PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405708
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Ser Joraha Mormonta

ocenił(a) serial na 10

Moja ulubiona postać w serialu czy ktos moze napisac co sie z nim dzieje dalej ( chodzi mi po
odcinku 5 sezonu 3)

ocenił(a) serial na 10
kamas_web

ser jorah mormont pomylka oczywiscie

ocenił(a) serial na 10
kamas_web

Będzie służył Khaleesi dopóki go nie wygna za zdradę której się dopuścił w pierwszym tomie ,,Pieśni...".

ocenił(a) serial na 10
madeleine_eadig

okej okej a co dalej ?

ocenił(a) serial na 10
madeleine_eadig

a po drugie przeciez w drugim sezonie nie zaprzeczył słowom tej "kapłanki" ze ją kocha ( khalessi ) i ze nigdy jej nie zdradzi

ocenił(a) serial na 10
kamas_web

Jeżeli przypomnisz sobie scenę bodajże z szóstego odcinka pierwszego sezonu, to tam Jorah otrzymał pozwolenie na powrót do kraju w zamian za ,,współpracę". Handlarz miał dać Daenerys zatrute wino, ale w ostatniej chwili Jorahowi się odwidziało i udaremnił zabójstwo.
Jednak ta cała akcja wyjdzie na jaw i Danenerys nie będzie w stanie wybaczyć Mormontowi, więc go wygna.

ocenił(a) serial na 10
madeleine_eadig

no wlasnie jorah ją jednak uratował szkoda mi go bo widac ze bardzo ją kocha. Mozesz mi napisac jakie bedą jego dale losy?

ocenił(a) serial na 10
kamas_web

Spotka Tyriona w burdelu, ale więcej nie wiem, bo sama czytałam tylko fragmenty Pieśni.
Mi też bardzo szkoda Joraha, towarzyszy Daenerys ,,od pierwszego odcinka", moim zdaniem już nader zrehabilitował się swoją wiernością i oddaniem, bez Mormonta Smoczyca by sobie tak świetnie nie radziła, a zresztą sama popełnia multum błędów, więc jeszcze bardziej serce mi się ściska na samą myśl o tym, że go wygna.

ocenił(a) serial na 10
madeleine_eadig

a w jaki sposob wyjdzie na jaw jego "zdrada"?

ocenił(a) serial na 10
kamas_web

Oj tego już niestety nie jestem pewna, a bzdur nie chcę gadać, ale to ma chyba jakiś związek z Barristanem.

ocenił(a) serial na 8
kamas_web

Książkowy Barristan ukrywał swoją tożsamość - zwał się Arstanem Białobrodym. Jego tożsamość wyszła dopiero po pewnym czasie. Po odkryciu Barristan nie miał żadnych powodów, by ukrywać zdradę Joraha. W serialu nie wiadomo, jak to się rozwinie, bo Barristan nie wie o zdradzie albo przynajmniej mówi, że nie wie. Może wie, ale chce sprawdzić lojalność Joraha i będzie obserwował jego najbliższe zachowania? Pewnie się niedługo przekonamy.

ocenił(a) serial na 10
Kukowsky

a mam do ciebie takie pytanko. Były jakies znaczące zmiany (rozbieżność między książką a serialem)? Bo moze w ogole inaczej to rozegrają w serialu ;D

ocenił(a) serial na 8
kamas_web

W drodze do Astaporu powinno dojść do pocałunku Dany z Jorahem (z inicjatywy Joraha). Dany jednak nie odwzajemniła jego uczuć. Podejrzewam, że w serialu tego nie pominą, jednak na pewno przesunęli już to wydarzenie w czasie. O to też, się zdenerwowała Dany - z jednej strony mówi, że kocha, a z drugiej słowem nie odezwał się, że na nią donosił. Na pewno w serialu coś zmienią, Jorah powinien zostać oddalony gdzieś w końcówce sezonu i od tego czasu rycerz znika na jakiś czas. Możliwe, że w serialu jego oddalenie przesuną na kolejny sezon, by widzowie nie musieli się pożegnać z Mormontem. Wątek Joraha po oddaleniu zostaje zawieszony na jakiś czas - prowadząc fabułę książkowo zapewne nie zobaczyliśmy go w ogóle w 4 sezonie. Może twórcy chcą uniknąć robienia aktorowi urlopu na ten okres czasu. ;) Jeśli Barristan w serialu nie wie o donosach Joraha to twórcy będą musieli wymyślić inny powód jego kolejnego wygnania. Barristan jest jedyną osobą z otoczenia Dany, która może coś wiedzieć w tym temacie. Możliwe, że Dany oddali Joraha, bo będzie się za bardzo do niej przystawiał. Dany z końcem sezonu powinna mieć nowego adoratora - Daario Naharisa. Może Dany po prostu pozbędzie się zazdrośnika. ;) Zobaczymy.

kamas_web

Będzie próbował zabić Barristana. Dany skaże go na śmierć, zostanie stracony w piątym tomie.

ocenił(a) serial na 8
Zygfryd88

Jeden z lepszych momentów w książce jak wydaje go na pokarm swoich smoków :) Ciekawe jak pokażą to w serialu.

użytkownik usunięty
Taszi

mocna również scena, kiedy smok zwraca część niestrawionego rycerza - Martin zawsze miał tendencje do makabry

ocenił(a) serial na 9

no to chyba w serialu jednak jest inaczej i dobrze

ocenił(a) serial na 8
goraca_bulka

Nie jest inaczej.

ocenił(a) serial na 9
KarmazynowyKokos

mormont zostal zjedzony rzez smoka w serialu tak? niezle to chyba ogladasz polska gre o tron na tvnie

ocenił(a) serial na 8
goraca_bulka

Nie jest inaczej, bo Mormont nie został zjedzony przez smoka w książce. :/

ocenił(a) serial na 8
KarmazynowyKokos

Ja tego nie kumam - większość ludzi Danki służyła wcześniej komuś innemu, a ona akurat do tego biednego Jurasa się przyprdoliła. Szkoda chłopa, oskarżyli go jakieś idiotyczne przestępstwo, zniszczyli mu dobre imię, ojciec się go wyparł, żona od niego odeszła i mieszka z gachem, szefowa go wyjbała z roboty chociaż nic nie spieprzył, w dodatku jeszcze złapał brzydką chorobę jakąś.

ocenił(a) serial na 8
Kinokio

Tak mi przyszło do głowy: jeśli jego kobita mieszka w Essos, to dlaczego nie próbował jej odnaleźć i udusić sókę [przez u zwykle nie mogę napisać bo mi się pokazuje "Trochę za ostro pojechałeś/aś"] jak Tyrion Shae?

użytkownik usunięty
Kinokio

Bo Jorah jest za bardzo praworządny i woli się użalać nad swoim życiem.

użytkownik usunięty
Kinokio

Przykra Sprawa, jakby to Wonziu powiedział.