Największym sekretem serialu był spadek po dziadku Onura, pakiet kontrolny w firmie i o ile dobrze pamiętam 600 milonów lirów ? W każdym razie kupę kasy mieli z tego mieć :D Testament dziadka nagrany w formie wideo :D zaszaleli, brzmiał mniej więcej tak,że ten wnuk który się szybciej ożeni (a tu mamy do wyboru ogarniętego Onura, i Erola który od 10 lat podpisuje to co mu każą) i urodzi mu się dziecko ten zdobywa główną nagrodę :D Onur niby na początku się cykał,że nie on nie chce bo chce sam wszytko zbudować... Ale po namowach mamusi okey stanął w płotkach startowych :D I tu mamy całą historię z Lale( i tu poboczny sekret)...pokochali się, pobrali a on zapomniał powiedzieć jej o spadku.... No zdecydowanie nie po drodze mu było :D
Sekret poboczny, to umowa między Lale i Onuerm... kilka miesięcy małżeństwa i dawaj się rozwodzimy... Onur wygrywa w wyścigu po spadek a Lale dostaje zadość uczynienie i kasę... a dziecko nazwisko. Oczywiście jak to zwykle bywa proci się zakochali... i plan się poszedł na długi spacer...niby wszytko pięknie :D
od początku o umowie wiedzieli rodzice Onura(ot, jakaś historia z poprzednią dziewczyną,która też nie była ich godna, bo z biednej rodziny...)Pelisun czyli całkiem okey czarny charakterek przynajmniej na początku, bo później już tylko zostało ją w szpitalu zamknąć w pokoju bez klamek i obitym pianką, bo by sobie krzywdę zrobiła... i jedna siostra Lale,Nilufer xD
Jak się rozpisałam xD
Dzięki za odpowiedź.
O tym spadku wiedziałam , bo oglądałam 1 odcinek.
Umowa między Lale a Onurem była ze względu na dziecko?
Oni nie chcieli tego ślubu co nie ?
No ze wzgledu na dziecko,bo coz Onur powiedzial dosc jasno w 1 lub 2 odcinku,ze mial sie ozenic z Pelisun bo jej nie kocha. Na slub naciskala najpierw babcia,bo jak to jej prawnuk bez nazwiska ? A potem mamusia i tautus Onura zwietrzyli okazje do przejecia majatku,bo wnuk i zona a pozniej rozwod. Z ta umowa to taka prosta sprawa nie byla,bo wiesz w dalszych odcinkach jest przedstawiona moze nie tyle przedstawiona ile sa wzmianki o Ozge,czyli poprzedniej dziewczynie Onura, ktora chyba wyciagnela niezle pieniadze z tego zwiazku...to tu chcieli tego uniknac,czyli slub i rozwod ale konkret co po nim dostanie. Nie przewidzieli tylko jednego ze sie nam proci zakochaja i umowa bedzie swoista koscia niezgody plus ten spadek...
Hejka :) No proszę serial sprzedają a mnie zaczyna wkurzać przeciąganie ;)
Już jest 25 odcinek a ja jeszcze 22 nie widziałam...... piękne mam zaległości, ale jak się siedzi w lesie zamiast w serialu to tak bywa ;)
Do miłego zaś :)
A ja myslisz,ze gdzies indziej niz w lesie jestem ? Absolutnie nie,za duzo spraw do ogarniecia na "wczoraj" mam...
Jak dobrze pojdzie kolo swiat moze znajde czas
Heja ;) No pięknie TY jesteś w lesie ja w krzokach.... normalnie buszmenki z nas ;)
Ja też mam nadzieję, że w święta oprócz jedzenia pysznych pyszności zrelaksuję się oglądając pokoik ;)
hahaha dobrze wiem o czym piszesz.... z moich planów najczęściej nici wychodzą ;)
Co tam u Ciebie ?
Ja tych powiadomien kompletnie nie kumam...
U mnie stara bida,jak to mowia... a z rzeczy ciekwszych pojechalam dzis na zakupy jakis sweterek sobie kupic i co kupilam ? Spodnice i bluzke...a sweterka nie...
Nie Erol i Filiz,bo plan Erola i Betul byl taki,ze ta nowa obleje Onura woda i go zacznie rozbierac a wtedy wpadaja dzienikarze i dawaj mamy focie rozwodowe...ale wyszlo jak wyszlo i ta cala akcja z Erolem w roli glownej byla...Filiz powiedziala podobno cos na zasadzie,ze zaluje ze ma z Erolem dzieci... w kazdym razie sie wyprowadzila.
