Jest nowa czołówka!
Niestety niewiele lepsza od poprzedniej. Dodali tylko zbiorowe ujęcie Bożenki, Agnieszki i Oli. A
gdzie inni? Michał, Zyta, Beata?
Wielkie rozczarowanie.
Z początku myślałam, że w czołówce będą ci, którzy występują w danym odcinku :D Ale okroili bardzo.
To byłby za duży rozmach jak na "Klan". Co odcinek inna układ bohaterów w czołówce. xD
Cóż, czołówka nie powaliła, ale to nigdy nie była mocna strona serialu. Choć ta pierwsza była bardzo klimatyczna.
No niestety czołówka znowu wygląda jak praca gimnazjalisty na informatyce. Chociaż nie. Mój brat cioteczny jest w drugiej gimnazjum i robi zdecydowanie lepsze filmiki. I te literki układające się w napis KLAN, efekt niczym z PowerPointa. To się jakoś tak nazywa.... Już wiem. Wintydż.
Według mnie powinno być tak: pierwsze zdjęcie: na pierwszym planie Paweł i Pawełek, na drugim planie Wiga, drugie zdjęcie: Ela i Jerzy, trzecie zdjęcie: Grażynka z Kasią i Maćkiem, czwarte zdjęcie: Monika i Feliks, piąte zdjęcie: na pierwszym planie Beata z Jasiem i Małgosią, na drugim planie Jacek i Piotr, szóste zdjęcie: Bożenka i Miłosz, siódme zdjęcie: Ola z Rafałem, siódme zdjęcie: Agnieszka z Jackiem i Zosią oraz ósme zdjęcie: Michał z Zytą i bliźniakami.
Agnieszka z Jackiem i Zosią? Kto to ten Jacek? Nie Janusz czasem?
Zdecydowanie powinno być więcej bohaterów w czołówce, ale obecnych partnerów Oli i Agnieszki bym sobie darował, bo pewnie i tak są tylko tymczasowi. :D
Moja wersja: Paweł, Elżbieta i Jerzy, Monika, Grażyna, Ola i Agnieszka, Beata z Jaśkiem i Małgosią, Michał i Zyta, Bożena i Miłosz
W sumie nie mają ślubu, niby są partnerami, ale nie wiem czy można go zaliczyć bezpośrednio do rodziny.
Dla mnie mieszane uczucia jak zwykle fajne ujęcie na Sadybę takie mi się marzyło w czołówce, w tym loty kamerowe , ale czemu stare zdjęcia i tylko jedno nowe , to rozczarowujące , ale cóż , na pewno jest lepiej , choć rewelacji nie ma:)
Nie jestem fanem M jak Miłość ale tam jest dobre rozwiązanie (a przynajmniej było kiedyś), że w czołówce na samym końcu było wspólne zdjęcie całej rodziny. W Klanie także przydałoby się to bo jest sporo postaci ważnych, które nie występują w czołówce.
Jest tyle super możliwości:) Jedynie zdjęcia Sadyby na wielki plus . Obejrzyjcie sobie nową czołówkę Na wspólnej od wczoraj , można pomarzyć o takiej w Klanie jest świetna , ale i tak jest w Klanie lepiej niż było , ale zgadzam się za mało postaci i stare zdjęcia.
Dla tych , kórzy nie widzieli nowej czołówki NW
http://nawspolnej.tvn.pl/aktualnosci,432,n/radosne-chwile-w-nowej-czolowce-na-ws polnej,140883.html
Poszli trochę na łatwiznę z tymi starymi zdjęciami. Do tego nie kumam dlaczego usunięto Michała. Co do Krystyny to decyzja jest zrozumiała ale dlaczego usunięto z czołówki Chojnickiego? Czy to mniej ważna postać od np. Bożeny? Moim zdaniem, nie! I nie rozumiem tej decyzji.
Jak zwykle poszli na łatwiznę. Wynajęli studio , specjalistów zrobili fajne stylizacje trzem młodym , to ile by to kosztowało zwołać starą gwardię i kilku jeszcze innych ważnych aktorów . To chyba nie o kasę chodzi tylko o jakiś bark gustu i pomysłu.
Dość fajnie Ci to wyszło. Miło, że zainspirowałeś się czołówką PM. :p
Chociaż ja bym chętnie jeszcze ujrzał w czołówce Klanu takie postaci jak np. Tadeusz i Anna, Stanisława i Jeremiasz. Ale wiadomo, klan Lubiczów to podstawa.