No to się dokonało, obejrzałem właśnie ostatni odcinek, jak zresztą wszystkie 227 epizodów, oczywiście od deski do deski, nie tracąc nawet sekundy. Serial bardzo fajny z zajebistym klimatem (te nowe seriale już nie są tak klimatyczne). Brawo dla TVN7 że dali wszystkie sezony w tak krótkim czasie. Wcześniej nie miałem czasu go oglądać. Zakończenie też było bardzo fajne, co nie jest częste w serialach. Teraz czekam na dokończenie w wersji kinowej, może powstanie, może.
Właśnie obejrzałam ostatni odcinek. Wiedziałam od dawna jak się skończy, ale pewien niedosyt pozostał. Takie długie podchody, a tu nagle właściwie podjęta decyzja - wszystkie przeszkody, które stały im do tej pory na drodze nagle znikają... Naciągane... Co nie zmienia faktu, że w sumie słodkie :) ech... :)
Ja tez właśnie skończyłem, ech... Pierwsze odcinki widziałem dawno, dawno temu, ale dopiero teraz dotarłem do happy, ale jednak smutnego nieco, endu.
Jasne, że naiwny, jasne, że się można czepiać, ale - kocham ten serial:) Aż się łezka w oku kręci...
Powiem że chyba jedyny serial który tak na prawdę lubię oglądać. Wszystko chyba za sprawą Catherine :)
a z kad ja mam wiedziec? sam nie obejrzalem do konca np dzisiaj przgeapilem przez szkole
no baa :) Główny wątek miłosny ciągnie się praktycznie przez wszystkie sezony. A jest też wiele pobocznych wątków ;)
Co do wersji kinowej to byłoby super prawda? :) Powstała nawet taka petycja.. Podpisujcie się, mówcie znajomym i w ogóle działajcie.. :P
Tutaj macie linki ->
http://www.jagmoviepetition.com
http://www.petitionspot.com/petitions/jagmovie
Pozdrawiam :)
Cóż po obejrzeniu ostatniego odc. 10 sezonu tj. całkowicie ostatniego odc. tego znakomitego serialu nasuwa mi się kilka myśli odnośnie zakończenia a mianowicie...
1. aż do końca przedostatniego odc. miłość między Rabbem a Sarą nie była zbytnio intensywna wręcz praktycznie nie istniała przez inne podejście naszych bohaterów do życia we wspólnym związku, choć wszyscy wiedzieliśmy że miedzy nimi iskrzy i że się kochają ...
2. mam takie przeczucia że miały być dalsze sezony aż do ostatniej sceny przedostatniego odc. kiedy to nasi bohaterowie dowiadują się iż nie będą już ze sobą dalej współpracować...
3. dlaczego mam takie przeczucia ? sądzę że miały być dalsze sezony ? hmm a choćby dlatego iż w serialu pojawiła się bardzo wyrazista postać kpt. Vukovica który wyrażnie zakochał się w Sarze a i w niej coś tam do niego iskrzyło !!!
4. i ten ost. odc. przypominanie na siłę widzom jak to nasi bohaterowie się kochają nie mające odzwierciedlenia w ich zachowaniu aż do końca ost. odc. - dziwne ?
nagłe zaręczyny i ślub i rezygnacja z dalszej kariery ? a przecież do ost. chwil przedostatniego odc. nie wskazywało nic na taki rozwój sytuacji...
5. i te losowanie kto rezygnuje z dalszej kariery - "orzeł czy reszka" - co w końcu padło ? w niejasnościach śmiem stwierdzić że padła reszka i że to Sara zrezygnowała.
Reasumując myślę że do przedostaniego odc. serialu wiadomo było że będzie 11 sezon, aż tu nagle ktoś zdecydował że finito i 10 sezon to koniec i przez to ostatni odc. wyszedł lekko naciągany i bez pomysłu.
Osobiście gdybym był reżyserem to ost. odc. serialu zrobił bym inaczej ukoronował bym 10 sezonów cieżkej pracy odcinkiem w którym dopowiedziano - "wszyscy żyli długo i szczęśliwie" - niby tak jest ale nie dokońca - po co to całe dochodzenie w sprawie tego uciekiniera które prowadził Vukovic w ost. odc.?
Jak konczyć serial to hucznie !!! przecież Rabb dostał awans na pełnego komandora i czy nie można było jego połączyć z pięknym hucznym weselem zakochanych naszych bohaterów ?
A tak pozostaje niedosyt !!!