PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330489}

H2O, wystarczy kropla

H2O: Just Add Water
2006 - 2010
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 19891
5,2 4 krytyków
H2O, wystarczy kropla
powrót do forum serialu H2O, wystarczy kropla

4 seria

ocenił(a) serial na 10

Oto co znalazłem właśnie na wikipedii:

W wywiadzie udzielonym w kwietniu 2010 Jonathan M. Shiff potwierdził 4 sezon serialu. Nie zobaczymy w nim Cleo oraz Willa. Wróci Emma ze swoją rodziną. Przyjdzie nowa dziewczyna o imieniu Kelly Smith, która będzie się ukrywać, że jest syreną. Emma nawiąże relacje z Bellą. Emma, Bella i Rikki dowiedzą się o Kelly Smith, że jest syreną. Produkcja ruszy w 2010 roku. Oryginalna premiera odbędzie się w 2011 roku.

Według mnie jest to nieprawda, choć może być w tym odrobina prawdy.
W wywiadzie Pheobe Tonkin powiedziała, że z chęcią wystapi w kolejnych seriach.

użytkownik usunięty
spyro0

Moim zdaniem to bzdura.
Po pierwsze z tego co się orientuję Phoebe nie gra w niczym poza H2o więc dlaczego miałaby zrezygnować, nie wydaje mi się żeby gra w takim serialu ją znudziła chociaż kto wie... cieaka jestem co wymyślą w scenariuszu, że niby do Lewisa pojedzie?
A Will ? Dlaczego ma go nie być? Pod koniec trzeciej serii przecież ma się zejść z Bellą... i jaki powód jego odejścia wymyślą? :/
Emma wraca...super... tylko co z Ashem? On też pojechał z jej rodzinką w podróż? Nawet nie wyjaśnili jego zniknięcia.
I kolejna syrena.. byłoby ciekawiej gdyby pojawił się syren xD

Generalnie życzę powodzenia scenarzystom bo tak zagmatwanego scenariusza w młodzieżowym serialu nie widziałam:P

Gdzieś czytałam, że Cleo wyjeżdża do ciotki na Hawaje, Will na jakiś obóz nurkowania, Lewis wraca pod koneic trzeciej ser5ii. W czwartej wraca Emma, a zaraz za nią Ash, z czego Emma się cieszy i pewnie długo się nie nacieszy, znając twórców.

Jakie nowe iinformacje dotyczące syrenek? Jestem bardzo ciekawa xD

ocenił(a) serial na 6
didi_

Lewis nie wraca pod koniec 3 serii ;)

