PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=221833}

Jak poznałem waszą matkę

How I Met Your Mother
2005 - 2014
8,0 208 tys. ocen
8,0 10 1 208235
7,1 23 krytyków
Jak poznałem waszą matkę
powrót do forum serialu Jak poznałem waszą matkę

Czy istnieje bardziej niedoceniony serial, niż "Jak Poznałem Waszą Matkę"
Przed chwilą spojrzałem na nagrody (co to jest? 28 nominacji i 1 wygrana)
Nie będę owijał w bawełnę serial jest wybitny - pod względem pomysłu, scenografii, reżyserii i aktorstwo.Śmieszy mnie, gdy ktoś porównuje "Przyjaciół" do "Jak Poznałem Waszą Matkę"."Przyjaciele" to prosty serial (zero oryginalności), który nie różni się specjalnie od miliona amerykańskich seriali jak ("Diabli nadali", "Jim Wie Lepiej" itd.)
Oczywiście to są dobre seriale, ale gdzie im tam do "JPWM".
Serial można porównac do "Hoży doktorzy".

ocenił(a) serial na 10
Mathias_13cool

Sorki, mój błąd nie zauważyłem jeszcze 4 nagród

Mathias_13cool

dla mnie hoży doktorzy to dno ;)

ocenił(a) serial na 8
Mathias_13cool

Sama porównuję JPWM do "Przyjaciół" ale w tym porównaniu (przynajmniej w moim przypadku) chodzi jedynie o to, że ma również szansę stan się tak kultowym. Bo co byś nie powiedział o 'Przyjaciołach" - zgadzam się z tobą, że to nie jest byt pomysłowa i odkrywcza seria to jednak kultowa w swojej śmieszności i właśnie takie jest JPWM : ).

barney_w_spodnicy

Uwielbiam zarówno "Przyjaciół" i "Jak poznałem waszą matkę?" był taki okres w którym porównywałam do siebie te dwa seriale (charaktery postaci z JPWM są podobne do charakterów postaci z Przyjaciół).
Ale obecnie widzę że nie można ich porównywać. "Przyjaciele" to serial przedstawiający problemy,miłość,pracę i zabawne przygody szóstki przyjaciół ( na pewno nie można tego porównywać do "Jim wie lepiej" który po prostu opowiada historię małej rodzinki). "Jak poznałem waszą matkę" to wprawdzie też serial o przyjazni i miłości ale tu głównym tematem serialu jest żona Teda.. od razu wiadomo że Ted nie będzie z żadną z bohaterek, Marshall będzie z Lily a Barney z Robin, w "Przyjaciołach" nie wiadomo kto z kim będzie (chociaż może związek Rachel i Rossa jest wiadomy od samego początku).
Kocham oba seriale i wiem że nie można ich to siebie porównywać.

użytkownik usunięty
Avrione

Kto powiedział, że Barney będzie z Robin?

ocenił(a) serial na 10

"Jim wie lepiej" można porównac do "Przyjaciół", ponieważ preferuje podobny humor.
I "normalny" sposób kręcenia.
Jeśli jeden z seriali mówi o grupce znajomych/przyjaciół, a drugi nie (opowiada np. o rodzinie [jak w przypadku "Jim wie lepiej"]) to nie mogą byc do siebie podobne.

ocenił(a) serial na 10
Mathias_13cool

Zgodzę się, że "Przyjaciele" to serial kultowy, ale o niebo gorszy od "Jak Poznałem Waszą Matkę".

dla mnie hoży doktorzy to dno ;) - Staram sie byc tolerancyjny, ale nie rozumiem, jak mozna nie lubic tego serialu

użytkownik usunięty
Mathias_13cool

Normalnie, też nie lubię Scrubsów i nie ma w tym nic szczególnego.

ocenił(a) serial na 1

Jak można porównywać Scrubsów do HIMYM? Żadnej nie ma w tym analogii.
Hoży Doktorzy są fajni ale w małych dawkach, bo odcinki się "zlewają", a oglądając HIMYM nie mam takiego wrażenia.
I całkiem naturalnym jest porównywać HIMYM do Przyjaciół, tak samo jak porównują Fringe do Archiwum X. Nowe seriale czerpią garściami z tego, co było wcześniej i nie mowa tu o plagiacie, ale po prostu udoskonalaniu tego co było, tworzenia czegoś nowego na sprawdzonym przepisie. Dlatego, reklamując filmy i książki, często stosuje się takie porównania, by przyciągnąć widzów/czytelników, nawet jeśli oba produkty są zupełnie niepodobne (parz -> porównywanie K-Pax do Matrixa na oficjalnym polskim plakacie)

ocenił(a) serial na 10
Arthaniel

"Jak można porównywać Scrubsów do HIMYM?"
Normalnie.Porównuje oba seriale pod względem ORYGINALNOŚCI (szczególnie sposób reżyserowania)
Masz racje - wszystko można porównac np. "włatcy móch" z "The Simpsons"
Tylko, że ("WM" dostaną 5, a "The Simpsons" - 85)