PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330489}

H2O, wystarczy kropla

H2O: Just Add Water
2006 - 2010
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 19892
5,2 4 krytyków
H2O, wystarczy kropla
powrót do forum serialu H2O, wystarczy kropla

A więc w temacie o głosach toczy się teraz dyskusja na całkiem inne tematy, założyłam więc ten wątek gdzie możemy swobodnie bez zaśmiecania forum plotkowac o H2o :)

Na dole ujawniam kilka niewielkich tajemnic III serii, więc jeżeli ktoś nie chce poznac dalszej akcji lepiej niech nie czyta ; P

A więc z tego co znalazłam Emma pojawia się w ostatnim odcinku III serii.
' Emma will return in the season three finale. '
z zagranicznej wikipedii

Lewis odejdzie n tym ślubie, z tego co znalazłam ma to być ślub jej taty z jakąś nową nieznaną nam kobietą. [ http://www.h2ojustaddwater.net/photos/albums/series/kivagott_kepek/307/bscap067. jpg - tak ma wyglądać ].

Poza tym, akcja widzę będzie się dziać z udziałem nowej rudej dziewczyny, siostry Willa. Jak wie ktoś coś więcej o tym, niech pisze.

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Czyli Eve była kimś w stylu Gracie, Julii i Louise.
Z tym ratowaniem całej planety trochę przesadzili, nie sądzicie ?

A powracając jeszcze do medalionów - a może ktoś im je [ te stare ] ukradnie ? No bo nazwa jednego z odcinków brzmi The Jewel Thief ...

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

Teraz leci h2o, nie widziałem tego odcinka (po Polsku) w chwili kiedy Sophie informuje innych, że dostała pracę - po raz pierwszy pada przekleństwo (jedna z dziewczyn mówi : "cholera")

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Sraaaaaszne. I co teraz? :)

ocenił(a) serial na 10
igi32ManU

Straaaaaaaszne... I co teraz? :)

igi32ManU

Ooo nie było mnie kilka dni bo wyjechałam za granicę, wracam i czytam takie rewelacje. Jak to wszystko przeczytałam to trochę mnie zatkało...
nowe medaliony? wymiana na inne? Nowa postać- Eve? ooo muszę nadrobić...

Black_White

aha i zgadzam się z wypowiedzią alunia kiss co do medalionów... wygląda na to, że dziewczyny zakończyły 'przyjaźń' z Emmą, bo ta wyjechała. Chociaż nie wiem czy powinno się to nazywać przyjaźnią, bo przyjaźń powinno się zachować bez wzgledu na to gdzie kto mieszka.

ocenił(a) serial na 10
Black_White

Nie ma co się tak nad tą Emmą rozczulać - nie ma jej i nie będzie.
To przykre, ze tak potraktowaną jej postać, ale musimy o tym zapomnieć, skupić się na tym co jest teraz. Chyba każdy się ze mną zgodzi- powinno być tu więcej lojalności.

A te przekleństwo-cholera-niesamowite :D

ocenił(a) serial na 10
igi32ManU

Niiiiic....

Chciałem tylko zwrócić uwagę, że po raz pierwszy użyto takich słów podczas serialu, byłem zdziwiony. Według mnie to normalne, że padają takie słowa w serialach, zaś tutaj to była niespodzianka...

strawberry95

Pewnie Rikki powiedziała to słowo? Cholera...aż wstyd je wymawiać ;PP

Clear

hehe :) niestety nie obejrzałam tego odcinka, w którym Rikki powiedziała "Cholera", ale wynika z tego, że było zabawnie.
Tak jak z resztą większość odcinków przegapiłam, z powodu wyjazdu, ale mam nadzieję, że nadrobie zaległości :)

ocenił(a) serial na 10
Black_White

Właśnie przez takie rzeczy serial jest dla dzieci.
Nikt nie klnie, a te pary ?
Czy dorośli ludzie, zakochani, tak się zachowują ?
Jakiś skromniutki buziak raz na dzień ?
Miłość jak 13 latki.

