PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405533
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron
HRA

po prostu kiedyś szukałam fajnego imienia i zobaczyłam listę imion do RPG i tam obok piękna było Bellethiel. Myślałam, że może wiesz gdzie mogę to znaleźć bo szukałam i nie wiem gdzie to jest :)

macbos

Syriusz

ocenił(a) serial na 9
skuter1998

Jerzy albo Konstanty, nie jestem do końca pewien.

użytkownik usunięty
skuter1998

Lech albo Jarosław, w ostateczności Ludwik.

ocenił(a) serial na 10

Ależ zabawny jesteś
Głupie i niesmaczne

ocenił(a) serial na 7
HRA

O ile zachowamy odpowiedni dystans to może się nawet podobać. Mnie tam rozbawiło. Ale to pewnie każdego osobiste odczucia ;).

ocenił(a) serial na 10
macbos

No cóż. Trudno
Według mnie nie godzi sie żartowac o tych co odeszli i zupełnie mnie to nie bawi

ocenił(a) serial na 7
HRA

No tak zapomniał dodać że wszelka zbieżność imion i nazwisk jest przypadkowa. A tak poważnie to oni wszyscy sobie żartują z nas na co dzień uprawiając coś co ma przypominać politykę więc nie widzę przeszkód żeby sobie żartować z nich. Co do żartowania ze zmarłych. Cóż tu także się różnimy gdyż ja nie widzę w tym problemu oraz nie będę miał pretensji gdy ktoś po mojej śmierci sobie zażartuje ze mnie ;D .Jak już wspomniałem kwestia podejścia.Ile ludzi tyle poglądów nie ma co się spierać.

ocenił(a) serial na 7
HRA

W takim razie nazwałbym swojego Amy a samca Kurt.

ocenił(a) serial na 10
Hordeman89

Jak już koniecznie chcesz robić wyprawy do krainy umarlych , to cofnij sie troche w czasie, Żal już minąl. ludzie zapomnieli a wybór ogromny i imion pięknych dla wilkora bez liku. Np Lenin

użytkownik usunięty
HRA

Oki, kajam się i przepraszam, począwszy od dziś każdy swój żart przed opowiedzeniem będę zanosił, celem wydania opinii, do miejskiego biura PiSu (ewentualnie do księdza proboszcza).
Nie wiem tylko co począć z faktem, że od kilku lat hoduję ryby, które noszą dokładnie takie imiona (i mimo tej niezręczności cieszą się całkiem dobrym zdrowiem)?

ocenił(a) serial na 9
skuter1998

A właściwie czym się różni wilkor od bardzo dużego psa/wilka? Bo z serialu wynika, że niczym. Więc ten temat mógłby równie dobrze brzmieć: Jak nazwalibyście swojego psa? Oczywiście jakbyście mieli.

ocenił(a) serial na 10
Wielki_Zderzacz_Hadronow

Spijacz Wypocin

Wielki_Zderzacz_Hadronow

jeśli twój duży pies rozrywa ludzi na strzępy bez problemu to będę się za ciebie modlić

użytkownik usunięty
Wielki_Zderzacz_Hadronow

Kurna, jak ktoś pisze "dużego psa/wilka", to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Wilk różni się od "dużego psa" niemal wszystkim - z inteligencją i zachowaniami socjalnymi na czele.

A wilkor jeszcze troszkę różni się od wilka http://awoiaf.westeros.org/index.php/Direwolf http://pl.wikipedia.org/wiki/Canis_dirus

ocenił(a) serial na 9

Widzę, że znowu faux pas z mojej strony, bo uważam je za duże psy (w serialu tak to wygląda - takie większe malamuty) i nie wiem nic o zachowaniach socjalnych wilkorów (w serialu wiele o tym nie ma). Schowaj nóż, bo krzywdę sobie zrobisz.

użytkownik usunięty
Wielki_Zderzacz_Hadronow

Pieski w serialu to w ogóle śmiech na sali, nawet wilków nie przypominają.

Jedyna nadzieja, że w II sezonie wilkory mają być już dorosłe i cyfrowe.
Tylko że, paradoksalnie, w II będzie ich niewiele - bitew Robba na pewno nie pokażą, Sansa i Arya straciły swoje wilczyce, Brana i Rickona będą zamknięte i nie odegrają dużej roli w wydarzeniach. Pozostaje tylko białas Snowa.

P.S. Powinny być z grubsza takie http://chronarda.ru/wiki/images/e/ea/Lutovolk.jpg (Ruscy tłumaczą 'direwolf' jako лютоволк, лютый волк - czyli mniej więcej "wilk okrutny/straszny" - polskie 'wilkor' też mi się podoba, ale nie ma tej mocy).

ocenił(a) serial na 5
Wielki_Zderzacz_Hadronow

Promo pierwszego sezonu: http://i.min.us/idZgEO.PNG Całkiem spory (chyba, że ślepy jestem). A z czasem będą coraz większe.

użytkownik usunięty
Asketel

Złudzenie perspektywy.

Nie żadne złudzenie, piesek jest powiększony. ;)

użytkownik usunięty
skuter1998

Zbigniew.

ocenił(a) serial na 9

Wzwodecki

ocenił(a) serial na 10
skuter1998

Utylizator.

ocenił(a) serial na 9
skuter1998

Ja bym swojego Snow nazwała ;d Na cześć Jon'a Snow xd

ocenił(a) serial na 9
skuter1998

Malleus albo Mjölnir.. coś z młotem w każdym razie :D

ocenił(a) serial na 9
skuter1998

Szarpacz

skuter1998

Pewnie jakieś imię z Władcy pierścieni bym wytrzasnęła :D Aktualnie moja papuga nazywa się Frodo, a zawsze marzyłam o tym, żeby mieć czarnego kota i nazwać go Mordor :D

redpinkbunny

mój pies to Gimli, a kot gandalf:)

skuter1998

O, to witam w klubie ;) Hmmm, pewnie wilkor byłby w końcu Sauronem, bo to tak groźnie brzmi :D

ocenił(a) serial na 9
redpinkbunny

Maniacy :D

ocenił(a) serial na 7
skuter1998

Oczywiście Gordon Shumway, bo to też takie milusińskie i puszyste. :)

ocenił(a) serial na 9
mkskala

Ja bym nazwał Tusk albo Bronek.

szymon0018

Powinieneś mieć zatem dwa i nazwał Donek i Bronek :D

ocenił(a) serial na 10
skuter1998

Klakier

ocenił(a) serial na 9
m_bialek

Bronek, Donek i Klakier: idealnie :D

ocenił(a) serial na 8
szymon0018

Snoop.

skuter1998

Ser Gregor. :P

ocenił(a) serial na 9
Arg

Małolepszy

skuter1998

Worobrody

skuter1998

Jakoś tak słodko ... Devastator albo coś w tym stylu :D

ocenił(a) serial na 10
movie_maniac

kobayashi! Pozdrawiam:0

skuter1998

Metis - bogini mądrości. Zresztą tak nazwalam swoją sunię.:)

skuter1998

Fuego (ogień) ;>

ocenił(a) serial na 9
skuter1998

Oczywiście Pimpuś.