Ja też nie mogę znaleść, wiec na to wygląda, że nie ma
A twórcy napisów pewnie grilują, bo ładna pogoda....
są w necie angielskie napisy już jakoś o 10 rano, nie łaska wziąć słownik i obejrzeć ze słownikiem?
zapewniam, że nie używają tam szczególnie skomplikowanego słownictwa
co 10 sekund? to ile lat mają widzowie? 12? bo na takim poziomie to zrozumiem, że trzeba co 10 sekund otwierać słownik, tylko że to nie jest serial dla 12latków! == nie jestem super biegła w angielskim, a oglądanie z ling.pl zajmuje mi ok 10 minut dłużej niż trwa sam odcinek, nie ma tam specjalistycznego słownictwa, żeby mieć problemy. z resztą tłumaczenie zabija niektóre dwuznaczności dialogów
To było wyolbrzymienie. Chodziło mi o to, że jakiekolwiek zatrzymywanie filmu, by znaleźć niezrozumiałe słówko jest wkurzające i przeszkadza w oglądaniu.
Przestań sie juz wygłupiać z tymi angielskimi napisami. Czekamy na POLSKIE napisy.
no to czekajcie tylko nie narzekajcie że ich tak długo nie ma, bo gdyby nie ludzie którzy odwalają tą czarną robotę to musielibyście się trochę potrudzić sami :) ja tam wolę sobie zadać trochę trudu, a obejrzeć szybciej :)
Bardzo mi przykro, ale nie mogłam również znależć angielskich napisów, poza tym, aby zaoszczędzić czas (który jest dla mnie dziś bardzo cenny) poszukuję filmu z polskimi napisami. Chcę całkowicie skupić się na filmie a nie poszukiwaniem słówek,
w całkowitym skupieniu się na filmie pomaga brak napisów. Oglądasz tylko i wyłącznie film, nie musząc kierować co chwilę wzroku na napisy.
Na stronce o nazwie małego zwierzaka domowego, zaczynającej się od "ch" jest odcinek z lektorem polskim, ale już ściągnąłem po angielsku i chyba jednak poczekam na napisy. Jak Wam bardzo zależy to możecie sobie ściągnąć. :) ( niestety regulamin nie pozwolił mi napisać nazwy strony, ale chyba większość osób wie o co chodzi )
Z napisami angielskimi masz na zalukaj i serialeonline. Po polsku będzie zapewne jutro. Na przyszłość: zapytaj gugla.
Na stronie grupy hatak można śledzić na bieżąco postęp w tłumaczeniu. Stan na godzinę 19:06 - 99%. Także pewnie jeszcze dzisiaj będą.
Ale chyba chłopaki poszli na piwo, bo od tej 19.06 nic się do przodu nie posunęło... A jest prawie 22.00.
prawdopodobnie jednak gdzies poszli :) kurcze a chcialem dzisiaj sobie zobaczyć. Pomimo tego wielki szacunek dla tych ktorzy poswiecaja czas na napisy po polsku
ten ostatni 1% zawsze schodzi najdłużej. Nie wiem co oni tam wtedy robią, pewnie wszystko sprawdzają itp. W każdym razie napisy POWINNY być dzisiaj.
odświeżam i odświeżam ich stronę. 0.0 próbowałem bez napisów ale jednak jeszcze nie ten poziom inglisza
oglądałem o 7-j rano po angielsku, i gdzieś zgubiłem kilka słów, więc poczekam na napisy:)
a możesz powiedzieć, gdzie oglądasz z angielskimi napisami? bo to bardzo dobry sposób na naukę języka, a szukałam i nigdzie nie mogę znaleźć jakiejś strony z serialami online+ napisy po angielsku
niestety nie pomogę, ponieważ ja sama korzystam z forum peb, a nie oglądam online.
suby są na osobnych stronach typu opensubtites przeważnie koło 10-11 w poniedziałek, dopasowane do danej wersji, z tym że czasem podchodzą i pod inne wersje plików :)
polecam gorąco, tłumaczenie zawsze zmieni nieco sens słów w stosunku do oryginału i tak jak zauważyłaś - można podszkolić język. wysłuchać czasem trudno wszystkie słowa, szczegolnie że wielu aktorów używa niekoniecznie "królewskiego" angielskiego, którego się nas uczy, a innych dialektów, bliższych północnym terenom Anglii, więc angielskie napisy sporo ułatwiają :)
dziękuję bardzo:)) szkoda, że nie można oglądać seriali i filmów online z napisami po angielsku, nigdy nie lubiłam ściągać filmów z netu, trochę z tym roboty, ale chyba nie ma innego wyjścia. Zawsze staram się oglądać po angielsku, bez napisów, wmawiam sobie wtedy, że wcale nie marnuję czasu, przecież uczę się angielskiego;)
ale nie wszystko zawsze da się zrozumieć, zwłaszcza jak mówią szybko, albo z takim dziwnym akcentem:)
hehe, widzę że masz podobne podejście do mojego ;)
moze gdzieś są online, ale niestety ja się nie natknęłam. mnie zajmuje to ok 40minut, wiec da się przeżyć ;)
taa, czasem łatwe słowa są a jakby nie napisy to ciężko byłoby mi je wychwycić, tak więc film+ang sub jest w porządku :)