Wgl. nie wiem po co to wyszło,za moich czasów te bajki śmieszyły,rozbawiały tak że aż miło się codziennie siadało o 19 przed dobranocką,czy nawet na kasetach czasem oglądało,a to coś to jest jakaś żałosna parodia Disneya...to jest przykład jak ludzie próbują zbić chajs na czymś bardzo dobrym i nie zapomnianym i jeszcze to psują.
To coś z produkcją Disneya ma tylko tyle wspólnego z imion głównych bohaterów,nic więcej tego nie przypomina.
Dokładnie, zgadzam się z Tobą. Jak byłem mały, to oglądałem kreskówki o Donaldzie i Mikim z lat 40. To było coś. a teraz.... teraz Disney stał się maszyną robiącą gówna zamiast bajek.
Śmieszni jesteście. Klub przyjaciół Myszki Miki może nie śmieszy Was, bo nie do Was jest kierowany. Bajka nie tylko śmieszy, ale też uczy (a tego brakowało dawnym produkcjom). Przede wszystkim dawne produkcje związane z Myszką Miki miały całkiem inny charakter, do tego kierowane były do nieco starszych dzieci... Moja córka ma 1,5 roku, razem z nimi śpiewa, liczy i tylko czeka aż jej włączę jakiś odcinek. Nawet po tym mogę ze stuprocentową pewnością powiedzieć, że ta bajka UCZY i to od najmłodszych lat. Nie możecie się wypowiadać na temat tej bajki kierując się tylko swoimi spostrzeżeniami, posadźcie przed telewizorem dzieci (o ile takie macie, domniemam, że nie) i wtedy się wypowiadajcie. Ja osobiście jako 30 letni koleś też wolę oglądnąć starsze odcinki, ale jeżeli chodzi o moje dziecko to nawet nie ma dwóch zdań, dla niej Klub Przyjaciół Myszki Miki bije swoich poprzedników na Amen. Zdrowia.
Bo to pokolenie jest wychowane na technologii i każde inne już będzie,teraz dzieciaki wolą oglądać bajki nowoczesne,z 3d niż stare z 85 roku z normalną kreską (dla nich brzydką).
I nie pisz że to z 85 roku jest dla starszych dzieci bo sam to oglądałem już w wieku 2 lat tak samo jak dużo innych użytkowników.
Jest dokładnie tak jak napisał kubiszon,Disney teraz robi gówno w porównaniu do bajek z moich lat.
Kurcze, ale to jest normalne! dlaczego Ty używasz laptopa a nie siedzisz na commodore 64... albo dlaczego nie oglądasz filmów na VHS tylko w HD... Dużo żywsze, ciekawsze dla małych dzieci kolory, cała ta kolorowa i przestrzenna grafika to dla Ciebie minus? nie czaję... wiesz, ja nie pamiętam co oglądałem w wieku 2 lat, myślę, że Ty też nie i tylko mi tu nie pisz, że Twoi rodzice doskonale pamiętają co było prawie 30 lat temu... bajki są dla dzieci i one wybierają! puść bajkę disneya z 85r na jednym telewizorze i na drugim klub przyjaciół myszki miki, zobaczymy co dzieci wybiorą...
Nie jest to jakaś zła bajka, ale gdzie te czasy gdzie w serialach animowanych ciekawe i interesujące postacie przeżywały niebywałe eskapady ? :)
W porównaniu do starych kreskówek z myszką miki (myszka miki i przyjaciele, goofy sportowiec, przygody myszki miki i kaczora donalda, mickey i donald zapraszają na film) czuć jednak różnicę w moim odczuciu na gorsze. Tamte kreskówki miały tą lekkość, humor, a Klub Przyjaciół Myszki Miki ma go trochę mniej i jest skierowany raczej tylko dla dzieci i fabułę też ma prostszą a na siłę interakcja z widzem wychodzi bardziej komicznie niż fajnie. Niemniej jednak ,,ej cosie uszami już i zmykaj już'' oraz ,,zapraszamy do... klubu'' było nawet zabawne :)
To jednak nie ten poziom co kiedyś.
Do tego animacja postaci i świata jak dla mnie jest dość słaba i uboga.
Ten serial tak jak inne na Mini Mini, Disney Channel, XD, CN, Nickelodeon uczy raczej głupich tekstów np. "Mam kuku na nosie". Niech dzieci się uczą że jest dużo starych bajek i do tego fajnych. W internecie można odkryć dużo starych animacji obj jakiego pochodzenia czy amerykańskiego czy radzieckiego świetnie nadawających się dla dzieci od tego serialu