PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10011878}
6,4 13 tys. ocen
6,4 10 1 12942
6,0 8 krytyków
Gry rodzinne
powrót do forum serialu Gry rodzinne

Jak myślicie, czy będzie drugi sezon?

Z jednej strony historia jest dość spójna i wszystkie wątki zostały domknięte ( z pozoru, bo scenarzyści zawsze mogą coś wymyślić dodatkowego, od tego w końcu są ;> nowe intrygi, sekrety etc.)

Z drugiej strony - te otwarte zakończenie, swoisty cliffhanger. Nie przeżyję, jak nie będzie kolejnego sezonu, bo uważam, że to bardzo dobry serial, jak na polskie możliwości.

Do obejrzenia skusiła mnie tematyka, zarys fabuły. Skojarzyła mi się z filmami "Teściowie" i "Wesele" te nowsze i w sumie stwierdzam, że dostałam właśnie to, czego oczekiwałam po tym skojarzeniu - historię o dwóch rodzinach, które dzielą wspólne sekrety.

Ale rzeczywiście, nie będzie to serial dla każdego. Jeśli ktoś nie lubi narracji, która w większości prowadzona jest retrospekcjami i akcji która toczy się nielinearnie, to mu się ten serial zdecydowanie nie spodoba. Wszystkim innym gorąco polecam.

ocenił(a) serial na 7
pannasowa

Dla mnie drugi sezon zdecydowanie powinien powstać bo oprócz tego kto zginął w wypadku - zostało parę niedopowiedzeń. Między innymi to czy Jaworowiczowie zapłacili za to co zrobili, czy mama Kasi związała się z kimś, co z Alicją i jej problemem alkoholowym (dla mnie jej związek z Robertem jest jakoś niejasny czy to miłość czy materializm). No pole do popisu jest. Mogliby przenieść akcję rok później na przykład do chrzcin dziecka Kasi i Pawła i znów cofać akcję , oczywiście znów wymyślając jakąś sprawną intrygę:) rozszerzyłabym na pewno postać Anny Romantowskiej, która w ostatnim odcinku idealnie wkleiła się w konwencję serialu:)

AnnAnn_filmweb

O tak! Więcej Anny Romantowskiej - nie mogłam się na nią napatrzeć, jaka z niej jest piękna kobieta. Z wiekiem zdecydowanie zyskała na urodzie :)
Poza tym założyłam się z mężem o to, co wydarzyło się w ostatniej scenie - czy Paweł wpadł pod samochód, czy może Jan go wepchnął :)

piasia

Też tak się zastanawiam

piasia

Oj tak! Anna Romantowska piękna. Chciałabym, aby żaden z tych panów nie wpadł pod samochód. Obserwujmy ich dalsze losy.

ocenił(a) serial na 4
pannasowa

Ty tak najzupełniej poważnie oceniasz serial na 10 ? Arcydzieło? Czy jaja sobie robisz?