PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 179636
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Flaga

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem, czy temat był już poruszany na forum (jeśli tak, to sorry:) ale czy ktoś zauważył w jakiej pozycji jest flaga w logo serialu, i co to oznacza :)?

Podpowiedzieć mogą wam dwa filmy: "Ostatni bastion" i "W dolinie Elah"

użytkownik usunięty
Einshaew

A może oznacza, że te wszystkie osoby w serialu nie szanują państwa, a co za tym idzie flagi i ludzi?

ocenił(a) serial na 10

Nope :) Keep searching :)

użytkownik usunięty
Einshaew

Podczas sztormu statki odwracają flagi, może symbolizuje kryzys?

ocenił(a) serial na 10

Podczas sztormu statki odwracają flagi na masztach? Wtf, kto wtedy zwraca na to uwagę?? Inczej - kto w czasie sztorumu jest w stanie dostrzec odwróconą flagę na maszcie? Ja pier do lę :D

Czekamy na propozycje innych użytkowników filmwebu :)

użytkownik usunięty
Einshaew

For hundreds of years inverted national flags were commonly used as distress signals.

Może niekoniecznie podczas sztormu, ale w razie jakiegoś innego niebezpieczeństwa. Cytat z Wiki o sygnałach alarmowych na statkach. Nie mam więcej pomysłów :c

ocenił(a) serial na 10

A obejrzałeś "Ostatni bastion" lub "W dolinie Elah"?

użytkownik usunięty
Einshaew

nie mam czasu :|

Einshaew

a mógłbyś tak po prostu napisać o co chodzi? :D tak z czystej ciekawości, bo na te Twoje zagadki to chyba jestem za głupia, a koledze wyżej już się wyczerpały pomysły ;)

ocenił(a) serial na 10
maawi

nope :) Poczekam, aż ktoś się zgłosi :)

użytkownik usunięty
maawi

It is the national sign of distress: If one does that within their own country, it is symbolically expressing that there is something terribly wrong with one's country or country's government policy(ies), justice, or other greater system.

Tadam, koniec zagadki

ocenił(a) serial na 10

No!! W końcu :)