PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330489}

H2O, wystarczy kropla

H2O: Just Add Water
2006 - 2010
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 19891
5,2 4 krytyków
H2O, wystarczy kropla
powrót do forum serialu H2O, wystarczy kropla

A więc w temacie o głosach toczy się teraz dyskusja na całkiem inne tematy, założyłam więc ten wątek gdzie możemy swobodnie bez zaśmiecania forum plotkowac o H2o :)

Na dole ujawniam kilka niewielkich tajemnic III serii, więc jeżeli ktoś nie chce poznac dalszej akcji lepiej niech nie czyta ; P

A więc z tego co znalazłam Emma pojawia się w ostatnim odcinku III serii.
' Emma will return in the season three finale. '
z zagranicznej wikipedii

Lewis odejdzie n tym ślubie, z tego co znalazłam ma to być ślub jej taty z jakąś nową nieznaną nam kobietą. [ http://www.h2ojustaddwater.net/photos/albums/series/kivagott_kepek/307/bscap067. jpg - tak ma wyglądać ].

Poza tym, akcja widzę będzie się dziać z udziałem nowej rudej dziewczyny, siostry Willa. Jak wie ktoś coś więcej o tym, niech pisze.

ocenił(a) serial na 10

Ej ten ze zdjęć to nie był Rayan tylko Will.

ocenił(a) serial na 10
MichalNowak

No co ty, jaki Will ?
Zaraz ci pokażę :

http://images2.fanpop.com/image/photos/8600000/ryan-and-sophie-h2o-just-add-wate r-8687043-420-279.jpg

Chodziło o ten załącznik- tutaj jest Ryan :)
A tamta reszta to owszem Will, chodziło tylko o pokazanie Sophie.

Dziewczyny, w Głosach rozprawiałyście nad tym, że Will jest przystojny. Naprawdę tak uważacie ?
Według mnie nikogo ładnego tam nie ma. Zane i owszem kiedyś był całkiem całkiem, ale teraz taki ulizany ... Lewis kompletnie nie w tej fryzurze ( z resztą w każdej innej także nie ;P) a Nate'a nawet nie biorę pod uwagę. A ten Will-za grzeczniutki, zbyt nieśmiały i jakiś taki dziwny, jak dla mnie.

strawberry95

Co do Zane'a to kiedyś wydawał mi się najprzystojniejszy z nich wszystkich, ale teraz taki ulizany to mi się niedobrze robi na jego widok...i ten głos...bleee jak możnabyło go tak oszczpecić, dobra wiem że to tylko dubbing. Lewis jakoś nigdy mi się nie podobał, jest mi obojętny, a Nate jest obleśny...
Za to Will niczego sobie ;) ale szanuje zdanie innych i nie obraże sie.

ocenił(a) serial na 10
Black_White

A tam, obrażać się xD
Każdy ma przecież inne zdanie.
Poza tym- obrażanie się jest dla 5 latków.

Dubbingi faktycznie są teraz straszne. Także Kim nie umiem ścierpieć. Za miły ten jej nowy głosik, jak na taką jędzę xD

Znalazłam zdjęcie z odcinka Crime&Punishment:
http://www.h2ojustaddwater.net/photos/albums/series/still_kepek/3evad/312/001.jp g

Wie ktoś, o co chodziło ? Biedna Rikki XD

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

Rikki zostanie porwana, ponieważ pójdzie wyjaśnić konflikt z baru. Taki koleś zapłaci Sophie fałszywą kasą,a ona tego nie pozna. Zostanie porwana, ale dziewczyny i Will ruszą jej na pomoc.

hey:) wiecie czy w 4 sezonie pojawi sie doktor Denman?? fajnie by było

strawberry95

Obejrzałam już 6 odcinków H2O po polsku (5,6 na yt ;DD) i zauważyłam, że nie ma ich 'trio'. To znaczy nie rozmawiają wszystkie tak często,nie przesiadują godzinami w knajpie itp. Jakoś tak sa podzielone nasze syrenki; Bella i Rikki, Cleo i Lewis. Tak najczęściej są pokazywane.
Co do wypowiedzi strawberry95 to Zane był nawet, nawet w 1 i 2 serii. A teraz? Ta grzyweczka? Co to ma być w ogóle?
Will mi się nie podoba jakoś takoś :]
A Lewis? W każdej fryzurze mi się podoba ;PP Obrażam się, jak mogłaś! (Nie no żart :))
A Kim? To porażka. Chodzi mi o głos. Nie mam pojęcia dlaczego tak wielkie zmiany wprowadzili...