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

To nie Rikki, ale taka babka - Chinka...

http://www.kreskoweczki.pl/kreskowka/20486/h2o-wystarczy-kropla_odcinek-59-rodzi nne-szczescie/

Czas: 6:00

ocenił(a) serial na 10
spyro0

No, w polskim dubbingu nikt nie powiedział cholera ;)

strawberry95

Popieram...Gdyby nie to, że dziewczyny są syrenkami podejżewam, że wiele dzieci zrezygnowałoby z oglądania H2O. Z kolei gdyby były momenty chociażby z ,,cholerą" to widzowie starsi byliby bardziej zainteresowani serialem.

ocenił(a) serial na 10
Clear

Wiecie, że Aktorka grająca Sophie grała także Julie w II serii?
Ja wiedziałem od dawna, ale mi się teraz przypomniało...

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Taaa ? Jakoś nie wygląda, musiałabym znaleźć zdjęcia ...

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

Niemożliwe.

http://pu.i.wp.pl/?k=MjY3ODg5NTQsNjEwMDEy&f=4167545_1_.jpg

Julia to ta w niebieskim,
wogóle nie wyglada jak Sophie więc to raczej nie ona :D

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

2007: H2O - wystarczy kropla jako młoda Louise Chatham oraz Sophie

Tak myślałam :)
Pomyliłam te dwie. Not rudno :)

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

U nas jest napisane jako Louise, ale na oryginalnej:

Taryn has also been on H2O: Just Add Water as Julia in the second series, replacing Amrita Tarr. Taryn Marler is currently involved in production of the third series of H2O: Just Add Water and she plays Will's sister, Sophie.

ocenił(a) serial na 10
spyro0

A więc nie rozumiem.
Julia, Louise ?
Bez sensu troche

strawberry95

A coż ja tu widzę-słowa powszechnie uznawane za obelżywe(cholera to niby nie jakieś ostre przekleństwo, ale nie powinno się go objawiać w serialach dla dzieci), porwania ze związywaniem kończyn i zaklejaniem ust, na zwiastunach w Disney XD widzimy Cleo i Bellę(albo Rikki. Nie zobaczyłam uważnie) stojące obok palącego się budynku, itd. Chcieli z tej 3 serii zrobić jakiś kryminał, albo film akcji? Może jeszcze nakręcą odcinek, gdzie syrenki organizują napad na bank?
A tak poza tym, to ciekawe jak się kończy(wiem, że są i piraci, którzy oglądali na internecie, ale ja wolę sobie nie psuć, więc nie mówcie) ten serialik... Może skoro takie wątki tam są, to może Bella zostanie prezydentem Polski i odbierze władzę Komorowskiemu, albo małemu Kaczyńskiemu(chodzi o "Yaro")? Wszystko jest możliwe...

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

A tam, serio tak ci to wygląda ?
Ja jakoś sie tym nie przejęłam ...

Phoebe123

W jednym przesadziłaś. Nie powinnas poruszać tematu polityki. W końcu to wątek o serialu i nie wydaje mi się że takie porównania nie są dobrym pomysłem. Nie będę wyrażać swojej opinii na temat polityki, bo nie chce wywoływać konfliktów...jeszcze jak do dyskusji włączą się pozostali użytkownicy forum. Z całym szacunkiem do reszty użytkowników nie rozmawiajmy tutaj o polityce.

Black_White

Ależ ja nie poruszam wątku polityki i nie pytam o to, kto powinien być prezydentem, czy coś! To tylko moje przypuszczenia o zakończeniu. Przecież nie będę was namiawiać do rozmowy o polityce na stronie serialu dla dzieci. Widoczne nie zrozumiałeś/łas...

Phoebe123

Ok. Chyba mnie poniosło. A Ty masz niezłą wyobraźnię :)

strawberry95

Sorrka, ale dawno mnie tu nie było i przegapiłam sporo odcinków H2O z pewnych powodów i nawet nie wiem, który odcinek jest już emitowany .. ?

ocenił(a) serial na 10
brilliance

Obecnie trwa przerwa. Jeśli się nie mylę to w czwartek nowy odcinek - 60 (8) - kolejna pełnia...

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Brakuje mi nowych odcinków.
Czy wy też już przywykliście do nieobecności Belli ?

