Według mnie to bardzo prawdopodobne, że się pojawi. Catelyn była ostatnio bardzo często wspominana. Pojawił się również Cytryn. To jest członek Brotherhood without banners któremu przewodzi Lady Stoneheart. Ostatnie zabójstwo septona nasuwa na myśl, że mogła go dokonać Lady Stoneheart. Sposób zabójstwa charakterystyczny dla niej. Septon wspominał, że kiedyś był najemnikiem, możliwe że Lannisterskim. Lady Stoneheart nie zna litości i zabije każdego, co miał cokolwiek wspólnego z Lannisterami lub Freyami.
Czasem czuje się bardzo jak głupia. Muszę wrócić do poprzednich sezonów- mniej więcej na odcinek przed krwawymi godami lub najlepiej dwa, bo czytam i mam wrażenie, że urodziłam się wczoraj ^^
Jeszcze jej nie było w grze o tron, spekuluję. Moja wypowiedź jest oparta na "Storm of swords".
Ale to już któryś raz czytam o tej teorii. Dziś oglądałam pierwszą część sezonu 3 GoT w celu właśnie przypomnienia sobie z Robbem, sceny z pierwszym w GoT ożywieniu- w tej jaskini, gdzie Ogar zabił tego rycerza, który byłwysłany do zgładzenia Góry- zapomniałam nazwy. Czy jest możliwym, by oni odnaleźli Catelyn i ja przywrócili do życia? No jest, bo ten rycerz miał poderżnięte gardło, na którym została tylko blizna.. Teoria jest bardzo prawdopodobna, dlatego wracam do serialu i szukam każdego szczegółu w mimice twarzy w słowie.. Książkę czytam i dopiero drugi tom zaczęłam kilka dni temu. Toteż tak mi to jakoś ciężko dość idzie.
Mi pierwsze 3 książki poszły gładko, 4 już mniej, a 5 czytałem osiem miesięcy. Więc jak przy 2 ci ciężko idzie, to boje się myśleć jak będzie ci szło przy Uczcie dla wron czy Tańcu ze smokami :/
Jakbym miała papierową wersję to po 3-4 dniach bym to opitoliła, ale czytam przez pdf i strasznie męczą mi się oczy, przeczytam 3 rozdziały- to około 30 stron w pdf ustawione na 100%, w papierowej wersji byłoby to 2x więcej.. Nie ma gdzie tego wypożyczyć, a pieniędzy na kupno też nie mam. Też nie czytam dziennie, bo jak mam odpalać tego laptopa..
A no chyba że tak. Ja się nie mogę przekonać do ebooków,a do audiobookóę to w ogóle. Nie gdzie wypożyczyć? Dziwne, zawsze jak przychodzę do biblioteki (chodzę do różnych) to zawszę widzę te tomiszcza. Ale no dobra może masz pecha i nie trafiasz na nie :)
Mordują wszystkich którzy mają wspólnego z Lannisterami, Freyami lub Boltonami. Czyli po prostu Cytryn wypatrzył że Ogara u siebie trzymają :D Nawet ten Septon spojrzał się na niego jak odjechali. Dlatego też wymordowali wszystkich bo trzymali u siebie ex psa Lannisterów :D
Tyriona też by powiesiła, ale jest daleko więc powiesiła jego 10 letniego giermka.
Nieważne czy ostatecznie zginął czy nie, ważne, że jest zdolna powiesić 10 latka za to, że służył Lannisterowi, co czyni z niej i jej ludzi szumowiny.
no i tak są szumowinami. widzieliśmy co zrobili temu septonowi i niewinnym ludziom. ale może to wybryk cytryna a nie jej. Zobaczymy.
No jak nie w tym sezonie, to już w ogóle się nie pojawi. Bez sensu pomijać taką postać, a biorąc pod uwagę kto kryje się pod przydomkiem Lady Stoneheart, dla mnie to tak, jakby pominąć postać Sansy. Póki ten sezon się nie skończy, nie wierzę w słowa twórców czy Martina o braku LS w serialu. Wiele razu próbowano nas oszukać - z Khanem, Oberhauserem i w Grze o Tron ze Snowem, już się nie dam tak łatwo :D