ocenił(a) serial na 9

Ja znam odcinki H2o 3 serii!!! HEHE a wy nie! To zaczynam.
odcinek 1. ,,Riki's"
Zejn wykupuje dla Riki kafe net Jus i nazywa go Riki's. Riki jest zachwycona. Przyjeżdża nowy nurek Will. Płynie on na Mako. I tam odkrywa nową fontanne. Ona go atakuje Will jest przerażony. Riki i Cleo poznają Belle.
odcinek 2. ,,Zgrana paczka"
Nejt gra w Riki' i śpiewa. Wychodzi mu to fatalnie. Okazuje się ,że Bella umie śpiewać. Więc śpiewa w kapeli z Luisem i Zejnem. Śpiewa też Nejt ale tylko gra na pianinie. Riki wychodzi przed kafejke i tam atakuje ją woda. Ratuje ją Cleo i Bella. Okazuje się ,że Bella jest syrenką od 9 roku życia.
odcinek 3. ,,Tajemnica Mako"
Will znów płynie na Mako. Płyną też tam Cleo i Riki z Bellą. Wychodzą z wody jako ludzie i trochę gadają z Willem. Pytają go co tu robi? Will opowiada im całą historie. Riki Cleo i Bella są w szoku. Mówią o wszystkim Luisowi. Luis im nie chce uwierzyć.
odcinek 4. ,,Wyprawa na Mako"
Cleo z Luisem postanawiają iść zbadać jaskinie na Mako. Bella ma tam płynąć z Willem. I odciągać go od księżycowego jeziorka. Śledzi ich Riki. I ochrania Belle od pokazania ,że jest syreną. Cleo i Luis nic nie wykrywają. Później Cleo odrywa ,że jak satną we trzy Cleo Bella i Riki to woada je atakuje.
odcinek 5. ,,Mów mi mamo"
Zbliżają się Walentynki. Bella przyznaje ,że podoba jej się Will. Luis chce zabrać Cleo na Walentynki na ryby. Cleo jest na niego wściekła. Don poznaje Sam. Od razu mu się zaczyna podobać. I umawia się z nią na randkę w Walentynki. Kim z Cleo nie są zadowolone.
odcinek 6. ,,Starsza siostra"
Bella proponuje Wilowi pomoc w lekcjach. Will się z chęcią zgadza. Ale potem odwołuje spotkanie. Bella śledzi Willa i widzi go z jakąś rudą dziewczyną. Myśli ,że to jego dziewczyna. Ale okazuje się ,że to jego siostra. Luis i Cleo badają znów Mako. Cleo bierze wodę z księżycowego jeziorka i dodaje do niego wode z fontanny i powstaje wodna Macka. Mówi o tym Riki i Belli.
odcinek 7. ,,Nadmiar pracy"
Riki ma coraz więcej pracy w Riki's. Z Zejnem postanawiają kogoś zatrudnić. Wybór pada na Sophie siostre willa. Spohie od razu podoba się Zejn. I w pracy jest bardzo obowiązkowa. Will pracuje z Bellą nad projektem. Jednakże wcześniej Cleo robi wodną Macke która porywa hektora. Bella Riki i Cleo próbują go uwolnić.
odcinek 8. ,,Tajemnica"
Luis idzie z Donem na golfa. I idzie mu bardzo dobrze. Don jest pod wrażeniem. Will mówi Belli ,że ma wrażenie ,że coś ukrywa. Bella kategorycznie zaprzecza. Cleo chce mieć nową prace instruktorka delfinów. Ale okazuje się ,że nie ma z nimi tak dobrego kontaktu jak myślała. Z pomocą przychodzi jej Will. Cleo mówi Belli ,że Will to dobry kolega.
odcinek 9. ,,Rodzinna miłość"
Kim robi wszystko by Sam myślała ,że Cleo jej nie lubi. W końcu Don i Sam postanawiają zerwać. Cleo mówi tatcie ,że ona bardzo lubi Sam ale nie może powiedzieć dlaczego się tak zachowywała. Don idzie do Sam i się zaręczają. Kim jest wściekła. I płacze. Pitem jednak przeprasza tate i prosi o nowy telefon.
odcinek 10. ,,Ujawniony sekret"
Cleo i Riki boją się ,że Bella zdradzi swój sekret Willowi. Bella zapewnia ,że tak nie zrobi. Will po raz kolejny kłóci się z Bellą o jej tajemnice. Później się godzą, a Bella daje Willowi muszle. Will oblewa jednak belle wodą i tak odkrywa ,że jest syreną. Bella opowiada mu całą rodzinną historie. Will jest wstrząśnięty i nie wie co robić.
odcinek 11. ,,Basen"
Bella mówi Cleo i Riki ,że Will dowiedział się ,że jest syreną. Ale myśli ,że tylko ona jest syreną. I myśli ,że Riki i Cleo nie wiedzą ,że ona też jest syreną. Will pływa w basenie. Przychodzi do niego pogadać Bella i nagle wpada do basenu a nadchodzi Sophie. Will odwraca uwagę Sophie. Ratując przy tym Belle.
odcinek 12. ,,Porwanie"
Ktoś płacie do kasetki Sophie fałszywe pieniądze. Riki idzie do tego kogoś rozmienić pieniądze. Ale ten ktoś ją porywa. Na pomoc rusz jej Will Cleo i Bella. Will dowiaduje się ,że Cleo i Riki to także syreny. Will ratuje Riki z rąk fałszerzy pieniędzy. A Cleo wzywa policje.