Clear

No właśnie... co to jest ta grzyweczka. Rikki napewno nie kazała mu ją zrobić. Co do głosu Kim to jest taki delikatny, głos jakiejś Calineczki...jednocześnie taki słodki, że nawet jakbym cytryne zjadła to bylaby słodka. Już I dubbing mógl zostać, ci co podkładają głos już mogli do końca podłozyć, a nie zmienianie po 100razy...

ocenił(a) serial na 10
Black_White

Ej no Clear nie obrażaj się ! xD

Za słodki, za słodki...
Dzięki za wiadomość o tym odcinku.
Zastanawiam się-czy wie ktoś, kiedy się pojawi Sophie, a kiedy Ryan ?

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

Sophie pojawi się już w poniedziałek.
Ryan nie widziałem (oglądałem 13 odcinków) ale pojawia się w 69 odcinku, czyli w 17 obecnej serii:)

spyro0

Wielkie dzięki za info. Zobacze co za ziółko z tej Sophie

strawberry95

No dobra,już dobra ;PPP
Aha, jeszcze chciałam powiedzieć, że oglądałam 13 odcinek po angielsku. Co prawda to nie zrozumiałam połowy, ale widziałam jak Cleo tam rozpacza i wgl, a w następnym odcinku 14 (tez po angielsku) nie usłyszałam ,,Lewis...'' co dało mi do zrozumienia, że wyjechał tak jak Emma, więc po co o nim wspominać, nie? Zero wrażliwości w tej 3 serii. Jakby mój przyjaciel od dziecka a potem chłopak wyjechał tak daleko to chyba by chusteczek zabrakło na całym świecie. A tu co? Nic. No właśnie...

Clear

No co Ty już Lewis wyjechał? <szok> tak szybko? W sumie byl mi obojętny, ale będzie mi go brakowało. Zgadzam się, też bym tak płakała za przyjacielem a potem chłopakiem. Bylabym zrozpaczona... a tu zero, nic...no co za brak wyczucia i wrażliwości. ta 3 seria jest taka "zimna" najgorsza seria ze wszystkich. Moglyby chociaż wspominac o nim, jak Lewis wyjedzie, ale podejrzewam, że będzie tak jak z Emmą. Twórcom nie udala się 3 seria.

Black_White

Podejrzewam, że była napisana ,,na kolanie''...

Clear

Albo scenariusz był napisany na 'odwal się' i myśleli, że dużo na tym zarobią. Ale ta seria okazała się klapą. Chcięli wcisnąć byle co widzom, myśleli, że jak nakręcą nowa serię to dalej będzie samo się kręcić.

strawberry95

Mam takie małe pytanko... Wiecie moze ile lat one maja w serialu.? ;pp

RapaNui_

Teraz są w 3 klasie liceum, więc chyba 18. :)

ocenił(a) serial na 10
Clear

18/19, tak jest w trzecich klasach teraz ?

No, mam nadzieję że jakoś będą utrzymywać kontakt z Lewisem. W końcu nie jedzie do jakiejś dzikiej Afryki, żeby telefonu nie było. Ale z ich 'tęsknoty' za Emmą możemy wywnioskować, że w Stanach Zjednoczonych [dokąd Lewis się wybiera] najwyraźniej także nie ma telefonów.
A wogóle, czy Bella wogóle wie o jej istnieniu ? Czy wie, że zajęła jej miejsce ? Dziwi mnie, jak mogły Cleo i Rikki o tym jej nie wspomnieć !
Do tych, co tam oglądali już połowę serii: czy będzie pokazane, jak mieszka Rikki, albo Bella, albo Will ? Czy znowu cała akcja się dziac będzie w domu Cleo, wyspie Mako i 'Rikki's' ?
I kiedy Rikki zerwie z Zanem ? ;p
Już nie umiem się doczekać, w ostatnich odcinkach mnie strasznie zirytował. Wogóle, czemu on się kumpluje z takim idiotą jak Nate ?

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

Domu Belli do 13 odcinku nie było, domu Rikki też.
Will mieszka w małym budyneczku nad wodą...

strawberry95

tak to jest dzwine że Cleo i Rikki nie wspomniały Belli o Emmie. Przecież to jedna z nich, i jakby nie było przyjaciółka Cleo i Rikki. Jednak po tym co ja widzę w odcinkach bez Emmy, te 3 minuty wspomnienia a potem milczenie na jej temat coraz bardziej zniechęca mnie do nazywania ich przyjaciółkami. A jak mieszka Rikki było pokazane. Chyba w odcinku pt. "Na Manowcach" , kiedy Nate chciał ukraść emblemat z motoru taty Rikki, a Zane i Nate o tym nie wiedzieli. Potem Rikki sie obraziła, ale wkoncu pokazala Zane'owi jak mieszka. W przyczepie campingowej, jak dobrze pamiętam. Co do Nate'a on jest strasznym kretynem i jeszcze taki obleśny...też mnie to dziwi wkońcu Zane już wyrósł z tak kretyńskich akcji jakie kiedys razem z Nate'm wyprawiał. A Rikki nie znosi Nate'a choćby dlatego powinni zerwać kontakty.