Lale zaczyna mnie wkurzac... no okey, Onur ja oszukal ale do jasnej przeciez probowal ja przeprosic,rozmawiac...ale nie panna tylko miny strzela...no ilez mozna...to jak jej powiedzial rozwod(nawet ja skumalam bez tlumaczenia co jej konkretnie powiedzial) to teraz z fragmenta mozna wywnioskowac,ze ona mowi (znaczy wujek google mi pomogl skumac tlumaczenie rosyjskie) ze jak sie chce z nia rozwisc to jej nie kocha i nigdy nie chcial ani jej ani Emira... no nie znow mial sie jej pod nogami klasc i blagac o wybaczenie... no na serio niech sie ogarnie,bo przeciez ilez mozna... facet zawinil,a jak ta nie wie czego chce to cos w koncu zapronowal
Heja;) Przejrzałam na szybko ostatni odcinek i bardzo przepraszam, nie sądziłam, że to napiszę.... niech już kończą ten serial, bo zaczyna być na siłę rozwlekany....co za porażka.... co to za chudsza wersja Filiz niby ma być konkurencją dla Lale .... no i niech się Onur ogoli.... ten zarost mu nie pasuje....
Hej, hej :D
Ja ci napiszę tak....tylko wiesz, mi się dramy z azjatyckie podobają, to wiesz jakie mam aktualnie spaczone poczucie tego co warte oglądania jest :D
Jak ja obejrzałam cały odcinek, to ci napiszę nawet był ciekawy :D Wątki może trochę męczone,ale całkiem znośnie się to ogląda :D Ta chudsza wersja, cóż bardziej chodziło chyba o to,co by Lale jeszcze trochę upokorzyć. Sama Lale jak to ona taka niezdecydowana. Tu niby chce wybaczyć,ale jak się zabawiła w detektywa to jej przeszło,bo Onur się jak nic z kimś spotyka... Ona się robi coraz bardziej nieogarnięta :D
I po obejrzeniu odcinka, ja się nie dziwie,że powiedział rozwód... przecież facet się przez nią wykończy psychicznie... a ta jak zawsze widzi wszytko inne niż jest
https://pp.userapi.com/c637325/v637325563/3b514/bHpZR1IKNSU.jpg
nie wiem,co gadali w tej scenie,ale była świetna :D
Babcia powinna zostać aktorką :D Słabe serce no rozumiem, ale ta amnezja, hahaha :D Doktorek dostał chyba kupę kasy za to :D Amnezja i nie możecie jej przypominać ostanich wydarzeń takie rzeczy tylko w serialach :D
Właśnie miałam pisać do Ciebie co tam w pokoiku słychać.... oprócz małych słodkich Filizek.... widzę, że udawanie małżeństwa bo babcia ma amnezję.... hahahha i oczywiście Lale znowu zdziwia....
Taaa, nie no ten czerowny peniuarek czy tam koszulka nocna jedwabna :D tak, cała reszta się w praniu zgubiła :D tu podpisuje jakieś papiery, pewnie rozwodowe, a tu lata kuszącą ubrana :D Tak ona sama nie wie czego chce... podejrzewają,że może być druga ciążą xD
hahaha to samo sobie pomyślałam po tym fragmanie... tu podpisuje papiery pewnie rozwodowe a tu się okaże, że znowu w ciąży jest ;)
Znaczy, ja jestem przeciw ewentualnie na początek niech się choć pogodzą... bo znów będzie o mnie nie kocha, kocha tylko dzieci...
A chcę nie już kończą ten serial bo mnie protka wkurza .... z tymi swoimi fochami.....
Obejrzyj sobie azjatyckie dramy, od razu Ci się serial na powrót spodoba :D Serial sam w sobie nie jest zły, ale Lale faktycznie powinna się ogarnąć
zgadza się serial zły nie jest...ale zidiocenie protek mnie najbardziej wkurza... na razie brak mocy przerobowych na obejrzenie koreańskich dram.... najpierw trzeba tureckie nadrobić a jest tego trochę :)
No taka kultura :D Znajome z penpals, same piszą,że czasem je to wkurza,ale u nich takie seriale się bardziej podobają... Nas szlag trafia, a u nich tak być musi...
