Ja osobiście się z takim czymś nigdzie indziej nie spotkałam. I nie dziwię się, bo ileż takich totalnych Gary Stue może być?
Mogę co najwyżej polecić inne anime, gdzie główni bohaterzy nie są fajtłapami, ale z pewnością nie są aż tak przepakowani. Niech pomyślę... Mahouka Koukou no Rettosei, Hamatora, Zettai Karen Children: The Unlimited Hyoubu Kyousuke (wbrew tytułowi, to bynajmniej nie jest anime dla dzieci), Mondai-Ji-tachi ga Isekai Kara Kuru Sou Desu yo? (no dobra, ten jest trochę przepakowany... ale tylko trochę). Coś tam jeszcze wygrzebię, jakbyś chciał ;)
dawaj :) im więcej tym lepiej, i tak siedzę na L4, trenować nie mogę to się ino nudzę, mam już około 50 planowanych animców, a od przybytku głowa nie boli :)
No dobra... To jeszcze: Densetsu no Yuusha no Densetsu, Code Breaker (tutaj polecam zwłasza mangę, anime jest dość słabe), Code Geass (zdziwię się, jeśli jeszcze nie widziałeś, ale na wszelki wypadek wspomnę), No Game No Life (jak wcześniej), Full Metal Alchemist: Brotherhood (i tu też), Magi, Magi: Sindbad no Bokuen (noo dobra, ten jest prawie tak przepakowany jak tutejszy), Noragami, Tokyou Ravens, Strike the Blood (no, ten w sumie też, ale jednak jest jakiś taki... milszy), Campione!, Ao no Exorcist, Toaru Majutsu no Index, 07-Ghost.
To generalnie wszystkie anime, które mam obecnie obejrzane z oceną co najmnie 7/10, głównym bohaterem nie fajtłapowatym, a tematem przewodnim jest akcja, nieraz z dodatkiem ecchi.
Ale jako że za tydzień zacznę oglądać anime z obecnego sezonu, który właśnie się kończy, to zapewne coś jeszcze dojdzie ;)
no to się zdziwisz bo CG nie widziałem ;p ale mam planowane odkąd obejrzałem GC, No game no life nie ruszałem bo czytałem, że tam wszystko w grze się dzieje i jakoś nie bardzo to do mnie przemawia, Full metal jakoś nie wiem czemu mnie nie zachęcił opisem, Noragami planowane od dwóch lat już chyba ;p Tokyo Ravens też planowane, Strike the Blood widziałem i w sumie nie powiedziałbym, że bohater to koksiarz, z początku wręcz przeciwnie, bardziej pipka, Campione właśnie oglądam po raz drugi (ah ta niezapomniana scena na plaży z dwunastego odcinka :D, PS. polecam jeśli lubisz AMV - https://www.youtube.com/watch?v=EsMaWhQDUHs) Ao no exorcist planowane a za resztę dzięki i muszę to teraz przejrzeć :)
Code Geass przy Guilty Crown to jak smok przy króliku XD Poważnie, moje ulubione anime ever.
No Game No Life bynajmniej nie dzieje się w grze, nie wiem, gdzie tak czytałeś. Bohaterowie są hikikimori z naszego świata i trafiają do innego, w którym każdy spór wolno rozwiązać jedynie przy pomocy gry (nie ma wojny jako takiej). Natomiast ten drugi świat jest jak najbardziej (w świecie przedstawionym) realny ;)
Full Metal Alchemist jest specyficzne, fakt. Trochę taka II wojna światowa w Europie, z dodatkiem magii, a przynajmniej ja mam takie skojarzenia. Ale gdybyś kiedyś jednak oglądał, to pamiętaj, żeby zabrać się za nowszą wersję (Brotherhood), starsza jest zdecydowanie gorsza.
Muszę przyznać, że Strike the Blood oglądałam ponad rok temu i jak widać zapamiętałam obraz protagonisty z ostatnich odcinków, a nie tych pierwszych ^^''
Dzieki za AMV, oglądam z przyjemnością i na ogół tak właśnie kolekcjonuję muzykę do MP3 XD
Daj mi znać, jaki Ci pójdzie z przeglądaniem :)
Ty patrz, ja przez oglądanie AMV z DB znam jakieś 90% moich kawałków Linkinów :D no i także wiele innych właśnie przez AMV poznałem ;)
odnośnie CG to mnie trochę odpychają mechy bo słyszałem, ze sporo tego tam, nie pamiętam gdzie czytałem nt. No Game no Life, ale już sam Twój opis, że spory rozwiązują za pomocą gier zamiast za pomocą pięści i nóg już mnie trochę zniechęca, ale może kiedyś się wezmę
z tego co wiem o Metalach to Brotherhood (pomijając fakt, że non toper mi się kojarzy z Ezio i Rzymem) jest typowo oparte na mandze a ten stary to w dużej mierze fillery, no ale to może kiedyś :)
jeśli chcesz to mogę Ci zapodać parę fajnych AMV z fajnymi nutkami, a nóż jakieś Ci się spodoba ;)
a z tych co podałaś to jedynie nie jestem pewny odnośnie Magi, z tego ci widziałem w trailerze główny bohater to dzieciak,
za to reszta w kolejce do oglądania, dodając do tego te animce, które mi przedwczoraj jakoś podał kumpel mam strasznie zajechaną przeglądarkę kartami bo mi walnęli banem na animeon, i stąd moje pytanie - polecasz moze jakąś dobrą stronkę z animcami gdzie nie banują za byle gówno? ale też jest podział tam na te, które chce się obejrzeć, obejrzane, oglądane itp.
a może Tobie też jakieś animce polecić? co prawda obejrzałem póki co ledwo około 50 ale może zawsze coś się znajdzie ;)
hm... szczerze mówiąc, ja na ogół oglądam z angielskimi napisami na bestanimes.tv. Z polskich pamiętam, że często używałam shindena, a poza tym jeszcze anime-odcinki.
Te gry z No Game No Life to akurat mało statyczne są, że tak powiem... Totalnie inne kilmaty niż Yu-Gi-Oh, czy inne serie oparte strikte na łamigłówkach. No i główny bohater jest trochę hentai, czyli tak jak ten tutejszy :P
Co do Magi - fakt, jeden z głównych bohaterów to rzeczywiście dzieciak i jest mega wkurzający. Drugi to natomiast typowy shonen, przy czym nie aż taki ciapowaty jak zazwyczaj, ale ogólnie to nie wiem, czy Ci się spodoba. Podałam ze względu na Magi: Sindbad no Bokuen, które jest spin-off-o-prequelem i jego główny bohater z pewnością przypadnie Ci do gustu, bo to taka troszkę młodsza wersja tego tutejszego ;)
I jasne, dawaj, animcami zawsze warto się przerzucić. AMV też, czemu nie XD A nuż się znajdzie coś fajnego, co przegapiłam :)
dziwna sprawa, dostałem powiadomienie, że mi odpowiedziałaś, ale nigdzie nie widzę Twojego komentarza, a na mailu mam ledwie fragment, ciekawe czemu, mogłabyś jeszcze raz go wstawić albo wysłać mi normalnie wiadomością?
Aaa, i sorry, że tak post pod postem, ale nie da się edytować, a pomyślałam, że ze swojej strony też Ci coś podrzucę ;) W teorii jest to AMV, w praktyce mogłoby być trailerem :)
https://www.youtube.com/watch?v=89kPjILV9ME
wiesz co? faktycznie najlepiej będzie jeśli byś mi wiadomość wysłała bo tutaj mój poprzedni koment także zniknął,
<the fu.ck is going on?>