PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405604
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

POVem jest Alayne :)
http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/
miłej lektury

ocenił(a) serial na 6
szepcik

Kawalek po kawalku dostaniemy cala ksiazke :-)

użytkownik usunięty
szepcik

kiedy w końcu bd te wichry zimy? :P

ocenił(a) serial na 10
szepcik

NIECH LEPIEJ KSIAZKE PUBLIKUJE

ocenił(a) serial na 6
szepcik

Nie spodziewałem się. Dzięki za info:).

użytkownik usunięty
szepcik

Bardzo ciekawy, mimo że nie wnosi aż tak wiele (to jest w ogóle cały rozdział? bo jakiś krótki się wydaje)

SPOILERYYYYYYY

Podoba mi się jak Alayne uwiodła Harrego dziedzica, który na początku tak chamsko ją potraktował.

Mój ulubiony cytat z tego rozdziału:
Perhaps, instead of being Petyr’s man pretending to be Petyr’s foe, he was actually his foe pretending to be his man pretending to be his foe.
LMAO

użytkownik usunięty

Martin: I would have put it up yesterday, but I did not want it mistaken for an April Fool's joke XDD

ocenił(a) serial na 10

beka z niego

użytkownik usunięty
TyrionLanister

Beka z tego, że rozdział miał być kontrowersyjny, ale to chyba jeszcze nie ten :(

ocenił(a) serial na 8

Harry ją porani w czasie nocy poślubnej, a w serialu jego rolę przejmie Ramsey. WIem to, wiem, tralalem.

użytkownik usunięty
KarmazynowyKokos

Zobaczymy czy się sprawdzi. W podmorskiej krainie panny młode są obdzierane ze skóry. Wiem to wiem, tralalem.

E tam, Petyr nie da skrzywdzić Sansy :)

No, raczej, że nie ten, chociaż może nie tak źle, będzie większa niespodzianka.
Podobno osoba, która mówiła o tym kontrowersyjnym rozdziale dopowiedziała później, że chodzi o zmianę mentalności Sansy niż o jakieś konkretne wydarzenie, więc może nie będzie 'ranienia w noc poślubną'.

użytkownik usunięty
szepcik

Trochę rozczarowujące, przecież wiadomo, że wszystkie doświadczenia mają ją zmienić, kontrowersyjne to było jak na widok Harrego pomyślała "omg ale przystojniak".

ocenił(a) serial na 8

Za długi i mózg się męczy.

użytkownik usunięty
KarmazynowyKokos

Rób przerwy xd

Ten ostatni Tyriona bodajże też był krótki - albo Martin będzie robił teraz krótsze POVy albo po prostu takie się 'trafiły'.

btw. Martin publikujący nowy POV utwierdza mnie w przekonaniu, że ostro pracuje nad WoW (w połączeniu z njusami o braku konwentów tym bardziej myślę, że o to chodzi).

użytkownik usunięty
matiiii

Krótsze zwykle lepiej mi się czytało tbh, ale teraz jeden krótki rozdział to za mało xd

No baa! :D

ocenił(a) serial na 6
matiiii

Co do POV - ów stawiam, że większość będzie teraz dość krótka za to będzie więcej akcji tak jak w Nawałnicy. Przynajmniej w pierwszej połowie Wichrów. Fabuła po TzS zatrzymała się w takim punkcie, że będzie się działo. Zarówno na Północy, jak i w stolicy i w Meeren.
Poza tym będą nowe POVy co mnie osobiście cieszy chociaż pamiętam jak po wydaniu TzS Martin zarzekał się, że nowych POVów już nie wprowadzi, a nawet ograniczy bo połączenie wszystkich wątków z UdW i TzS było dla niego straszliwą męką :).

acidghost

Byłoby super :) I racja, UdW/TzS wprowadziły trochę przymulenia ale pewnie były to podwaliny pod akcję w WoW (już czytając rozdziały Barristana czy Tyriona z WoW (nawet jeśli miały być w TzS) sugerują niezłą rozpierduchę pod Meereen :D).

ocenił(a) serial na 10
acidghost

Jednak będą nowe POV-y ? Wadimo jakie, jakieś źródło ? Cieszy mnie to , słów Martina o tym że nie będzie nie brałam do końca poważnie, bo to samo mówił już kiedyś i nie dotrzymał słowa, twierdził też że TzS ukaże się dwa lata po UdW. Liczę na Nymerię, bo ktoś w stolicy by się przydał.

ocenił(a) serial na 10
szepcik

A MIAŁEM NADZIEJE ŻE TYRION RUCHNIE JĄ W TYM ROZDZIALE A TU DUPA

szepcik

Osobiście miałam nadzieję, że będzie bardziej SanPetowy :) i taki niedopracowany mi się wydał, np był dziwny przeskok z rozmowy z Petyrem na uczte (?). Myślałam, że z tej dziwnej relacji Sansa-Petyr wyjdzie powoli coś bardziej jednoznacznego powoli, a tutaj nadal nie ma żadnych opinii Sansy na ten temat. Zdziwił mnie fragment, w którym Petyr dawał Sansie rady jak uwieść Harrego, śmiałam się jak to czytałam :d Za to jaki postęp w zachowaniu Słowika. Może nie kolosalna zmiana, ale jednak.