PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=798363}

Kapitan Tsubasa

Captain Tsubasa
2018 - 2019
8,1 319  ocen
8,1 10 1 319
Kapitan Tsubasa
powrót do forum serialu Kapitan Tsubasa

Głosu Tsubasy znowu użycza kobieta ,ale robi to znowu znakomicie i głos jest niemal identyczny jak ten sprzed 30 laty i brzmi chłopięco.To taka mała ciekawostka na początek.
Odnośnie samego serialu można go śmiało nazwać bardzo dobrym remake-iem ,ale z jedną ogromną wadą ,a jest nią muzyka.Niestety to nie jest ta genialna i kultowa muzyka jak z oryginału i brzmi po prostu średnio.Intro do serialu jest klimatyczne i wizualnie świetne,ale muzycznie niestety może buty czyścić oryginałowi.Sam serial to stety lub niestety powtórka z rozrywki z pozmienianymi zdarzeniami/rzeczami.Dużym plusem jest to ,że akcja serialu jest tutaj zdecydowanie ciekawsza i płynniejsza i nie uraczymy tutaj dłużyzn na boisku,gdzie jedna akcja trwała 10 minut/Tutaj twórcy bardzo dobrze ukazują mecze,ale elementy s-f nadal występują,tyle,że są o wiele lepiej zrobione niż w oryginale.Zresztą widać,ze twórcy postanowili naprawić większość mankamentów oryginału i bardzo dobrze.Wizualnie nowy Tsubasa wygląda świetnie i klimatycznie.Serial polecam wszystkim fanom Tsubasy,bo jest to bardzo dobry remake .

ocenił(a) serial na 8
mackal83

Ja z oceną wstrzymam się do ostatniego odcinka. Co do muzyki i kwestii wizualnej zgadzam się z Tobą w 100 %. Jedyne co mnie denerwuje, to to że Tsubasa oraz inni ważniejsi bohaterowie biegają za piłką non stop z bananem na ustach. Oryginalna seria gatunkowo miała w sobie więcej z dramatu, a tutaj twórcy starają się dodać tak dużo "cukru" jak jest to możliwe, co w efekcie może prowadzić do mdłości. Może jest to spowodowane tym, że serial jest kierowany bardziej w stronę młodego widza. W każdym bądź razie mam nadzieję, że twórcy nie przesadzą w następnych odcinkach z wyobraźnią i nie zrobią zrobią z tego anime papki dla 5-latków jaką jest chociażby "Inazuma Eleven".

ocenił(a) serial na 7
Str8dom

Nie wiesz nic o drugim sezonie czy będzie? Serial raczej zakończy się na finale z Toho :(

ocenił(a) serial na 8
batesmotel27

Sezon drugi pt. "Chugakusei-Hen" (odc.29-52) obecnie trwa, a czy będzie kontynuacja? Wszystko zależy od tego, czy anime osiągnie taką oglądalność jaką założyli producenci. Historia pokazuje, że seria z powodu słabej popularności była już ucinana w trakcie trwania anime (np. Captain Tsubasa J). Zanim anime weszło do dystrybucji, twórcy zapowiadali, że nowa seria będzie zawierała wątki występów międzynarodowych. Jeśli byłeś czujny oglądając drugi sezon to w czołówce OP2 ("Kizudarane No Ai" by Johnny's West) jest scena, gdzie są pokazywane koszulki z numerem 10 różnych reprezentacji narodowych, więc może coś jest na rzeczy. Póki co musimy czekać na potwierdzenie kolejnego sezonu na oficjalnej stronie dystrybutora.

Str8dom

moze puszcza w tv z lektorem

ocenił(a) serial na 7
Str8dom

Cześć serial się zakończył. Wiesz może czy będą nowe odcinki? Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
batesmotel27

Niestety, nie będzie. Wszystko wskazuje, że był to tylko kolejny Remake.

Str8dom

Skąd takie informacje? Niska oglądalność?

batesmotel27

ciekawe czy serial ukaze sie w polsce

ocenił(a) serial na 7
maciek27

Dwa tygodnie temu Road 2002 zakończył Tvp Sport. Nie wiem jak z licencjami!

batesmotel27

chodzi mi o wersje 2018

ocenił(a) serial na 7
maciek27

No i pierwszy sezon zaliczony(52 odcinki).Moim zdaniem więcej klimatu było w pierwotnej wersji(muzyka).Nie zmienia to faktu że jest to kawał dobrego anime o kultowych piłkarzach tylko ,że w nowoczesnej formie.Zapowiada się na 2 sezon patrząc na zakończenie 52 odcinka.

mackal83

nie bede tego ogladal poki nie bedzie wersji z lektorem lub dubbingiem pl,moze ukaze sie taka w Polsce

maciek27

Anime pojawi się na TVP ABC - https://naekranie.pl/aktualnosci/kapitan-tsubasa-premiera-nowej-wersji-serialu-a nime-w-polsce-jest-data-1591175807

buterfly

z lektorem?

maciek27

Z dubbingiem - Jestem ciekaw jak będzie brzmiał bo do samego dubbingu nic nie mam o ile jest zrobiony na poziomie chociażby Yu Gi Oh czy Król szamanów.

buterfly

ja mam tylko
problem do napisow lub lektora komputerowego