PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=221833}

Jak poznałem waszą matkę

How I Met Your Mother
2005 - 2014
8,0 208 tys. ocen
8,0 10 1 208226
7,1 23 krytyków
Jak poznałem waszą matkę
powrót do forum serialu Jak poznałem waszą matkę

Orientuje się ktoś może w którym odcinku Ted ją poznał? Albo - jeszcze lepiej - w którym ich drogi się rozeszły(nie wiem nawet czy byli razem)? Umknęło mi jakoś kilka odcinków I serii (wszystkie pozostałe serie - i odcinki - oglądałam), w tym te z Victorią, a teraz chciałabym do nich wrócić. Zwłaszcza, że Vicky jest moją ulubioną niedoszłą kandydatką na żonę Teda...

Wdzięczna bym była za jakąkolwiek wskazówkę.

ocenił(a) serial na 9
AliceTrojan

s01e12 Drumroll Please
s01e13 Drumroll Please (w tych odcinkach ją poznał, a konkretnie na weselu Claudii i Stu)

s01e16 Cupcake (w tym odcinku się rozstają po tym jak Victoria leci do Niemiec)

oraz inne odcinki w których występuje Victoria:
s01e14 Zip Zip Zip
s01e15 Game Night
s01e18 Nothing Good Happens After 2 AM

ocenił(a) serial na 8
himym_fan

Dzięki wielkie. :-)

ocenił(a) serial na 10
himym_fan

W 1x16 mieli się rozstać, lecz postanowili prowadzić związek na odległość. W 1x18 zrywają ze sobą, bo Ted okłamał Robin, że zerwał z Victorią by pójść z Robin do łóżka. Victoria się o tym dowiedziała i zerwali.

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

To Robin się o tym dowiedziała, a Ted zerwał z Vicky w drodze do domu (nadrobiłam zaległości ;-)), co Ted z 2030 r. komentuje słowami: "And there you have it, kids - the stupidest thing I've ever done." (Co, swoją drogą, musi coś znaczyć)

"Nothing good happens after 2 a.m."...

ocenił(a) serial na 10
AliceTrojan

Viktoria to ta, co piekła ciastka ?

ocenił(a) serial na 8
86malgosia

Zgadza się. Jak dla mnie - jedyna sensowna kandydatka na żonę Teda.

ocenił(a) serial na 10
AliceTrojan

a nie było to tak, że ona wyjechała zanim pojawiła się historia o żółtej parasolce? powiem szczerze, że pogubiłam się trochę w wątkach już i co było najpierw a co później

ocenił(a) serial na 8
86malgosia

s01e16 - wyjazd Victorii do Niemiec (nie widzimy jej aż do 7 serii).
s01e18 - ostateczne zerwanie (przez telefon).
s03e12 - znalezienie parasolki.
s05e12 - parasolka wraca do matki.
s07e02 - zobaczenie Victorii na przyjęciu (pod koniec odcinka).

Tyle oficjalnie.

ocenił(a) serial na 10
AliceTrojan

Teoretycznie nie wiemy kiedy wróciła, ale według mnie małe są szanse, aby to ona była żoną Teda.

ocenił(a) serial na 8
Fichu95

Ja jednak myślę, że szanse są stosunkowo spore. Prędzej Victoria, niż to, że matka pojawi się dopiero na samym końcu w osobie jakiejś obcej, nieznanej nam postaci. Zwłaszcza, że nie ma (chyba, że się mylę?) w tym przypadku tak jednoznacznie przekreślającego tę hipotezę argumentu, jak ma to miejsce w przypadku Robin ("Because that, kids, is the true story of how I met your Aunt Robin.").