Wszyscy przychodza na Mako bo są urodziny Riki. Tam Zejn dowiaduje się ,że Will także zna ich sekret.
odcinek 13. ,,Ślub i wyjazd"
Zbliża się ślub Sama i Dona. Luis dostaje propozycje studiowania za granicą. Nie wie jak o tym powiedzieć Cleo i mówi najpierw Riki podsłuchuje Kim i mówi Cleo. Cleo ma wyrzuty do Luisa. Luis postanawia nie wyjeżdżać. Ale Cleo przekonuje go ,że powinien spełniać swoje marzenia. Ślub Sam i Dona przechodzi bez komplikacji. Kim przeprasza Sam ,że była taka wścibska.
odcinek 14. ,,Ratujmy sekret"
Sam wprowadza się do domu Dona. Cleo jest w rozpaczy po wyjeździe Luisa. Sophie ciekawi Mako. Wynajmuje Rayana współpracownika Sam żeby pomógł zbadać jej Mako. Will odradza jej ten pomysła ale Sophie jest nieugięta. Will mówi o wszystkim Cleo Riki i Belli. One płyną na Mako i ich śledzą. Sam dowiaduje się ,że Rayan był na Mako. Mówi ,że jeśli jeszcze raz tam popłynie straci pracę.
odcinek 15. ,,Jaka jestem naprawdę"
Sophie nadal ma obsesje na punkcie Mako i bacznie śledzi tę wyspę. Zauważa ,że Cleo i Bella wraz z Riki tam chodzą. Pyta je o szczegóły. Ale ona nie chcą powiedzieć. Will chce pływać w morzu z Bellą mówi ,że to jest super. Bella jest zadowolona ,ze Will chce z nią spędzać czas ale myśli ,że Will chce spędzać z nią tyle czasu bo jest syrenką. Mówi o tym Cleo i Riki.
odcinek 16. ,,Pierwszy pocałunek"
Bella nie chce pływać już z Willem. Will nie wie dlaczego. Bella płynie dogania ją Will i pyta dlaczego. Bella mówi ,że on tylko widzi w niej syrenkę. Will zaprzecza po czym całuje belle. Bella mówi o tym Cleo i Riki. Sophie mówi Belli żeby zostawiła Willa w spokoju. Belli jest przykro.
odcinek 17. ,,Akcja charytatywna"
Park morski bankrutuje. Riki chce wspomóc go i chce żeby Bella zaśpiewała ze swoją kapelą. Wszystkie obowiązki powierza dumnej Sophie. Sophie od razu zwalnia Belle. I mówi ,że to ona się zwolniła. W dzień akcji nie przyjeżdża żadna inna kapela. Riki dowiaduje się dlaczego. Sophie chciała od nich pieniądze. Riki prosi belle żeby zagrała w jej kafejce a sophie Riki z Zejnem zwalnia.
odcinek 18. ,,Wybacz mi"
Sophie jest przybita ,że została zwolniona. Prosi o jeszcze jedną szanse ale Riki z Zejnem się nie zgadzają. Nejt startuje do Cleo. Jednak Cleo odrzuca jego zaloty. Nejt jest zły. Sophie opracowywuje plan zemsty. Bella mówi Willowi ,że Sophie jej powiedziała żźeby ona się od niego odczepiła. Will jest zły na Sophie. I kłóci się z nią.
odcinek 19. ,,Mecz miłości
Will jest nadal zły na Sophie. Przyznaje Belli racje ,ze Sophie jest wredna. Sophie w ramach przeprosin zaprasza Zejna na mecz. Zejn się zgadza. Idą tam także Cleo i Riki. Na koniec meczu Sophie dostrzega Riki i całuje na jej oczach zejna. Potem Zejn prub uje się tłumaczyć. Na daremno. Riki nie chce słuchać jego wytłumaczeń. I zwalnia się z pracy.
odcinek 20. ,,Sophi's"
Zejn zatrudnia Sophie jako nową kierwoniczkę. I nadaje imię Sophi's. Gdy dowiaduje się o tym Riki jest przybita. Boi się ,że Zejn powie Sophie prawdę ,że są syrenkami. Pyta się Zejna czy zamierza powiedzieć Sophie prawdę. Zejn mówi ,że nie powie. To uspokaja Riki. Mówi o tym Cleo i Belli.
odcinek 21. ,,Sophie na Mako!'
Sophie zauważa ,że Zejn coś ukrywa chce wiedzieć co to. Ale Zejn nie chce powiedzieć. Sophie sama płynie na Mako. Za nią po kryjomu płynie Zejn. Na mako jest Cleo i Riki. Zejn przypływa na Mako i ostrzega Cleo i Riki. Bella umawia się z Willem na randkę.
odcinek 22. ,,Pełnia"
Nadchodzi pełnia. Dziewczyny zasłaniają okna ale to nie pomaga pełnia dotyka belle. Bella zamienia się w wampira. I idzie do Sophie. Dziewczyny prubują ją powstrzymać z Willem. Ale nad ranem sophie coś bardzo dokładnie zaczyna węszyć. Chce znać od Zejna całą prawdę. Ale Zejn jest nieugięty.
odcinek 23. ,,Badania na Mako"
Sophie znów płynie z Rayanem na Mako. Tam badają księżycowe jeziorko. Odkrywają ,że zbudowane jest z cząsteczek i nadają te cząsteczki. Odkrywa to Will i mówi o tym belli i Riki oraz Cleo. Dziewczyny nie wiedza już jak powstrzymać sophie ......
Dalsze odcinki jutro łącznie z 4 serią.