strawberry95

strawberry95
,,Czy wie, że zajęła jej miejsce ?''-według mnie nie powinno się robić z przyjaciółmi tak jak z choćby butami. Tzn. te mi się znudziły, więc ich miejsce muszą zająć nowe. Przyjaciółka wyjechała, więc nie może nas być dwie, trzeba znaleźć kogoś na zastępstwo.
Nie rusza mnie ta seria jakoś :|
A Nate jest żałosny i tyle ;PP

ocenił(a) serial na 10
Clear

Właśnie o to mi chodzi !
One sobie tą Belle po prostu ot tak wstawiły zamiast Emmy. Straszne no!Rozumiem, mogą się kolegować, ale póki się nie znają, to chyba nie powinny nazywać siebie przyjaciółkami ? No bo w końcu ile one się znają ?

Hej, Black, chodziło mi o III serię, czy jest pokazane miejsce zamieszkania kogokolwiek oprócz Cleo, bo szczerze mam dośc tego, że tylko w tych trzech miejscach [ kafejka, dom Cleo i Mako ] toczy się akcja !

strawberry95

Przyjaciół się traci i zyskuje. Ale masz racje, i spójzmy prawdzie w oczy- nie znają się za długo ot co, a wielkie przyjaciółki na całe życie? Śmieszne.

ocenił(a) serial na 10
Clear

Postać Nate pojawiła się pewnie dlatego, że dziewczyną aktora jest Cariba (Rikki)

strawberry95

Ok dobrze, nie denerwuj się . Nie domyśliłam się.

Black_White

Czego się nie domyśliłaś? ;P

<za krótki>

ocenił(a) serial na 10
Clear

Nie wiem czy to prawda, ale na zagranicznej Wikipedii pisze, że Sezon 4 jest w produkcji...

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Przepraszam, że tak jeden pod drugim:

Finał h2o odbył się chyba dzisiaj...
Pojawia się też tam Lewis, nie oglądałem ale obejrzałem ostatni kawałek odcinka:)

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Fajnie by było, jakby i Emma i Lewis przyjechali do dziewczyn na zakończenie roku.

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

Lewis jest, jeśli chodzi o zakończenie:

Jeśli ma to być koniec serialu to kiepsko się postarali, nie będę zdradzał jak się kończy - ale już lepiej było w drugiej serii...

spyro0

Zdradź jak się kończy :D

<za krótki>

Clear

Przepraszam, że długo nie odp ale nie mogłam.
"miejsce zamieszkania kogokolwiek oprócz Cleo, bo szczerze mam dośc tego, że tylko w tych trzech miejscach [ kafejka, dom Cleo i Mako ] toczy się akcja ! " o ten cytat a konkretnie o to, że w 3 serii akcja nie toczyła sie w mieszkaniu Rikki. Zresztą mało wazne to juz chyba teraz jest.

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

A mi się zakończenie jednak podobało. Seria 3 niesamowicie się rozkręciła i 10 ostatnich odcinków jest naprawdę świetne. O ile 2 seria w ogóle mi się nie podobała (jak dla mnie to była ona straszna nudna) to 3 mnie pozytywnie zaskoczyła :) Liczę na 4 serię, która jest wielce prawdopodobna.

ocenił(a) serial na 10
igi32ManU

Wejdz sobie na wikipedie i tam piszę, źe będzie 4 seria..

ocenił(a) serial na 10
NitroXLiveX

Pisałem o tym wczoraj, ale obecnie ta informacja znikła...

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Zależy co kto lubi, dla mnie 2 seria jest nie do pobicia :D
Ale zobaczymy, jak ta 3 dalej się potoczy.

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

Mi także najbardziej podobała się 2 seria.
Czasami zastanawiam się jakby to było gdyby nie pokłóciły się z Charlotte o moc...

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Wyczytałem coś ciekawego! (Temat ucichł, więc pisze)

Wiedziałem, że będą je miały - ale zobaczcie na ostatnie zdanie!

W trzeciej serii dziewczyny mają nowe medaliony z niebieskim brylantem. Syrenka Bella znalazła swój kryształ w magicznej grocie w Irlandii. Okazało się, że takie same kryształy można znaleźć w skałach w księżycowym jeziorku! Niebawem i pozostałe syrenki zmieniają swoje medaliony na niebieski kolor kryształów. Gdy syreny połączą swoje kryształy, mają o wiele większą moc.Will za namową Rikki i Cleo robi dodatkowy medalion dla Emmy gdyby wróciła.

spyro0

Super. Czyli jednak wspomną o niej nie jedno, ale aż dwa zdania!! ;PP

Clear

to jednak jak dla mnie trochę jest nie logiczne ( jeżeli chodzi o Emme) mówią Willowi żeby zrobił następny medalion dla Emmy, ale przecież nigdy wcześniej ani jemu ani tym bardziej Belli nie mówiły nic o Emmie... Ba ona pewnie nawet nie wie że jakaś Emma istnieje, a tutaj nagle się zachowują tak jakby dobrze wiedzieli o Emmie ale przecież nigdy o niej nie słyszeli przynajmniej nie było pokazane, więc to dla mnie dość nielogiczne.

ocenił(a) serial na 10
alunia_kiss

Nie wiem czy to prawa, może ktoś kto oglądał te odcinki może to potwierdzić...