Fakty przemawiające za Victorią to m.in.:

1. Poznał ją na weselu; tańczyli razem.
2. Kiedy Ted z 2005 r. z nią zerwał, Ted z 2030 r. skwitował to zdaniem: "The stupidest thing I've ever done"
3. Rozmowa z Cindy. Zdanie Cindy: "(...) And she has this crazy habit of making breakfast food sing show tunes.", które Ted z 2030 r. komentuje słowami: "Your mother’s rendition of ‘Memory,’ as performed by an English muffin is, to this day, the most hauntingly beautiful thing I have ever heard."
4. I wreszcie cytat z końcówki najnowszego odcinka: "You can't talk yourself into falling in love. It doesn't take days of deliberation. When it's real, you know pretty quickly and with absolute certainty. I had forgotten that, but I was about to be reminded" w momencie, w którym pojawia się Victoria.

ocenił(a) serial na 10
AliceTrojan

pierwszy z brzegu kontrargument, ktory mi przychodzi do glowy to 1x05 i moment kiedy ted osmiesza sie w sali od ekonomii i mowi ze okazalo sie ze na sali byla jego przyszla zona. najprawdopodobniej matki jeszcze nie bylo chociaz musze sie zgodzic- victoria to taka idealna matka chociaz mnie osobiscie sie nie podoba ;) jesli cos przekrecilem to sorry

ocenił(a) serial na 8
marvphin

Bo była. Razem z Cindy. Razem mieszkały i studiowały. Jedkaże wciąż nie widzę żadnej technicznej przeszkody, dla której nie mogła to być Victoria. Wyjechała 5 lat wcześniej i do tego czasu spokojnie mogła wrócić. Myślę, że powinno się to wyjaśnić w najbliższych odcinkach.

PS Jak ona się w ogóle może nie podobać? Przecież jest taka czarująca. ;-)

ocenił(a) serial na 10
AliceTrojan

nie pamietam ktory to byl odcinek kiedy ekipa rzucala palenie ale pod sam koniec ted stwierdza ze ostatniego papierosa zapalil 2 tygodnie po poznaniu matki i wydaje mi sie ze byl to pozniejszy sezon. ale jak sama napisalas, niedlugo to sie okaze. mam nadzieje ze przynajmniej bedzie to wazny watek a nie tylko epizod paczusia;D

ocenił(a) serial na 8
marvphin

Ale może nie "poznaniu", tylko "spotkniu"? Kolejnym, po latach (Kombinuję, jak mogę :-D).

A palenie rzucali w 11 odcinku 5 serii.

ocenił(a) serial na 8
AliceTrojan

niedawno gdzieś napisali, że to będzie siostra Barneya którą dopiero pozna na jego weselu. W tym sezonie będzie się akcja działa w okół Barneya co zwieńczeniem będzie jego ślub na którym Ted poznaje przyszłą matkę. Sezon 8 to odcinki w których Ted dąży do ślubu z tą właściwą. Ostatni odcinek to ślub Teda i w ten oto sposób kończy się cała przygoda z H.I.M.Y.M. To by było na tyle z mojej strony:).

ocenił(a) serial na 8
BobMarley

Tia... Czytałam te wszystkie teorię, co nie znaczy, że nie mam swojego zdania (pobożnego życzenia?). Victoria na pewno odegra ważną rolę, a to czy to ona jest matką, czy też będzie nią przyrodnia siostra Barney'a (czy też, co uważam za najmniej prawdopodobne, zupełnie nowa postać), okaże się, myślę, niebawem. Sprawa ma się podobnie w przypadku Barney'a.

Mam jedno pytanko: Skąd wiesz, że ostatnim odcinkiem będzie ślub Teda?

ocenił(a) serial na 10
AliceTrojan

o ile sie nie myle ted mowil ze kiedy matke poznal zakochal sie odrazu i ze oswiadczyl jej sie nieddlugo po spotkaniu, a tak w ogole sam tytul pokazuje ze najwazniejsze jest poznanie matki. nie mowie ze maja zakonczyc w tym momencie ale napewno nie tworzyc calego sezonu

ocenił(a) serial na 8
AliceTrojan

Nie wiem:) Tego nikt nie wie. Tak jak wszyscy zgaduje, domyślam się .... cokolwiek :) Tak naprawdę to nie pozostaje nam nic jak tylko czekać :D

AliceTrojan

mi też Victoria pasowałaby na żonę, tym bardziej, że gdyby nie przedłużyli serialu o kolejne sezony, to właśnie ona miała być matką. byłoby to fajne oczko puszczone do widzów, że i tak skończyło się tak jak miało być :P ale niestety jest kilka rys na tej teorii, szczególnie to, co zostało już powiedziane, że Ted oświadczył się matce krótko po jej poznaniu. no ale szkoda, Victoria jest fajna :(