użytkownik usunięty
__Cleo Sertortii13

A co to ma być? Streszczenia odcinków które już dawno obejrzeliśmy?
Nie popisałaś się niczym.

ocenił(a) serial na 9
__Cleo Sertortii13

odcinek 24. ,,Zerwanie"
Zejn mówi Sophie ,że jeśli jeszcze raz popłynie na Mako to z nią zerwie. Ale Sophie nadal płynie na Mako. Zejn postanawia z nią zerwać. Sophie jest wściekła myśli ,że to Riki go do tego też namówiła. Zejn mówi Belli, Cleo i Riki ,że zerwał z Sophie.
odcinek 25. ,,Stracona pamięć"
Sophie płynie na Mako. Tam przewraca się i traci pamięć. Zapomina o Mako i o tym co tam odkryła. Bella, Cleo i Riki są uspokojone. Mówią o wszystkim Willowi. Zejn pyta się Riki czy nadal mogą być przyjaciółmi. Riki mówi ,że tak.
odcinek 26. ,,Kometa"
Syrenki dowiadują się ,ze w strone ziemi leci kometa która może ją zniszczyć. Prubują ją powstrzymać. Riki w trakcie tego dostaje nową moc elektryz. Syrenki niszczą komete. Luis wraca Cleo jest szczęśliwa. Zejn całuje Riki i pozwala jej wrócić do Riki's.
KONIEC 3 SERII!!!!!!!!!!!

spyro0

Czytałam jakiś czas temu wywiad, gdzie tylko Cleo była pewna że będzie nadal grała ( 4 seria).

ocenił(a) serial na 10
kiwi21

Ja również czytałem/widziałem wywiad, w którym sama powiedziała, że zagra gdy będą kolejne serie - to samo Bella.
Jedna z nich musi odejść - "My się trzymamy razem, to jest piękna liczba TRZY".
Chyba, że zmienią piosenkę. Nie wiadomo czy Claire Holt wróci ze stanów. Z czego mi wiadomo - nadal tam mieszka.

ocenił(a) serial na 10
spyro0

nie czytajcie tego co napisze jeśli nie chcecie wiedzieć co się stanie:

Spoiler:
Obejrzałam wszystkie odcinki już, po angielsku dlatego że dużo rozumiem i znam dobrze angielski no i więc. W sprawie EMMY, każdy by chciał i się spodziewa że Emma pojawi się w ostatnim odcinku lub kiedykolwiek, bo tak wyczytał. To nie prawda, Emma się nie pojawiła niestety. A druga wiadomość to jest chyba raczej lepsza wieść. LEWIS pojawia się w ostatnim odcinku, na wręczenie dyplomów.....Jeśli chcecie się jeszcze czegoś dowiedzieć, to proszę pytać.

asia_filiczak

Możliwe że Claire wróci do obsady serialu jak się mawia nic nigdy nie jest wykluczone. Z tego co było wiadomo odeszła ponieważ grała w jakimś filmie więc nie mogła pogodzić tamtej roli z rolą w H2O. Jednak znając życie teraz po skończeniu zdjęć do tamtego filmu nie ma propozycji ani pewnie nie ma co zrobić ze swoim wolnym czasem więc postanowiła wrócić do H2O żeby sobie pograć i zarobić trochę kasy to normalne w wielu serialach tak jest że jakaś postać znika na pewien czas ponieważ jest zajęta grą w innych produkcjach a potem znowu wraca i wszyscy są szczęśliwi. Możliwe również jest to że w tej części nie będzie Phoebe albo Cariby aczkolwiek to już byłoby bezsensu, ponieważ wyszło by na to że jeśli jedna wróci w tym wypadku Claire to inna musi odejść. Myślę że na razie możemy tylko przypuszczać jak to będzie bo nic nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 10
alunia_kiss

Nasza "kochana" wikipedia:

Emma wraca z podróży. Cleo wyjeżdża do ciotki na hawaje a Will jedzie na obóz nórków. Rikki i Bella wręczają Emmie medalion z kryształu. Do miasta przyjeżdża Kelly Smith. Emma, Rikki i Bella zauważają coś dziwnego w Kelly. Dziewczyny i Lewis zapominają o pełni księżyca. Kelly zostaje zaczarowana,jest bardzo zmęczona. Dziewczyny też zaczarował księżyc. Bella zauważa ogon syreny,dziewczyny płyną go zobaczyć i okazuje się że Kelly jest syrenką. Następnego dnia dziewczyny dają Kelly medalion. Po pewnym czasie do miasta wraca Ash,gdy Emma się o tym dowiaduje jest zachwycona.