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Co do medalionów -mam tylko zdjęcia :

http://www.h2ojustaddwater.net/photos/albums/series/still_kepek/3evad/314/002.jp g
^^ czy to nie czasem ten kryształ, który ma Bella w swoim naszyjniku ?

http://www.h2ojustaddwater.net/photos/albums/series/still_kepek/3evad/321/002.jp g
^^ A tu, czy Will nie trzyma tego niebieskiego kamienia ?

http://www.h2ojustaddwater.net/photos/albums/series/still_kepek/3evad/321/normal _001.jpg
^^ No i wreszcie tutaj- w pokoju Cleo, każda trzyma swój własny.

Jest to odcinek 17 pod tytułem The Jewel Thief, co sugeruje nam chyba jakiegoś [ o uile dobrze rozumuję ] złodzieja biżuterii.

I jeszcze nowe zdjęcie Ryana :
http://www.h2ojustaddwater.net/photos/albums/series/still_kepek/3evad/318/001.jp g

Wg mnie wygląda na wiele, wiele starszego.

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

Z tego co się dowiedziałem, to Bella znalazła swój kamień w skałach jaskini w Irlandii. Will znalazł podobny kryształ i oprawił to w wisiorek i oddał Rikki (Chyba on go znalazł). Oba kryształy miały magiczną moc i odnalazły w jeziorku trzeci z kryształów - trzy w połączeniu także mają magiczną, silną moc...

Jest tutaj na pewno jakaś osoba, która obejrzała całość... Jeśli tak to niech opowie...

ocenił(a) serial na 10
spyro0

No właśnie, niech ktoś nam pomoże rozwikłać tą zagadkę !

Ciekawa jestem tych medalionów.

ocenił(a) serial na 10
strawberry95

W serialu poznajemy także kolejną syrenę Eve...
Żyła bardzo dawno temu, w Irlandii (tam gdzie Bella się przemieniła)
i tam zapobiegła katastrofie (Meteor miał uderzyć w Ziemię), która teraz ma szanse się powtórzyć i dziewczyny muszą jej zapobiec...

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Znowu jedno pod drugim:)

Nie wiadomo jaką miała moc, ale możliwe, że taką jak Bella...
Podobno w każdej magicznej jaskini jest jeziorko, które posiada różne moce, im więcej wejdzie osób tym bardziej moc się podzieli (dlatego Charlotte - miała wszystkie 3).

Wyczytałem to z Angielskiej Wiki h2o (czy jakoś tak)

spyro0

Dla mnie to jest trochę chamskie ze strony Rikki i Cleo, że zmieniają swoje medaliony na "nowszy model" Przecież tamte medaliony miały dla nich ogromne znaczenie, to była w jakiś sposób oznaka przyjaźni pomiędzy Cleo Rikki i Emmą oraz znak ukrywanej tajemnicy. A teraz co nagle pojawiła się Bella to już stare medaliony można wywalić i zapomnieć w ten sposób o Emmie, ponieważ teraz mają nową przyjaciółkę więc muszą mieć takie same medaliony jak Bella, to jest bardziej niż śmieszne i zarazem żałosne...

ocenił(a) serial na 10
alunia_kiss

Nowe wieści:

Dowiedziałem się od koleżanki, która widziała 22 odcinki. Nic nie mówią, jednak o Emmie. Zaś te wisiorki łączą i je "oddają?" (chyba)...
Teraz one mogą kontrolować wodę i węża, a ich już nie atakuje...
Nie wiem, sam nie widziałem...

alunia_kiss

Popieram w 100 %.
A co do Evy to jakoś mi się to wydaje zmyślone. Bajkopisarze ;/

ocenił(a) serial na 10
Clear

Eve naprawdę istnieje:

http://h2o.wikia.com/wiki/Eve
Z wikipedii:

77 "A Date With Destiny"

16 kwietnia 2010

Cleo odkrywa komety, powodujące ucieczkę ryb na wodach wokół wyspy Mako. Dziewczyny dowiadują się o kobiecie o imieniu Eve, która uratowała wyspę Mako oraz całą planetę w swoich latach przed wielką katastrofą.