PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405708
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Mam pytanie: dlaczego armia nieumarłych i Biały Wędrowiec oszczędzili Sama gdy ten spotkał ich pierwszy raz? Koledzy zwiali, on skrył się za kamieniem, trupiaki go mijały, potem BW który nawet na niego spojrzał i nic, poszli dalej. Było to wyjaśnione i mi umknęło?

ocenił(a) serial na 9
szarobury1321

W pierwszym odcinku też uciekł jeden dezerter - może zawsze zostawiają jednego świadka by opowiedział to co widział.

ocenił(a) serial na 6
szarobury1321

Bronia go Starzy Bogowie, Sam jest prawdopodobnie jednym bratem z Nocnej Straży, który porzucił Wiarę Siedmiu i przyjął przysięgę "Wrony" przed Czarodrzewem. Wedrowiec go zignorował, gdy uciekł z Gilly od Crastera to kruki ich ostrzegły, że nadchodzi WW po małego Sama i dodatkowo wyjątkowo słucha się go Duch - wilkor Jona...

Ageha

Koncepcja interesująca, ale musiałoby być coś więcej niż ta konwersja. Może inność Sama wynika z jakiejś ukrywanej przez Tarlych tajemnicy i on nie wie kim jest naprawdę? Niechęć Randylla i groźba, że Sam nie przeżyje następnego polowania, jeżeli nie wstąpi do Nocnej Straży, trochę nie przystaje do jego ostentacyjnej prawości. Trochę pokazuje to jego reakcja na przyjazd Goździk z małym Samem. Randyll nie uwierzył, że nie jest on jego wnukiem i podjął decyzję o "zaopiekowaniu się" dzieckiem (a matka do kuchni), bo tak należy. Ale pozbycie się syna mogło wynikać ze swoiście rozumianej dbałości o ród. Może Samwell jest "grzechem młodości" w stylu Ramsaya Snowa? Tu dochodzę do sedna spiskowej teorii. Może wyjątkowe szczęście Samwella wynika z tego, kim była jego matka i wyczuwają to istoty związane z magią?

ocenił(a) serial na 4
szarobury1321

https://fsgk.pl/wordpress/2017/03/szalone-teorie-czego-nie-wolno-bialym-wedrowco m/

Tutaj jest zgrabnie opisana teoria, chociaż to wciąż tylko teoria.

Unthought_Known

Wszystko to czytałem, ale myślałem, że może wiadomo dlaczego na 100%.