PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35695
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

reklamy w klanie

ocenił(a) serial na 1

Dzis w Klanie zobaczylem zajebista reklame mleka Mazurki Smak (czy inne gowno) firmy Mlekowita... Tragedia

użytkownik usunięty
Biela

No, specjalnie epatowali tym mlekiem. Ale mnie bardziej poruszyła dramaturgia sceny z Ryszardem i Mariuszem. Cześć Rysiek no daj tę sprężynę do przepychania... później przepchniesz teraz siadaj pogadamy...

ocenił(a) serial na 1
Biela

hahahaha świetne, żałuje, że tego nie widziałam!

ocenił(a) serial na 1
Biela

Teraz jest faza na wode mineralna... zenaujace. Napijesz sie wody? Jasne, uwielbiam wode... haha

ocenił(a) serial na 3
Biela

"I osobna butelka dla ciebie, Antku. Pamiętaj, masz wypić całą. Teraz taka pogoda, że trzeba uzupełniać minerały."

Wiem, że brzmi tak jak bym wymyślał, ale ci, którzy oglądali wiedzą, że tak nie jest.

Awdar

Oglądałem:)

ocenił(a) serial na 1
bennyhillshow

Oj tak, swoją drogą jeszcze jakiś czas temu mieli fazę na herbatę "Minutka" czy jakoś tak. Pamiętam jak Ryśku pytając się Grażynki ,czy ma ochotę na herbatę uroczyście eksponował jej opakowanie. Jeszcze w dodatku na suszarce do naczyń stały TYLKO firmowe kubki z wyeksponowanym logo

Biela

Wkurza mnie to eksponowanie produktów! Mało już reklam w państwowej telewizji? Samo reklamowanie tyczy się też innych seriali.

ocenił(a) serial na 7
Biela

Dokładnie była juz herbatka Minutka,a woda niegazowana jak się nie mylę-Kropla Beskidu(występująca w paru już odcinakach)

ocenił(a) serial na 3
isa85z

Była też reklama banku ING kiedy to Rysiek uczył się podstaw internetu korzystając z "Elementarza Internetu" rozdawanego przez ING Bank Śląski. Ryśku wymachiwał książką chyba w trzech odcinkach, że trudno było nie zauważyć logo ING...

ocenił(a) serial na 1
isa85z

Kropla Minerałów nalezaca do Coca-Cola Poland... czyli to samo co Kropla Bez_kitu :D

ocenił(a) serial na 3
Biela

Ja też coś widziałam. Kiedy Ryszard wrócił po dłuższej nieobecności do domu, wspólnie, rodzinnie zjedzono obiad. Ochota na deser. Bozenka otwiera szafkę a ona po brzegi wypełniona ciastkami z wyraźnie wyeksponowanym logo rzecz jasna;D I jeszcze ujęcie kamery, kilka sekund na szafkę i hasło Rysia: OOOOO moje ulubione ciasteczka!!!!!! spontan:D

ocenił(a) serial na 3
Biela

A od dziś nowa faza:

"Mam tu płatki. Od kilku dni moje ulubione śniadanie. Błonnik, owoce i pomagają w trawieniu." - by Krystyna Lubicz ;)

Biela

Parę lat temu równie nachalnie reklamowali biedronkę. Akurat niedługi czas po aferze z wyzyskiem pracowników

ocenił(a) serial na 3
trabik601

Z kronikarskiego obowiązku - używanie sprzętu do gotowania na parze jest bardzo zdrowe, a takie żarcie smakuje jak najwspanialsza delicja.

ocenił(a) serial na 1
Awdar

produkty reklamowane przez rysia z klanu nie zachęcają do kupna...

ocenił(a) serial na 3
bailley

To była pani Stasia i Ela ;)

<za krótki>

ocenił(a) serial na 1
Awdar

nie chodziło mi akurat o ostatni post... no nie wiem czy wzięłabym do ust ulubione ciastka rysia

bailley

Z wodą mineralną to była prawdziwa faza. Jurek przynoszący zgrzewkę do biura to swoją drogą, ale najbardziej powalił mnie dialog między Elą i matką Kingi kiedy ta druga przyszła do tej pierwszej w odwiedziny. To było jakoś tak:
- Napijesz się kawy?
- Nie dziękuję, ale jakbyś miała wodę mineralną to bardzo chętnie.
Potem chyba jeszcze coś gadały o zaletach wody i uzupełnianiu minerałów, nie pamiętam już dokładnie.