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

Więc tak.
Co do tej cholery, ona rzeczywiście pojawiła się w polskim dubbingu,a le nawet nie zwróciłam na nią zbytniej uwagi za pierwszym razem :)
Co do nowych odcinków- ten z płaszczami przeciw deszczowymi zabawny xD

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

Taa... rybka wymiata:)
Chyba mój ulubiony odcinek z wszystkich 3 serii:)

ocenił(a) serial na 10
spyro0

A jak teraz z odcinkami ?
Jakieś przerwy, czy jak wtedy od pon do śr ?

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

Teraz chyba lecą w czwartki i piątki nowe...

<sprawdza>

Środa - 61
Czwartek - 62
Piątek - 63

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Ale mają burdel z tym.
Cały czas kiedy indziej !

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

Ja to oglądam, bo mi się podobają aktorki, ale bajeczka tez fajna xD

strawberry95

Ej, co z naszymi pogaduszkami? ;D

ocenił(a) serial na 10
Clear

Mało osób pisze...
Obecnie rozpoczęły się rozmowy na temat 4 serii.

spyro0

Czy wie ktoś coś na temat tego, że Rikki i Zane się zejdą?
Trochę szkoda, że producenci tak pogmatwali jej życie;) Zane do niej pasował, chociaż w tej trzeciej serii cholernie się zmienił, a szkoda.

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

nie czytajcie tego co napisze jeśli nie chcecie wiedzieć co się stanie:

Spoiler:
Obejrzałam wszystkie odcinki już, po angielsku dlatego że dużo rozumiem i znam dobrze angielski no i więc. W sprawie EMMY, każdy by chciał i się spodziewa że Emma pojawi się w ostatnim odcinku lub kiedykolwiek, bo tak wyczytał. To nie prawda, Emma się nie pojawiła niestety. A druga wiadomość to jest chyba raczej lepsza wieść. LEWIS pojawia się w ostatnim odcinku, na wręczenie dyplomów.....Jeśli chcecie sie jeszcze czegoś dowiedzieć, to proszę pytać.

ocenił(a) serial na 10
asia_filiczak

Spoiler:

i jeszcze jedno. żadnej CHELI tam nie będzie.

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

myślę raczej że chyba raczej nie będzie 4 sezonu, ponieważ dziewczyny skończyły liceum i co, teraz?Raczej już nie pokażą że są na studiach lu coś takiego. Ale to nie ode mnie zależy więc trzeba czekać, ale tez mogą zrobić spin off z innymi osobami lub film, ja tylko daje przykłady i to co widziałam co pisali.

asia_filiczak

Właśnie... raczej ich na studiach nie pokażą... A tak poza tym to co jeśli Claire będzie chciała wrócić do serialu? Wyrzucą Indianę?

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

bardzo wkurza mnie ten dubbing, okropne i nie pasujące głosy oraz złe tłumaczenie. Obejrzałam orginalne po angielsku i niektóre zdania są zupełne inne z innym sensem, a to ma znaczenie. Ten dubbing zmienia cały klimat.

ocenił(a) serial na 10
asia_filiczak

Nienawidzę ich!
Zostały nam 3 odcinki serialu - ale ich na razie nie wyemitują! Jeśli ktoś może to niech do nich napisze. Po prostu brak słów (sprawdzałem na stronie w programie TV i lecą odcinki od początku [3 seria])

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Ja wtedy przerwalem pogaduszki.... Nie wiecie? Jak ktos jest podobny do Indiany Evans niech mi da znac kk

asia_filiczak

Dubbing jest faktycznie okropny ... a tak zmieniając temat , nie wiem , czy ktoś już o tym tu pisał , ale zastanawia mnie to , że kiedy Bella pyta w pierwszym odcinku dziewczyny o to , jak zostały syrenami , Rikki mówi , że nie pamięta . A Bella pamiętała , chociaż miała dziewięć lat , jak to się stało .

ocenił(a) serial na 9
Dreaming_girl

Wydaje mi się że Rikki nie ufała Belli i dlatego powiedziała że nie pamięta

Keti981

Dzięki . O tym nie pomyślałam .

ocenił(a) serial na 10
Dreaming_girl

Tu chodzi o to, że nie chciała się przyznać iż zostały syrenami niedawno.
Widać to po minie Cleo chociażby...

spyro0

No własnie. Było jej głupio że Bella jest już "doświadczoną" syreną bo już nią od 9 roku życia, a one dopiero tam parę latek.