PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405659
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Muzyka w GoT to coś, dzięki czemu ludzie nazywający serial arcydziełem, mają prawo tak twierdzić. Myślę, że nawet ratuje ona co niektóre odcinki, szczególnie z 3 ostatnich sezonów. Jednak w ostatnim odcinku każdego sezonu, ludzie odpowiedzialni za muzykę, przechodzą sami siebie. Myślałem, że nic nie przebije momentu przejścia z małego Jona w Wieży Radości na dorosłego w Winterfell w 10 odcinku 6 sezonu, ale jednak dokonali tego. Muzyka, kiedy Jamie odjeżdża w stronę Północy i padający śnieg w Królewskiej Przystani powinna dostać jakąś nagrodę i to nie jedną! Chociaż pewnie było to za krótkie, żeby brać gdzieś pod uwagę, a szkoda. I jeszcze towarzyszące temu sceny. Ta zapewne nieświadomość zwykłych szarych ludzi z KP o tym jak wielkiej tragedii mogą niedługo doświadczyć i bezradność, kiedy ewentualnie to się stanie. Dodatkowo Jamie odjeżdżający na Północ, taki samotny, już ostatecznie odtrącony przez siostrę. Zima nadeszła już całkowicie, a muzyka w tych krótkich, kilkusekundowych scenkach potęguje to jeszcze bardziej

ocenił(a) serial na 8
Maliniak333

Jak dla mnie to była najlepsza scena tego odcinka.

ocenił(a) serial na 9
watus

Ciężko wybrać tę najlepszą, bo cały odcinek dobry, ale ta na pewno jedna z lepszych dzięki tej niesamowitej muzyce

ocenił(a) serial na 8
Maliniak333

Ciekawa nuta pojawia się, gdy Cersei zgadza się walczyć z Jonem i Dany. Przesłuchałam ścieżkę dźwiękowa i mi umyka ta melodia, ale ogólnie soundtrack GoT robi robotę :D

ocenił(a) serial na 8
SaiRIthy

Przez chwilę pojawia się motyw z poprzedniego sezonu, ze sceny "I choose violence"

ocenił(a) serial na 10
Maliniak333

Ja też zwróciłam uwagę na muzykę i początkowo myślałam, że taki był po prostu "czar seansu filmowego", ale widzę, że nie tylko ja miałam takie odczucia :)

ocenił(a) serial na 5
Maliniak333

w 7 sezonie nie było już w zasadzie niczego nowego, cała ścieżka dźwiękowa praktycznie powtórzona z 6, który jak na razie miał najlepszą oprawę muzyczną.

użytkownik usunięty
suszyMie

Fake news.

ocenił(a) serial na 9
suszyMie

Tej z KP nie było wcześniej na pewno

ocenił(a) serial na 5
Maliniak333

tej z rozwalenia muru też raczej nie było wcześniej, ale wszystkie one trwały po kilka/kilkanaście sekund.
generalnie dla mnie nic nowego, większość scen okraszono utworami znanymi już z wcześniejszych sezonów.

ocenił(a) serial na 8
Maliniak333

O tak. Muzyka podczas sceny, w której zaczął padać śnieg w Królewskiej Przystani oraz ta w finałowej części odcinka to orgazm dla moich uszu. Gra o tron ma genialną oprawę muzyczną.