Na wielu forach dotyczących Julii znalazłam info (niektórzy pisali że to tylko przypuszczenie a inni że to pewne), że Maciek okaże się gejem!!! Błagam, powiedzcie że to nieprawda! :( 100 razy bardziej wolałabym żeby był z Julią, chociaż pewnie Julia będzie z Jankiem :(
Ale jak się nad tym zastanowić to Maciek od początku traktuje Julkę tylko jako przyjaciółkę a nie dziewczynę, i jeszcze ta wzmianka, że Maciek bawił się lalkami, jak był mały...
Jeśli tak będzie, to przestaję oglądać ten serial... :/
Ktoś wie, coś na ten temat?
Madziu, zobacz jeszcze odcinek nr 33, w którym Juleczka całując geja w usta mówi: No to co Dziulku, idziemy?
Bedziesz mogła zawołać w trakcie projekcji: Spieprzamy stąd !!!!! ;-))
Nie promuje "pedziow", bo nie ma co promować. Jak już, to uczy trochę tolerancji i pokazuje, że gej to nie chłopiec w rózowych spodenkach oddający się każdemu kto chętny.
Pedziostwo jest trendy haha, patrzac tylko na to samo pasmo antenowe TVN godz. 17.55:
-Brzydula/Psemko,
-Prosto w serce/Lalo,
-Julia/Maciej
Ale to nie jest nic niezwykłego, więc nie wiem jak może być "trendy". Równie dobrze można stwierdzić, że filmy promują heteroseksualizm... Tak samo kretyńskie. Nie róbmy z naszego kraju jakiegoś wschodniego zaścianka.
A orientacja Pshemka nie była chyba poruszona w BrzydUli ani razu.
Sorry, Hans. Widzę, że świetnie znasz bohaterów trzech kolejnych seriali TVN. Zapewne nie z drugiej ręki. Czyli od dobrych kilku lat zasiadasz przed odbiornikiem o 18 i oglądasz te teleduperele. Jamesa Blunta też słuchasz?
Czyli wypowiadajac sie w tym temacie nie ogladasz serialu? A moze znasz to towarzystwo od dupy strony, dosłownie i w przenośni haha?
Hans, widzę ja widzę, że kablowanie i cenzura tu działa, a prawda najprawdziwsza tak przeraża iż wycinanie cenzorską brzytwą nie pozostawia śladów z powołaniem się na regulamin.
Pshemko to gej?? Nie no proszę, przecież on ma syna! To, że jest projektantem mody jeszcze nie oznacza, że jest gejem! Obejrzałam Brzydulę od początku do końca i nic nie było o jego skłonnościach homoseksualnych.
Nie no, weźcie nie mówcie. Może jest jeszcze nadzieja? Może go w tej klinice zoperują, co?
to klinika operacji plastycznych . a zresztą nie leczy się homoseksualizmu to nie jest choroba . a maciek niech będzie taki , to może zmieni podejście wielu osób do postrzegania gejów,w końcu wiele osób go lubi.natomiast i tak już wiadomo że julka będzie z jankiem .
Nie wierzę, trzeba coś zrobić. Może modlitwa. Poza tym jak to nie choroba? Jednego pana wyleczyli w Lublinie w takim ośrodku.
Czyli osoby biseksualne są w połowie chore? Hmm, ciekawe praktykie mają w tym Lublinie. Rudych ludzi też leczą?
No w sumie masz rację. Biblia też mówi, że trzeba kamienować złe dzieci, a przecież tą książkę trzeba brać dosłownie.
wyleczyli ?jaki zdrowy na umyśle człowiek wziąłby normalnego i zdrowego człowieka(bo takimi są homoseksualiści)do szpitala psychiatrycznego(bo jakoś nie pasuje mi ośrodek dla uzależnionych)?! zgadzam się z przedmówcą dziwne praktyki w tym lublinie , na szczęście ja nie mieszkam w takim ciemnogrodzie (sorry za słowo ale jak inaczej to nazwać)
To nie był szpital, moja duszko, ale chrześcijański ośrodek Nadzieja czy inna Szansa a może Pomoc, gdzie męskie uściski terapeutów zrekompensują brak ojcowskiej czułości w dzieciństwie, co jest jak wiadomo przyczyną rozmaitej pederastii.
