PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405604
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

MONETA

ocenił(a) serial na 7

witam chciałbym żeby ktoś mi wyjaśnił co oznaczała ta moneta którą Arya dała temu kapitanowi
czyżby był to symbol bractwa o wielu twarzach ? ;) o co tu chodzi

Komandosik8

Monetę dostała od Zabójcy bez Twarzy (Jaquena), który odchodząc powiedział jej hasło: valar morgulis.

sweet_nothing

a dokladniej? bo juz mi sie nie chce przypominac :D on zniknal czy zginal? :D

ocenił(a) serial na 10
Freddie

Nie zniknął i nie zginął, tylko zmienił twarz. Swoją drogą, poprzednią miał lepszą ;-)

bietaaa

trzeba sobie jakis maraton zrobic bo czlowiek pozapominal juz wsyztsko a ogladalem tylko raz kazdy odcinek.

Freddie

Pierun wie gdzie polazł, po prostu odszedł w swoją stronę. Może wrócił do Braavos czekając na nowe zlecenie, z czegoś przecież trzeba żyć :)

ocenił(a) serial na 9
Komandosik8

Moneta to symbol tajmenego bractwa, dzięki niej odostanie się do Braavos.

ocenił(a) serial na 9
laxman

SPOILER ALERT

Zastanawiam się co z wargowaniem się Aryi w Nymerię. Na razie pominęli to całkowicie, a przecież w czasie jej treningu odegrało to znaczącą rolę.

Jeśli się nie mylę to całkowicie został też pominięty wątek Nymerii i jej watahy wilków (wg pogłosek największej w historii :-)).

ocenił(a) serial na 9
mozgow

podobnym tjameniczym wątkiem jest...pasta z Jojena. Będzie w serialu? i czy w ogóle w książce rzeczywiscie bła ta pasta? Nie wiadomo:)

laxman

Była pasta, a czy z jojena to domysły, bo przestał się pojawiać w książce od tego momentu. Jednak scena z serialu rozwiewa te wątpliwości bo jak zrobić pastę z kogoś potraktowanego fireballem dziecka lasu...

ocenił(a) serial na 8
sweet_nothing

Będzie pasta z Meery i z Hodora.

KarmazynowyKokos

z hodora to nawet kilka słoików słoniny...

ocenił(a) serial na 10
mozgow

Równie dobrze w przyszlym sezonie moga zaczać pokazywac watahe, bo to mniej wiecej ten okres serialu. Aczkolwiek obawiam sie, ze pomina ten watek.

ocenił(a) serial na 9
laxman

Nie tyle dostanie się do Braavos, co odnajdzie Jaqena. Tak przynajmniej jej powiedział w odcinku "Valar Morghulis". To chyba było w 3cim sezonie.

ocenił(a) serial na 9
Kubala_82

Opierasz się tylko na serialu?

ocenił(a) serial na 9
laxman

Tak. Rozmawiamy o serialu.

ocenił(a) serial na 9
Kubala_82

A no tak. Nie ma się co przejmować szlaonym gościem, który rujnuje serial tonami książek pełnymi spoilerów.

ocenił(a) serial na 9
laxman

Nie czytałem więc nie mogę się wypowiadać. Czytałem pierwszą część i nie przypadła mi do gustu. A jesteśmy na forum Filmweb i osoba która zaczęła wątek pytała o serial, więc odpowiedziałem jak było w serialu.

ocenił(a) serial na 8
Kubala_82

Chodziło o dostanie się do Domu Czerni i Bieli, czyli siedziby ludzi bez twarzy. Nie jest to spoiler, a sprostowanie. Mówił, że w ten sposób znajdzie Jaquena, ale metaforycznie.

ocenił(a) serial na 7
Kubala_82

polecam przeczytać taniec ze smokami obie części ;) bardzo miło się czyta a ile ciekawych wątków ^ ^