Doktor_Wong

Przed chwilą Grażynka z Maćkiem i Kasią zareklamowani Delicje oczywiście pokazując opakowanie w pełnej krasie i wypowiadając kilka razy ich nazwe żeby nikt nie przeoczył ;D

ocenił(a) serial na 3
Doktor_Wong

Chciałem napisać o tym, jeszcze dodano wzmiankę o super-funkcji pudełka, dzięki któremu na taki niby-plaster można zamykać delicje, dzięki czemu są dłużej świeże - no, jak w tych normalnych reklamach ;) Więc oboje wzieli po jednym ;)

Awdar

spodziewałem się reklamy garnków do gotowania na parze a tu dziś delicje :)

ocenił(a) serial na 7
pawel94

Trzeba przyznać,że przesadzają z reklamą produktów.DELICJE:P

ocenił(a) serial na 3
isa85z

Przesadzili to z activią i problemami trawiennymi cioci stasi:P

czarownica_kat

haha a ela dokładnie powtórzyła tekst z prawdziwej reklamy :D

ocenił(a) serial na 3
pawel94

..."ja jako farmaceuta mogę ci ciociu Stasiu powiedzieć"

A farmaceucie można ufać.

ocenił(a) serial na 2
Awdar

A najlepsze są te produkty bez etykiet. Wyjmują jaką butelkę z wodą, a tam żadnej etykiety, jakby sobie prosto z Wisły wzięli tę wodę.

Albo soki owocowe zawsze są w dzbankach, nigdy nie widziałem w Klanie, żeby ktoś sobie nalewał z kartonu.

Serial żenada, ale jednocześnie komedia.

Gladiatorek

dzisiaj było dobre jak rysio medytował.....

ocenił(a) serial na 2
pawel94

a co przez to reklamował?
buddystów, jogę...?

ocenił(a) serial na 3
SPGM1903

Odcinek wcześniej zrobili ładne zbliżenie na okładkę książki, którą dostał Rysio w prezencie.

Biela

Nie slyszales nigdy o product placement?

ocenił(a) serial na 3
Wikol

Chyba wszyscy słyszeli, ten wątek jest im w końcu poświęcony, co chyba nietrudno zauważyć.

Awdar

No wlasnie czytajac ten watek i widziac jak ludzie sie dziwia i bulwersuja mozna odniesc wrazenie, ze nie slyszeli

ocenił(a) serial na 3
Wikol

Ludzie dziwią się i bulwersują bezczelonścią sposobu, w jaki prezentuje się te produkty i brakiem pomysłu scenarzystów, jak to zrobić dobrze. Co chyba nie aż tak trudno zauważyć.

ocenił(a) serial na 2
Awdar

podobno za najlepszego klienta uważa się trzylatka.
bo przyjmie wszystko, co mu się powie, nie będzie miał wątpliwości, będzie chciał i zrobi wszystko, by to mieć.

najwyraźniej dla scenarzystów tyle lat ma oglądacz.

ocenił(a) serial na 10
Biela

Ale z tą reklamą Acitivi to już przesadzają :/ Przecież to jest żenujące robienie głupków z widzów. Nie mogą tego jogurtu w jakiś mniej chamski sposób wciskać ?:(

Ania_z_Filipem

"...ale pamiętaj musisz go jeść codziennie..." xD xD xD Latałam po kanałach i trafiłam na Klan. Po obejrzeniu tej sceny nie wytrzymałam i zmieniłam kanał xD

ocenił(a) serial na 3
Biela

a dzisiaj znowu delicjeeeeeee! :D

ocenił(a) serial na 1
czarownica_kat

A dzis karta TeleGrosik... masakra to gowno serialowe.

Biela

kiedyś widziałam motyw z delicjami i myślałam że nic głupszego nie da się zrobić w celu reklamowania produktu,
niedawno powiedziano mi abym przełączyła na Klan zobaczyć jak reklamują jogurt- prawie padłam
ale dziś jak oglądałam (chyba w ramach pokuty:) ) serial zobaczyłam reklamę karty,
samo machanie nią przed kamerą było irytujące ale dało się przeżyć, jednak dialog na temat rozmowy telefonicznej z Berlinem pobił wszelkie rekordy debilizmu

Kami122

Już nie mogę się doczekać poniedziałkowej powtórki ;D

Doktor_Wong

No nie, jednak w poniedziałek nie będzie powtórki. Będę musiał wyłapać na Polonii za jakiś czas.

Kami122

Dzisiaj znowu activia. Pokazali jak Ciocia Stasia konsekwentnie zasuwa jogurcik.

ocenił(a) serial na 2
wojtek777

Hahaha! To było dobre nawet :-)
Jeremiaszek wsuwa pewnie viagre.

rustysword

A dzisiaj Stasia pojawiła się w nowej, podkreślającej figurę spódnicy. Oczywiście zasługa Activi ;d

Tasche

Ta scena mnie po prostu znokautowała ;D

ocenił(a) serial na 3
Biela

Nawet Jeremiaszek powiedział, że chyba "ją wezmą do jakiego żurnala":D

ocenił(a) serial na 1
czarownica_kat

Haha... masakra. Jogurcik wymiata w serialu...

ocenił(a) serial na 2
Biela

co się śmiejecie? to fajny serial, dzięki tym głupotom ma swój urok

dominika_sliwinska

Naprawdę w klanie są takie fazy? Ja już tego nie oglądam od dobrych paru lat, ale chyba zacznę żeby oblukać te reklamy :D

Biela

płaćcie abonament telewizyjny to nie będziecie musieli oglądać cioci stasi pochłaniającej jogury