,,ODWAGA wpisuje się w działalność statutową Fundacji, proponując pomoc duchową i terapeutyczną osobom o skłonnościach homoseksualnych."- PROPONUJE a nie zmusza gdyby to naprawdę była choroba psychiczna jak schizofrenia to terapia byłaby wymuszona . według mnie to nieporozumienie że w ogóle takie coś jest praktykowane a jeszcze bardziej ciekawi mnie jak wygląda ta ,,terapia" ale cóż to tylko dowodzi zacofaniu jakie nadal jest w tym kraju .zgaduję zresztą że w ośrodku tym są nastolatkowie przerażeni swoimi skłonnościami homoseksualnymi wpędzeni tam przez swoje mamuśki z koła gospodyń wiejskich . takim osobom przydałaby się pomoc psychologa aby stwierdzić czy naprawdę tacy są czy to tylko chwilowe (w okresie dorastania często tak jest)ale niektórzy ludzie wciąż nie mogą tego zrozumieć . szkoda bo opinia polski za granicą wciąż jest budowana na podstawie tej małej ilości osób nie mających w ogóle o niczym pojęcia ...
Ale wyobraź sobie, że z każdym dniem są nowe postępy w medycynie, a wcześniej ludzie każdą inność traktowali jako chorobę. Kiedyś nawet leworęczność było uważane za zaburzenie.
medycyna nic tu nie da. To choroba duszy. Trzeba dopuścić do serca Zbawiciela i regularnie karmić go komunikantem.
to nie choroba psychiczna . rodzi się z tym tak jak ty urodziłaś/łeś się że podoba ci się odmienna płeć tak im ta sama . to ciekawe pokaż mi może ten wpis bo jakoś przepraszam ale nie wierzę.
Proszę bardzo córko, mam nadzieję że uwierzysz:
"Natomiast Światowa Organizacja Zdrowia ostatecznie stwierdziła, że homoseksualizm nie jest jednostką chorobową ani zaburzeniem w roku 1991"
wcześniej niektórzy psychiatrzy uważali, że można leczyć homoseksualistów i uważali tą odmienną orientację za chorobę...
wcześniej czyli teraz już nie . nauka idzie do przodu i ludzkie myślenie także , tokiem twojego rozumowania można stwierdzić słońce obraca się wokół ziemi bo przed mikołajem kopernikiem ludzie tak myśleli -_-...
po za tym człowiek się rodzi z chorobą psychiczną w większości przypadków, ale jest uaktywnienie może nastąpić w różnym okresie czasu tak jest np. z depresją lub schizofrenią - którą można leczyć ale ma się ją do końca życia
Dobra, tym razem piszę na serio, bo znudziło mi się rżnięcie głupa. Kto Twoim zdaniem, samozwańczy psychiatro, rodzi się z depresją i ma ją całe życie? Depresja jest uleczalna.
Depresja tak, a co do homoseksualizmu teraz każdy lekarz seksuolog mówi że orientacji nie da się zmienić ani tym bardziej wyleczyć :)
sarah, ty na mnie się nie powołuj, bo nie każdy lekarz to mówi i nie każdy seksuolog zasługuje na miano lekarza.
to dopiero zabawne , depresja do końca życia . przez dłuższy okres czasu można ją mieć i brać leki potem sama ustępuje . schizofrenia zależy w jakim stadium zostanie wykryta również jest czasem po długiej terapii uleczalna (mam koleżankę i na jej przykładzie widzę to najlepiej)zresztą już birke_la_folle i sarah496 już ci to również wyjaśnili...