O tak w turcji inna mentalność jest a jeszcze teraz jak te głupki dały taką władzę erdoganowi... dopiero będzie masakra.
No ale cóż my maluczcy możemy ?
Albo nam się będzie coś podobać,albo nie :D Ja nawet z Lale mało ogarniętą lubie oglądać pokoik :D
https://www.youtube.com/watch?v=eFP5y-mzyKk
to nie wiem, pogodzili się czy nie? brak mi jakiegoś tłumaczenia tegoż fragmentu :D okey jednak coś tam wujek google przetłumaczył i jak rozumiem, Onur już wie,że Lale jednak podpisała te dokumenty i jeszcze go śledzi...ehh, wymyślają ale i tak będę oglądać :D albo coś wymyślam :D
odcienk mi się podobał :) babcia jest świetna :D Semet który mówił obstawiam coś uroczego o uczuciach był przesłodki :D
a było najlepsze w odcinku ? pielucha na spodniach Emira, przecież to normalne :D turbo schnące włosy Onura :D I płaczący Erol, który zobaczył córeczki :D
heja :)
Przejrzałam wczorajszy odcinek.... hmmmm powiem tak poprawny, zdaje się, że pogodzenie pełne już prawie jest.
Zobaczymy co dalej.... jednak ja już oglądam z sentymentu, może przemęczona jestem i czasu nie mam.
Ja co prawda przejrzałam bardzo szybko z braku czasu, więc nie zauważyłam Marg takich szczegółów poprawię się :)
Co się stało z Szerife??? Czyżby wyszło, że kabluje???
Babcia świetna... zanik pamięci rewelacja....
Zgadzam się Erol był świetny....
Ja teraz tylko ogladam pokoik,to nie mam zmeczenia materialu xd i dramy koreanskie ;p
Szefifer, Betul jej kazala cos powiedziec bo byla kolacja,ze wszystko jest dobrze i Betul sie wprosila.... i ta powiedziala wyszlo tam cus...ale co to nie mam pojecia xD
I chyba rozwód... nie kumam nic... https://media.giphy.com/media/EAxGbrc14ewlW/giphy.gif
https://www.youtube.com/watch?v=PF1sgKrcAvo
teraz pójdą na terapię ? czy co ? https://media3.giphy.com/media/3o6Mb5LoqkSS12d8Iw/giphy.gif#17-grid1
Dobra jest jeszcze ta scena, to też napiszę
https://www.youtube.com/watch?v=P1GlRbnR_fE&t=57s
O- witaj
Y-Cieszę się,że tu jesteś synku.
Ty dziś....
O-Dziś spotykamy się z Lale w sądzie.
Y-Synku... Przemyślałeś/podjąłeś swoją decyzję ? Jesteś jej pewny ?
O-Przemyślałem, mamo. Przemyślałem.
To najlepsza decyzja dla nas.
(...)
S- Lale Sarihan,czy chcesz rozwieść się ze swoim mężem Onurem Sarihan ?*
L-Tak chcę.
S-Onur Sarihan, czy chcesz rozwieść się ze swoją żoną Lale Sarihan ?*
O- Tak, chce się rozwieść
* choć niby w angielskim tłumaczeniu użyto zwrotu break up, czyli zerwać... nie wiem,może tam się ludzie nie rozwodzą tylko zrywają kontakty... nie wiem...
S- zapisz decyzję
Spotkaliśmy się z nimi, oboje chcą się rozwieść
Moja decyzja....
hmmm czyli rozwód pewnie dojdzie do skutku.... no u Turków trzeba mieć dwa albo nawet trzy śluby co to jeden ;)))))
A teraz promo :D
https://www.youtube.com/watch?v=PF1sgKrcAvo
Nie byliśmy na rodzinnej terapi/ nie pójdziemy
Jaki to rodzaj rodzinnej terapii
Klnę się na honor
S-Żaden sąd nie chce złamać takiej rodziny
P-Nazywam się Pynar
L-On jest mężczyzną( nie da się ukryć, Lale jest bardzo spostrzegawcza :D)
Przepraszam, po co fotografia ?
