Przepraszam za założenie tutaj tego tematu, ale zauważyłam, że tu się dość ludzie udzielają więc pomyślałam, że tutaj założę. A mianowicie: Oglądnęłam kilkanaście seriali już i nie mam co dalej oglądać. Nie mogę się zdecydować do oglądnąć. Te seriale oglądałam już:
- 90210
- Plotkara
- Nikita 2010
- Revenge
- The lying game
- Shameless
- Dr. House
- Pretty Little Liars
- The big bang theory
- Lost girl
- Lost
- Pamiętniki Wampirów
- Glee
- Californication
- 2 Broke Girls
- The Carrie Diaries
- The Killing
- Gra o tron
Polećcie mi więc coś do oglądnięcia teraz. Od razu mówię, że nie chcę: Pogody na miłość, True Blood i How I met your mother. I jak można by było to nie fantastyczne ;D
Patrzac po tym co wypisałaś nie wiem czy cokolwiek z mojej listy Ci trafi do gustu, ale ja mogę polecić:
The Sopranos, The Wire, House of Cards, Rome, Sherlock, Breaking Bad, Boardwalk Empire, Spartacus
No a ja oglądam Pamiętniki Wampirów, Nikitę, Gra o Tron, Heroes, Kompania Braci, Breaking Bad, Spartakus, dr house
Rzym był fajny ale głupio się kończy... nigdy nie oglądałem Dextera ale może zacznę
for girls:
1. dziewczyny
2. sex and the city
3. mildred pierce (jesli lubisz kate winslet)
dramat-thriller
3. luther
4. the Following
Breaking Bad, Dexter, Spartacus. Z fantastycznych: American Horror Story, Supernatural, Star Trek Next Generation, Battlestar Galactica, Robin of Sherwood. Natomiast z komediowych to dla mnie rządzi i rozwala całą konkurencję The Office. Zarówno wersja angielska jak i amerykańska.
Zdecydowanie Sherlock , nie zawiedziesz się , grają świetni młodzi aktorzy, świetne dialogi, akcja, humor itd. dla dziewczyny nie może się nie spodobać :) A spartacus, braking bad to raczej dla chłopaków bo patrze że raczej wolisz te seriale dla dziewczyn . I jeszcze Dextera możesz pooglądac ale on nie jest aż tak dobry jak się wydaje, zdecydowanie zawyżona ocena jak dla mnie ale z nudów można zobaczyć
Właśnie myślałam nad Sherlockiem, ale zniechęcają mnie strasznie te półtora godzinne epizody ;/
Moim zdaniem Sherlock to pozycja obowiązkowa, zresztą dziwne że oglądałeś już tyle seriali a tego nie
Ale sezon Sherlocka to tylko 3 odcinki więc będzie akurat. :)
No i jest naprawdę świetny. Nie lubię ksiązkowych i większości zekranizowanych opowieści o Holmsie, ale serial oglądałam z przyjemnością. michalBialystok nie kłamie :)
Spóbuj obejrzeć chociaż jeden odcinek "Supernatural", "Castle" , "Trawka" ,"White Collars". Moim zdaniem bardzo fajne seriale, mogą Ci się spodobać.
Supernatural oglądałam. Trawkę też. Białe kołnierzyki wydają się być dobre. ;) (chociaż debilny tytuł :D)
White Collars - ten tytuł wziął się od nazwy prawdziwego oddziału FBI, specjalizującego się w przekrętach i kradzieżach związanych ze sztuką. Więc nazwa trafna a po angielsku brzmi i tak zdecydowanie lepiej niż "Białe Kołnierzyki" :) Tak czy inaczej świetny serial, zwłaszcza sezony 1-2. Chociaż generalnie całość trzyma poziom. Myślę, że się nie zawiedziesz.
White collars to po prostu urzędnicy i pracownicy biurowi wyższego szczebla. Ich przeciwieństwem są blue collars - robotnicy.
http://en.wikipedia.org/wiki/White-collar_worker
Zycie Na Fali - jeden z najlepszych stawiam go na 1 miejscu razem z - Gra o Tron i Dr Housem
Oprócz tych, co wymieniłaś polecam jeszcze Dextera, How I met your mother (mimo wszystko), Friends, Six feet under, Weed
Dexter fajny ale już trochę oklepany. Z czegoś nowego, świeżego zobaczcie sobie jeszcze serial pod tytułem Touch na Eska TV w każdą środę po 20.00. Serial ten mogłabym porównać do Lostów. Łączy w sobie tematykę związaną z duchowością, emocjami oraz zjawiskami nadprzyrodzonymi. Eska TV jest generalnie stacją muzyczną ale ma też wieczorne pasmo serialowe..
Breaking Bad (wymiata), The Walking Dead, Downton Abbey, Zakazane Imperium, Deadwood. No i przede wszystkim Twin Peaks :)