Chciałam się o coś spytać, czy wy - mówię do tych, co zobaczyli wszystkie odc - za każdym razem, kiedy zdarzy się Wam usłysześ piosenkę I don't want to wait czujecie nostalgię i taki dziwny smutek i tęsknotę za serialem?:] Ja tam mam jak coś jest dpbre, było bardzooo długie i się skończyło, podobnie z Buffy itp.
A oglądanie ostatniego odc i usłyszenie tej piosenki w intro po raz pierwszy od kilku serii... znów to samo;];]
Jezioro marzeń to film z mojego dzieciństwa :) przypomnienie go to jak cofnięcie się o 10 lat nie pamiętam wszystkich odcinków i dlatego oglądam na http://iitv.info/jezioro-marzen-dawsons-creek tylko mam jeden problem tam są odcinki do 4 sezonu nie ma dwóch ostatnich czy ktoś wie gdzie mogę znaleźć ten odciek? i nie ma też 1 odcinka 2 serii. Gdyby ktoś znał jakąś stronę gdzie mogą być wszystkie sezony byłabym wdzięczna. Teraz jak oglądam po raz drugi film to mogę stwierdzić tylko tyle że Dawson mnie wkurza jak na 16-latka chce być poważny jakby nie z tego świata. Za to uwielbiam Paycego :)
Eh... świetny serial :)Pamiętam, że z początku nie mógł mnie to siebie przekonać, dopiero po 3 sezonie zacząłem oglądać go systematycznie. Można zżyć się z przyjaciółmi serialowymi. Z tego co się orientuję wersja amerykańska miała zupełnie inne intro od europejskiej, dopiero od któregoś tam sezonu intro się zmienia. Ja mam wszystkie odcinki na płytach DVD, tylko czasu brakuje i jakoś już mnie nie kręci, aby obejrzeć znów. Eh... młodości wróć : )
ja kocham ta piosenke!!! Caly serial jest w ogole bardzo fajny ale nie bardzo mi sie podoba zakonczenie wszystkiego....
Hm. No nie tylko. Wg Wikipedii "potocznie, doskwierająca tęsknota za ojczyzną (krajem ojczystym), a także, tęsknota za czymś przeszłym, co utrwaliło się w pamięci lub do czegoś, co wyobrażono sobie w marzeniach. Nostalgia jest pojęciem szerokim. Zahacza o wiele dziedzin na pograniczu psychologii, filozofii czy kultury i sztuki".