S-ohh, jeśli ta terapia zadziała i przyniesie pożytek/efekt
Zacznijmy od początku
bez zaufania,to nie możliwe (nie ma pozwolenia )
jeśli moglibyście coś zmienić ?
jeśli zostawisz swoich przyjaciół ze szkoły
bedziesz trzymał ręce przy sobie,dobrze?
jak my śpimy, jak się budzimy ?
P-zamiana miejsc
L-posadzimy tulipany, za 40 mil
O-wystarczy!
Czy cię kocham ?- Kocham-Nie lubię cię/tego
Kocham-nie lubię tego-nie lubisz tego - lubię/kocham
hmmm coś mi się wydaje, że ten serial zmierza do katastrofy..... będę okrutna, ale może niech już skończą..... coś zaczyna mnie męczyć ta konwencja....ależ krytyczna jestem do tych serialów tureckich.... nic mi się nie podoba.
serial na tę chwilę chyba do lipca... chyba podkreślam, znaczy wiesz Ty krytyczna, mi się podoba :D Turkom też :D wiem,wiem ja i Turcy jesteśmy dziwni :D
właśnie gdzieś czytałam, że chyba będzie koniec I serii w czerwcu albo lipcu czy całego??? nie wiem dokładnie.....
Coś mi się turecczyzna przejadła i pewnie dlatego jestem krytyczna..... jak mi smak turecki wróci, to może zmienię zdanie ;))))
sama oglądam wyłącznie pokoik, to może przez to... niby mam gdzieś w planach coś jeszcze,ale nie mogę się zebrać...
a tego nie wiem jaki to ma być koniec....
ps. widziałam kawałek grande finalne OHB... tam to była porażka :D tak w temacie turecczyzny
Hej ;) Ja myślę, że już niedługo ogarnę pokoik i będę milsza dla niego... na razie chyba mam czas na bycie wredną do potęgi n-tej ;))))) hahahhaa zwłaszcza dla produkcji tureckich ;)
A napisz co tam wymyślili w OHB.... obejrzałam wieki temu może kilka odcinków...
Najwyżej dojdziemy do wniosku,że tobie się nie podoba mi się podoba :D i przestaniemy ze sobą pisać, hahaha :D
a w OHB...nie to,że wiem co się działo w tym sezonie,czy coś :D bo widziałam chyba ze dwie sceny z tego grande finale :D widziałam ci ja sceny z Efsun i Arda, i Bahar i tym jak mu tam było jakoś na A...aaaa Atesh czy coś...
Bahar i Atesh urodziło im się drugie dziecko...ta chyba w tym sezonie miała umierać,czy coś... no w każdym razie syn się im urodził... czyli to był happy ending, bo to były te dobre charaktery...
A co do Efsun i Ardy... no to nie wiem,czy się rozwiedli,czy nie niby mieli czytałam jakieś opisy odcinków... w każdym razie ta w ciąży,nie wiem,czy zdążyła mu o tym powiedzieć... pojawiła się ta jakaś a'la czarny charakter nie pytaj, nie wiem who is she, sorry sis :D w każdym razie chyba go zastrzeliła, siebie z resztą też.... to Efsun wróciła do tego swojego domku, tej biednej dzielnicy, bo musiała zostać ukarana... i tu mamy może nazwijmy to bad ending, na zasadzie ponieś konsekwencje swojego czynu...
Jak zrozumiałaś, co Ci właśnie przekazałam, to się cieszę :D
Hej Siostra sądząc po zwiastunie będziemy mieć powrót do odcinka z hotelem i pogodzenie protów.... chyba muszę zacząć nadrabiać odcinki....
Ta uogólniając
Lale i Onur jadą do Agva no wiesz tam gdzie się pogodzili pierwszy raz, bo im pan terapeuta kazał... pojedzie tam też Filiz... Filiz, która jest pod wpływem hipnozy nie zostawia ich samych... Oczywiście pojawia się Erol, który wraz z pod hipnotyzowaną Filiz chcą ich rozdzielić. Jednak pod wpływem ważnego dla nich(Lale,Onur) miejsca, ten lód między nimi ma się topić... i oczywiście, czy się pogodzą i co wymyśli "zła" Filiz obejrzycie odcinek
Dzieki za takie buty zapodają..... czyli Filiz ma być niby tą złą ( zahipnotyzowaną) oj mam wrażenie, że zaczynają kręcić się scenarzyści w kółko....nie wiem może ja jestem za bardzo krytyczna....