Do tego pisze tam, że dziewczyny robią kryształ dla Emmy - nic takiego podobno nie ma.
Dziwie się, ponieważ na żadnej "wiki" nie ma nic o h2o - zaś na tej jest:)

ocenił(a) serial na 10
spyro0

na wikipedii to piszą po prostu ludzie zwykli, nie jacyś ekspercii. A do tego to nie wiem czy to prawda bo tam często kłamstwa wypisują tak jak z Emmą było.

użytkownik usunięty
asia_filiczak

Oj ja też tam mogę wejść i napisać że na Mako wkroczy armia syrenów z Marsa ...

asia_filiczak

koleżanka jednak kiepsko zna angielski. rikki nie dostaje żadnej nowej mocy, a zane nie tyle co 'pozwala' jej wrocic do knajpy ile mowi, ze bedzie tam mile widziana, a jesli bedzie potrzebowala pomocy czy towarzystwa na macco to on jest zawsze chetny. sciagnij sobie napisy zanim zaczniesz sie przechwalac

naresca_2

Leeee tam, tere-fere z Wikipedii. Tam to ludzie wypisuja to, co im przyjdzie tylko do glowy, potem nikt z modow tego nie sprawdza, bo w 95% przypadkow-po prostu im sie nie chce, tylko tak akceptuja bezmyslnie. A potem takie sa efekty...
Jezeli to jednak jakims cudem prawda-tasiemiec. Mlodziezowy tasiemiec. Niedlugo mode na sukces dogoni...

użytkownik usunięty
anelise12

Jeżeli któraś z aktorek nie pojawi się w następnej serii to lepiej jej nie robić. Bo to bezsensu że razem z odejściem jednej z przyjaciółek pojawi się kolejna nowa w mieście która szybko zaprzyjaźni się z pozostałymi syrenkami i sprawi, że zapomną one o tej która odjechała. I pewnie jeszcze dadzą nowego chłopaka co by byli razem.. raz tak mogło się zdarzyć, ale za drugim razem będzie to już nudne..
Mam nadzieję, że scenarzyści mają jakiś dobry pomysł. W czwartej serii syreny mogłyby wreszcie zostać zdemaskowane.. ile razy można tego unikać? Trzeba w końcu 'wpaść'.

Zdemaskowane przynajmniej przez rodzinę, bo faktycznie robi się śmiesznie. Poza tym bawi mnie jeszcze, że przez 3 serie tylko raz padał deszcz i to jakże dogodnie, bo syrenki akurat były w domu :) Przydałoby się trochę "rozruszać" ten serial, bo już 3 seria jest nudnawa, jedna macka wodna jako zagrożenie nie wystarczy na tyle odcinków. nie wymagam cudów niewidów, ostatecznie to serial dla młodzieży i to raczej tej młodszej, ale do tej pory miło było go pooglądać, więc mam nadzieję że jeśli pojawi się 4 seria będzie o wiele ciekawsza niż 3.

spyro0

a kiedy wyjdzie 4 seria?

ocenił(a) serial na 6
spyro0

i jak z ta czwarta serią? jakie postacie beda, jakie nie? ja zaczalem ogladanie od 3 serii, wiec nie wiedziałem że był ktos taki jak emma, teraz odrazbiam straty i i jestem w połowie pierwszego sezonu
lubie belle, ale widzac emme w pierwszym sezonie, zaluje ze jej nie ma juz w trzeciej
a pierwsze na pewno jest duzo ciekawsza niz 3, jest taka... spontaniczna?

użytkownik usunięty
p_lucasp

Właśnie obejrzałam ostatni odcinek. Moim zdaniem druga seria była najlepsza. Aż chciało się następnego odcinka i następnego. Pierwsza również była fajna natomiast trzecia jakoś ujdzie. Jeśli nie będzie czwartego sezonu to uważam, że kiepsko zakończyli serial. Syreny poradziły sobie w minutę z kometą, a miałam nadzieję że będzie to bardziej emocjonujące. Lubię Indiane Evans ale uważam, że serial był dużo lepszy z Claire Holt (Emma & Ash to była zdecydowanie lepsza para). To jej śpiewanie mnie doprowadza czasem do szału ;p

ocenił(a) serial na 6

Jestem tego samego zdania ;p