Witam,
Nie mogę sobie przypomnieć co się stało z "dziką nianią" starków. Szła najpierw z tym małym z połamanymi nogami i Hodorem. A później gdzie ona się zgubiła.
Może mi ktoś przypomnieć?
Tak, to ona. Z dzikuski awansowała na panią wielkiej krainy i nadała sobie szlachectwo, udając że jest siostrą zmarłej Catelyn Stark. A pan Petyr Baelish to tak naprawdę Theon Greyjoy, też się wymknał z Dreadvord i wzieli ślub.
A Stannis po tym jak zabił na weselu Roba kombinuje co tu dalej wymodzić i będzie się wybierał do Denerys.
OK pomyliłem się. To nie ciotka wariatka. :-)
Umberowie to ktoś nowy jeszcze nie było o nich w serialu?
Umberowie to jeden z rodów Północy, chorąży Starków. Po boltońskim przewrocie na Północy ród oficjalnie staje się chorążym Boltonów, ale nie zapomina o wymordowanych Starkach i będzie knuł przeciw Roosowi i jego bękartowi.
W 1 sezonie wyruszył z Robbem jeden z Umberów, bratanek lorda Umbera. Taki wielki brodacz awanturnik, któremu wilkor przy stole odgryzł 2 palce.
A Tobie chodziło, że dzika niania zabiera Rickona do szalonej ciotki czy że to ta dzikia niania, z którą podróżuje teraz Rickon to ta szalona ciotka, bo już nie wiem :D
W głowie mi się nie mieści jak można pomylić Oshę z Lysą Arryn. Należy ci dać medal za wytrwałość do doszedłeś do piątego sezonu serialu w ząb nic nie rozumiejąc.
Wiesz serial to nie książka, nie czyta się go od deski do deski. Tylko przy okazji jak mam chwilkę czasu to obejrzę jakiś odcinek.
Poza tym dzięki wytłumaczeniu przez @tamerlan_2 troszkę wyżej wiem, że ten ród niezbyt na razie się w serialu pokazywał.