Czy zna ktoś z was podobny serial do Gry o Tron ? Kocham ten serial i bardzo polubiłam jego klimat a czekanie na następny sezon cały czas mi się dłuży :( Więc chcę obejrzeć jakiś podobny :D
Mnie ostatnio zauroczyło "Wspaniałe Stulecie". Leci teraz na tvp 1, a zresztą wszystkie odcinki są na you tubie. Polecam jeszcze wikingów, też bardzo ciekawy serial. Słyszałam jeszcze kiedyś, że serial "Rzym" jest bardzo dobry i podobny do "Gry o tron", ale sama nigdy nie oglądałam. :)
"Rzym" jest bardzo dobry. Powiem, że lepszy od "GoT' i "Wikingów" razem wziętych.
Pierwszy odcinek niezbyt wciągający, daj szansę kolejnemu. jesli jednak nie wciągnie Ciebie p o3 odcinkach, to daj sobie spokój. Ale powinno wciągnąc :)
Rozpoznasz też paru aktorów z "Gry o tron" - aktorkę Indirę Varmę, grającą w "Rzymie" żonę głównego bohatera która gra Ellarię w 'Grze' oraz świetnego aktora o nazwisku Ciaran Hinds - który gra Mance Rayder'a w "Grze"a w "Rzymie" gra Juliusza Cezara, znakomicie zagrana rola.
Rodzina Borgiów pod pewnym względem podobna też dużo intryg, spisków ogólnie świetny serial.