Ponoc sa dwie wersje telki. Jedna skrócona ktora ma 102 odcinki a druga pełna licząca 140 odcinków. U nas na szczescie bedzie leciała pełna 140 odcinkowa. Slyszalam ze w tej skróconej polowa rzeczy jest wycięta i ciezko sie połapać.
Ten serial powinien mieć według oryginału 140 odcinków. Nie wiem po co im ta skrócona wersja, jeśli jest tam w niej tyle scen powycinane, że w ogóle potem nic z tego nie wiadomo. :/
Puls napisał, że wyemitują pełną 140 odcinkową wersję. Ta 102 odcinkowa była puszczona na Telemundo. Na Telemundo telka została o połowę skrócona ze względu na niską oglądalność. Ale za granicę normalnie sprzedaje stacja pełną wersję.
Tak na pulsie ma być ta pełna wersja czyli 140 odcinków, a nie ta skrócona. Ciekawe skąd oni to widzą, jaką oglądalność mają takie telenowele, jak to sprawdzają? Czy to w ogóle jest możliwe, żeby to sprawdzić.
Ja tez wlasnie nie wiem jak oni to sprawdzaja? Ja mam wielu znajomych ktorzy to ogladaja (co prawda na playpuls i tusnovelas bo o 13.30 sie nie da) ale jednak zainteresowanie jest. A oni puscili tydzien wieczorem na puls2 i za mala ogladalnosc zdjeli z anteny. Teraz o 13.30 i pisza ze ogladalnosc narazie zadowalajaca. No i jak im wierzyc??
Nie mam pojęcia jak oni to sprawdzają, co kto i kiedy ogląda, czy oni w jakiś sposób inwigilują widzów? :/ Skąd to niby wiedzą, że jakiś serial ma większą czy mniejszą oglądalność o jakiejś porze? Na pewno jest zainteresowanie tym serialem, wystarczy sobie chociażby zobaczyć ile osób tu pisze na forum tego serialu, a są jeszcze inne portale. :) Ja im nie wierzę z tą oglądalnością chyba coś ściemniają.
Telki powinny byc wieczorem. 21.30 była IDEALNA. Nie wierze jak oni pisza ze o 13.30 jest oglądanosc zadowalająca.
Dzis zobaczylam ze kobieta ze stali na tvn7 tez zdjeta z anteny. Nie ogladalam co prawda ale tvn7 moze sobie rączke podac z pulsem. To samo podejscie do telenowel mają.
Też tak uważam, że telenowele powinny być wieczorem, tak po 21 to byłaby dobra pora. Może ewentualnie też trochę wcześniej np. o 19. Oni na pewno coś ściemniają z tą zadowalającą oglądalnością o takiej porze.
No to porażka jak obie te stacje mają takie podejście do telenowel. Zaczynają coś pokazywać, a potem przerywają w połowie, albo jeszcze wcześniej, porażka. :/
A na tusnovelas patrzylas?? Tylko nie wiem jak tam jest dokładnie. Czy po polsku czy z napisami (ale chyba nie) ale chyba w oryginale. Tam sa wszystkie odcinki bo kiedys patrzylam. Ja to niestety lubie po naszemu (hehe) po polsku i dlatego czekam choc ciekawosc mnie dobija czasami :)))
Jeśli chodzi o odcinki po polsku to można oglądać ten serial na playpuls. pl i na video. anyfiles. pl (usuń spacje po kropkach w tych adresach)
DO badania oglądalności służy tzw telemetria. Ale moim zdaniem jest to pic na wodę, są w stanie obliczyć jedynie ilość odbiorników który pobiera dany sygnał a nie ilość osób która ten program ogląda. Bo jak wiadomo przy jednym tv może siedzieć jedna osoba ale może siedzieć też pięć albo dziesięć. Nie są w stanie także określić czy np ja oglądam serial ponieważ przebywam za granicą (transpondery sciągają sygnał tylko na terenie kraju).
No właśnie, więc te ich miary oglądalności danego programu czasami pewnie mogą mijać się z prawdą i w rzeczywistości nie wiedzą tego tak do końca ile osób ogląda ten serial. Jeśli jeszcze ktoś ogląda np. za granicą.