Gwiezdne wojny: Akolita (2024)
Gwiezdne wojny: Akolita: Sezon 1 Gwiezdne wojny: Akolita sezon 1, odcinek 4

Gwiezdne wojny: Akolita | Dzień

Day 32m
4,9 1,1 tys. ocen
4,9 10 1 1083
Gwiezdne wojny: Akolita
powrót do forum s1e4

Ki-Adi-Mundi

ocenił(a) serial na 4

Ehh, gdyby tylko powiedział na spotkaniu rady w epizodzie 1, o ataku akolity i sitha na Jedi, który miał miejsce 100 lat wcześniej… Całe wojny klonów by się mogły nie wydarzyć :p
Kompletnie bezsensowne cameo, które tylko namieszało w lore.

ocenił(a) serial na 3
matikox226

Mhmm... no fakt - chyba że to rozwiną w taki sposób że Rada Jedi zatrze przed przyszłymi mistrzami ten "incydent" z bliźniaczkami.

ocenił(a) serial na 6
wiesiekpuchacki

Takie zatarcie prawdy nie miałoby sensu. W tym czasie Radzie Jedi przewodził już Mistrz Yoda, który przecież „dał zwieźć się kurtynie ciemnej strony mocy” i według informacji, które dają nam prequele, nie wiedział on o działaniach Sithów, ani nawet o ich istnieniu… Wychodzi na to, że Jedi, którzy debatują w Świątyni Jedi tym odcinku, nigdy nie przekażą tych informacji Najwyższej Radzie Jedi z Yodą na czele. A żeby miało to jeszcze jakikolwiek sens spajający się z prequelami, to o tożsamości tego napastnika nie może się również dowiedzieć Mistrz Mundi… Chociaż co ja tam wiem, po Disneyu możemy się spodziewać chyba wszystkiego.

Aiwendil

Rada doskonale wiedziała o istnieniu Sithów przynajmniej Yoda, ponieważ wiedział o Zasadzie Dwóch.

ocenił(a) serial na 6
Revvvann

O istnieniu Sithów jako takim wiedział, oczywiście. Źle się wyraziłem. Miałem tu na myśli fakt, iż nie zdawał sobie sprawy z tego, że w danym momencie Sithowie są aktywni i rozgrywają swoją grę zza kuluarów.

Aiwendil

Ja bym bardziej powiedział, że niechcial sobie zdawać sprawy. W Evil Never Dies: The Sith Dynasties, Kibh Jeen ostrzega Jedi, że jest dwóch Sithów mistrz i uczeń ale zbagatelizowali to. A działo się to parędziesiąt lat przed Akolita.

matikox226

Ej no właśnie, przecież oni pomiatają lore i kanonem tego uniwersum jak ten Sith rycerzami na końcu XDD

ocenił(a) serial na 2
matikox226

Tylko jest jeden,drobny ale to bardzo drobny szczegół....Mistrz Mundi jeszcze nie żył więc logiczne że nie powiedział radzie jedi. Ten serial jest żałosny

ocenił(a) serial na 4
DarthAegir

To jeszcze jest do przełknięcia, bo jego data urodzenia była tylko w legendach, a nie w kanonie.

matikox226

Wczoraj zmienili jego datę urodzenia na 132 BBY także coś tu nie gra XDDD