PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405659
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Witam, nie wiem czy był wcześniej taki temat. Jaki jest wasz ulubiony utwór z całego soundtracku, który dotychczas pojawił się w trzech sezonach serialu?
Mi osobiście najbardziej podoba się "Warrior of light" a na drugim miejscu ewentualnie "Goodbay my brother"

ocenił(a) serial na 7
Wojak_KSW

1. Rains of Castamere
2. Chaos is a Ladder
3. The Bear and the Maiden Fair

ocenił(a) serial na 10
Wojak_KSW

- "Goodbye brother" - aż mi ciarki przechodzą od tych przytłumionych smyczków z początku utworu, jakbym słuchał muzyki z odległej przeszłości; wielka szkoda, że nie usłyszeliśmy go w tej pierwotnej wersji w kolejnych sezonach (choć sam motyw starkowy się pojawiał)

- "The Kingsroad" - patetyczny, ale takie właśnie mają być ilustrowane tym utworem wydarzenia (np. rozstanie Jona z Nedem)

- "Finale" i pochodny utwór, czyli "Dracarys" - wyklucie smoków i akcja w Astaporze, czyli najlepsze sceny z Daenerys

- "Await the King's Justice" - klimatyczny, niepokojący, intrygujący; nie pamiętam, czy podałem właściwy tytuł, ale chodzi mi o ten kawałek, który pojawia się w scenie pojmania Tyriona przez Catelyn;

- "You know nothing" - za epickość

- "I Am Hers, She Is Mine" - idealny do ilustrowania wszystkich romantycznych scen w serialu (Tyrion & Shae, Robb & Talisa, Edmure & Roslin)

- utwór, który pojawia się w scenie walki Neda z Jaime'em (nie pamiętam tytułu) - jest tam fajne przejście z dość spokojnego początku w bardziej gwałtowną, zadziorną muzę, która świetnie pasuje do tego pojedynku

ocenił(a) serial na 10
potas13

ten utwór który się pojawia podczas walki Neda i Jaimego to 'Small pack of Wolves'

ocenił(a) serial na 3
Wojak_KSW

- utwór tytułowy - fajny i chwytliwy. Choć jeszcze bardziej podoba mi się jego heavy-metalowa przeróbka

- temat Stannisa, na albumie najlepiej wypada w mrocznym i klimatycznym "Warrior of Light"

- temat Starków - utwory takie jak "King Of The North", "Winterfell", ale przede wszystkim bardzo emocjonalny "Goodbye Brother"

- "What Is Dead May Never Die" - jednym słowem: epicki

- "Finale" czyli narodziny smoków -piękny utwór i jeden z niewielu momentów w serialu gdzie muzyka jest tak mocno wyeksponowana. Pokrewne "Dracarys" też mocne i też dobrze skomponowane z obrazem.

Na koniec dwie piosenki - "The Rains Of Castamere" (który to kawałek równie dobrze prezentuje się w wersji instrumentalnej w serialu) i "The Bear And The Maiden Fair" czyli mocno zaskakujące zakończenie jednego z odcinków, ale w sumie się sprawdza ;)

Wojak_KSW

1. Mhysa (III s)
2. Finale (I s)
3. King of the North (I s)
+ Rains of Castamere poza podium

ocenił(a) serial na 9
Zygfryd88

1. 'A Lannister Always Pays his Debts'
2. 'Pay the Iron Price'
3. 'Mhysa'

Wojak_KSW

Winterfell

ocenił(a) serial na 7
Wojak_KSW

Zdecydowanie "Mhysa" - kiedy pierwszy raz usłyszałam ten kawałek stwierdziłam "to jest to. Wreszcie epickość tego serialu została uchwycona w muzyce". Uwielbiam też piosenkę-przepowiednię Shireen. Posłuchajcie ją sobie w nocy przy zgaszonym świetle gdy nikogo nie ma obok... brrr.

Wojak_KSW

Jak bede mial dostep do swojego lapka, to moze wiecej napisze, a tak z pamieci <a dokladnie tego, co tutaj ludzie wypisuja xP> to z pewnoscia podobaly mi sie:
-"Goodbye brother";
- za zacytuje uzytkownika potas13: "- ""Finale" i pochodny utwór, czyli "Dracarys" - wyklucie smoków i akcja w Astaporze, czyli najlepsze sceny z Daenerys" <3
- "Mhysa" <3
- "You know nothing";
- "I Am Hers, She Is Mine";
+ piosenka Rains of Castamere <zajedwabista> i "The Bear And The Maiden Fair" <bardziej za slowa anizeli podklad, ale whatever xd>.

Wojak_KSW

"Mhysa"
"Goodbye Brother"
"Winterfell"
"Small Pack of Wolves"
"main Title"
"The Rains of Castamere"

ocenił(a) serial na 10
Wojak_KSW

Rains of Castemere
Kings arrival

ocenił(a) serial na 9
Wojak_KSW

"utwór tytułowy - fajny i chwytliwy. Choć jeszcze bardziej podoba mi się jego heavy-metalowa przeróbka"

Poszukałam jej sobie - epicka ;) Oczywiście main theme podchodzi mi we wszystkich wersjach
"Dracarys" - dla mnie jedna z lepszych scen całego serialu, a utwór jest przegenialny
"Wildfire" - druga mega epicka scena i podkład na jej miarę
"Love in The Eyes" - ze sceny miłosnej Danki i Drogo; jak dla mnie najlepszy ze wszystkich towarzyszących scenom romantycznym w serialu, nastrojowy, ale fajnie się rozkręca ;)
"Valar Morghulis" - tajemniczy, klimatyczny niepokojący... miodzio
"Mhysa" - po prostu śliczny

ocenił(a) serial na 10
Wojak_KSW

Czy wiecie może, jak nazywa się utwór z końcówki tej sceny i czy jest na którymś z wydanych soundtracków?

http://www.youtube.com/watch?v=Njt2dUl5mM4

ocenił(a) serial na 9
Wojak_KSW

Rains of Castamere.