nawet w 1 odcinku A:TLA jest mowa o łazienkach i przerwach na siusiu ^^ Rany... jak tak teraz o tym pomyślę... Coś strasznie dużo mówią o łaziankach w tych serialach. To podejrzane...

I shall sit here consumed with lust...

ocenił(a) serial na 7
Luelle

No, coś w tym jest. Rzeczywiście, jakby sobie przypomnieć to sporo jest o tych łazienkach :) Może twórcy zaserwują nas wielki finał serii czyli pojedynek Amona z Korrą, kyóry będzie miał miejsce właśnie w łazience. Wyobraźcie to sobie, to dopiero byłoby niespodziewane :D

Luelle

Czyli wszyscy będą sobie mieszkać na wyspie...Jestem ciekawa jak Ikki i Jinora zareagują na widok Asami. W końcu one trzymają stronę Korry. xD Zresztą spotkanie z tymi trzema diabełkami będzie i tak dużym szokiem, szczególnie z Meelo :P

margi_127

O matko, współczuję im szczególnie z Ikki i Meelo XD Te dzieciaki maja ADHD :P Ikki zagada wszystkich na śmierć, a Meelo wszystkich wyliże i obślini :P
Taak, może być teraz wiele niezręcznych chwil w trójkącie Korra-Mako-Asami :P Jakoś wątpię by Ikki się w tej kwestii przymknęła :P Ponadto Asami chyba dalej nie wie o pocałunku.
Poza tym oficjalnie można już powiedzieć - TO KONIEC PRO-BENDINGU :(

Mam nadzieję, że przyszły odcinek (dopiero za 2 tygodnie!! Buuuu!) to "Skeletons in the closet", w którym Dante Basco dubbinguje postać w jakiś sposób powiązaną z Zuko :)

Poza tym - czy to nie dziwne, że Katara i Sokka nie mają pomnika (a należy im się) skoro nawet taki sprzedawca kapustki ma jeden!? XD

Luelle

BTW. Zauważyliście, że Lin ma ukryte ostrza? Co to, jest asasynem, czy co? ^^ Podobało mi się to jak skoczyła na tego mecha i zaczęła dziurawić szybki tymi ostrzami :D BADASS! :D

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Nie mają żadnego pomnika w Republic City dlatego, że pewnie nie przyczynili się w żaden sposób dla miasta. Aang i Zuko mają pomniki, bo są założycielami tego miasta i gdyby nie oni to tego miasta i Zjednoczonej Republiki Narodów by nie było. Proste ;)

Straiker07

Na pewno przyczynili się do rozwoju miasta. W jednej z wizji Korry widać było Sokkę prawdopodobnie w sali Rady Miasta. A Katara ciągle podróżowała z Aangiem, więc na pewno pomagała budować miasto.

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Nie oglądał ktoś z was już nowego odcinka może?
Jakby ktoś miał link, to zarzućcie nam tutaj :P na pewno się przyda^^

Artemisek

Tak, oglądaliśmy.
http://thepiratebay.se/torrent/7281796/The.Legend.of.Korra.S01E07.The.Aftermath% 5B720p%5D%5BSecludedly%5D tu link do torrenta. Wersja 720p

ocenił(a) serial na 10
Luelle

to co nei dzialalo to na zywo ?

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Wielkie dzięki, bardzo szybko się pobrało - poszedłem zapalić, patrze a tutaj już odcinek jest :))

@Kendzi
Pobierz sobie lepiej, fajna jakość jest, i szybciutki transfer :) U mnie na maxa szło, prawie 2 megabajty na sekunde pobierało ;p

ocenił(a) serial na 10
Artemisek

tu masz link do online http://www.animehere.com/avatar-the-legend-of-korra-episode-7.html

barmanka

BTW, w tym odcinku pojawiło się jeszcze jedno nostalgiczne nawiązanie do A:TLA, które od razu zauważyłam i aż łzy stanęły mi w oczach. A mianowicie.... "Secret tunnel! Secret tunnel! Through the mountain! Secret, secret, secret, secret tunnel! YEAH!". A w umyśle miałam już ten obraz --> http://25.media.tumblr.com/tumblr_m4a68j05GQ1rvb5gto3_500.gif Serio, w tym fragmencie odcinka leciała mi ta piosenka tych szalonych hipisów XD A ktoś nawet zrobił już przerobioną wersję --> http://avatarfetish.tumblr.com/post/23364447886/korrakorrakorra-arathe-infidi-hi roshi

ocenił(a) serial na 10
Luelle

wtedy sokka uderzał się ręką w czoło i jeden x hipisów powiedział do katary,ze sokka może być avatarem:)

barmanka

To był najlepszy facepalm w historii :P
Dlatego tak bardzo rozśmieszyło mnie, gdy Lin powiedziała, że pod spodem jest tajny tunel, który prowadzi aż do gór XD To jest oczywiste nawiązanie do naszych ulubionych hipisów XD Kocham Bryke'a ^^

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Bryke, to bóstwo. *-*