PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 179636
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Albo przegapiłem moment albo poprostu nie zostało to wyjaśnione, kim jest RAchel i dlaczego jest tak ona skrywana przed światem, co ona wie?
Z góry dzięki za oświecenie.

ocenił(a) serial na 9
bartek_fw

To postać z I sezonu. I z tego co pamiętam, Rachel była prostytutką, z którą przespał się Russo, ona go upiła, czy coś w tym stylu. Teraz nie pamiętam szczegółów.

ocenił(a) serial na 10
bartek_fw

Rachel to callgirl, z którą Russo był aresztowany za jazdę pod wpływem w pierwszym sezonie. Ukrywali ją, ponieważ jej zeznania mogłyby wykazać, że ktoś (Frank, komisarz policji) nadużył władzy, aby zatuszować tą sprawę. Jak dobrze pamiętam, to Lucas dostał od swojego ziomka w policji akt jej aresztowania, z informacją, iż była z Russo oraz, że sprawa sięga tak wysoko, że nikt mu nie pomoże. Następnie Doug i Frank użyli Rachel, aby upić Russo przed jego wywiadem w radiu, co pogrzebało jego szanse w wyborach i skłoniło do 'samobójstwa'. Mam nadzieje, iż sytuacja się rozjaśniła :)

ocenił(a) serial na 9
snowflake

to brzmi o wiele lepiej, niż moja 'wersja' :D
ale ja przez cały II sezon nie mogłam zrozumieć jednego: dlaczego Doug i/lub Frank nie pozbyli się raz a dobrze Rachel. Wiele by im to ułatwiło.

ocenił(a) serial na 10
zandra5

Miłe bardzo z Twojej strony :P

Doug ją chronił, ponieważ coś do niej czuł. Trudno powiedzieć, czy to miłość czy bardziej opiekuńczość.

ocenił(a) serial na 9
maria_roszk

Doug poczuł coś do niej dopiero później. W I sezonie traktował ją moooocno przedmiotowo, na początku II sezonu też, dopiero po kilku odcinkach coś się zmieniło.
A przecież wcześniej mogli jej sie pozbyć. Nie musieliby później tracić energii i pieniędzy na chowanie jej

ocenił(a) serial na 10
zandra5

Już w 1 sezonie traktował ją podmiotowo, a nie przedmiotowo: np. wstawił się za nią u szefa restauracji, poprosił Nancy o mieszkanie dla niej, sam potem znalazł jej inne. Na początku 2 sez. w odc. 1 też widać, że mu na niej zależy, załatwił jej pracę, chronił trochę przed Underwoodem.

ocenił(a) serial na 9
snowflake

tak, ale skąd ona się wzięła w ogóle? Przyszła do Douga, że ma jej pomóc skończyć z prostytucją, ale dlaczego? Dlaczego do niego?

galateaa

To Doug zapłacił jej (przekazał pieniądze) za milczenie (i nie tylko ( ͡° ͜ʖ ͡°) ).