czytałem 2 książki o chorobach psychicznych i jedną książkę pt "Psychiatria" i właśnie w tej książce jest dokładnie napisane, że w większości przypadków przewlekła depresja jest od urodzienia i pierwsze objawy ma w okolicach 5 lat, prawda można ją "zaleczyć" tak jak się pląbuje ząb który wygląda na zdrowy ale nadal w środku jest względnie chory, w tej ksiażce jest to dokładnie opisane o depresji po za tym jest jej parę rodzajów, co do Schizofrenii - Schizofrenia, nazywana inaczej chorobą Bleulera, jest chorobą psychiczną spotykaną u 1% populacji. Jest to choroba ludzi młodych, gdyż najczęściej pojawia się między 15 a 30 rokiem życia. Występuje na całym świecie bez względu na rasę, religię, czy płeć, a częstość zachorowań u kobiet, jak i u mężczyzn jest taka sama, a obraz chorobowy nie przedstawia istotnych różnic. Jest to choroba, która trwa przez CAŁE ŻYCIE, jednak natężenie objawów zmienia się w różnych okresach.
to ciekawe wiesz co mówisz na temat depresji czytałeś książki wow podziwiam , tyle że ja to przeżyłam . jestem tu anonimowa więc myślę że mogę to parę rzeczy napisać . otóż rok temu miałam na serio poważną depresję z dwoma próbami samobójczymi i regularnie się cięłam byłam nawet w psychiatryku przez tydzień teraz mam regularne kontrole i jestem na lekach więc sądzę iż była to całkiem poważna depresja a nigdy wcześniej jej objawy u mnie nie występowały . co do schizofrenii to mojej koleżance zaczęło się to wcześniej miała 11 lat i całkowicie się to uspokoiło rok temu że już kompletnie żadnych objawów nie ma nawet nie jest już na lekach także dziękuję za lekcje z książek ale to co widzę na co dzień jest dla mnie bardziej wiarygodne niż jakiekolwiek słowa ludzi którzy często tylko o tym czytali a nie przeżywali .
Patrząc na argumentację Twoich merytorycznych wypowiedzi sądzę, że nie za bardzo jesteś zdolna do dalszej racjonalnej konwersacji ze mną, ponieważ mam "swój" tok myślenia na początku mówisz, że nie wierzysz później Ci to udowadniam, przekręcasz coś o Koperniku, mówisz o koleżance, dążąc do sedna sprawy dochodzisz do swojej ciężkiej depresji i na tym zakończymy nasze przemyślenia bo i tak masz "własne" nie zawsze trafne zdanie.
Pozdrawiam serdeczne, wszystkiego dobrego i pewnie tu dzisiaj zajrzysz jak codziennie więc miłego dnia :)
więc nie narzucaj swojej opinii i nie mów że tak jest we wszystkich przypadkach i o tym czytałeś . to nie jest mój tok myślenia tylko to co widzę i sama odczuwam , nie mówię że w ogóle nie masz racji bo ze schizofrenią pewnie w jakiś 99 % przypadków tak , nawet lekarze powiedzieli mojej koleżance że należy do niewielkiego odsetki ludzi którzy wyleczyli się ze schizofrenii.nic nie przekręciłam o koperniku to było dokładnie to co napisałeś tyle że zamiast o homoseksualizmie podałam przykład kopernika.każde zdanie każdego człowieka który cokolwiek wie na dany temat jest trafne i rzuca nowy pogląd na sprawę . dziękuję bardzo i też uważam że można zakończyć tą dyskusję bo w końcu to forum o julce a nie o psychiatrii.
nie wierzę, że dzisiaj nadal się dyskutuje czy homoseksualizm to choroba. Przecież to nie jest żadna choroba, bo ludzie przez nią nie cierpią (chyba, że z braku akceptacji od innych), to jest równie wielkie zaburzenie, co rude włosy, czy już wspomniana wcześniej przeze mnie leworęczność...
ja właśnie przy tym co ty obstaję ale dowiaduję się że istnieje ośrodek katolicki odwaga leczący homoseksualizm także wiesz ... -__-
odcinków ma być 200 ok. a jest dopiero 35 zaczekajcie do 100 a zobaczymy co wtedy się będzie działo to że Janek i Julia o jezu wszyscy już Janek+Julia=<3 to by było za bardzo oczywiste bardziej nawet niż moda na sukces