Witam, jestem aktualnie w samej końcówce pierwszego sezonu i muszę przyznać, że początkowe odcinki oglądałem z troszkę mniejszą uwagą i troszkę dziwiłem się później kiedy Russo zaczął stawiać się i odgrażać Franisowi. Co on miał na niego? Pamiętam, że Frank pytał go czy rozmawiał z kims o Kapeniaku (?), nie skojarzyłem tej postaci. O co tam chodziło? Nie do końca rozumiem też kim jest ten czarny gosc w garniturze, który kilka razy w krótkich scenach rozmawiał ze Stamperem (pamiętam, że rozmawiali jak chciał od niego kase dla prostytutki i jeszcze na krótko przez zabójstem Russo, kiedy mówił mu, że 'siedzi w gównie'). Z góry dziękuję za wyjasnienia.
Kapeniak to kumpel ze szkoły poprzedniego sekretarza stanu Michaela Kerna, który sprzątnął Francisowi tę posadę sprzed nosa. Francis wrobił Kerna w to, że na studiach napisał artykuł o sytuacji na Bliskim Wschodzie, i przez to Kern nie został sekretarzem. Ale tak naprawdę ten artykuł napisał Kapeniak.
Czarny gość, który rozmawiał ze Stamperem to komisarz policji, który w zamian za pomoc w kampanii na burmistrza zwolnił z aresztu Russo aresztowanego za prowadzenie pod wpływem.