PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405659
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Witam,

Nie mogę sobie przypomnieć co się stało z "dziką nianią" starków. Szła najpierw z tym małym z połamanymi nogami i Hodorem. A później gdzie ona się zgubiła.

Może mi ktoś przypomnieć?

Moradin10

Wzięła Rickona Starka i poszli w siną dal.

ocenił(a) serial na 10
Zygfryd88

Do Umberów poszli czy cos xD

Replikant1

To jest tak walnięta Ciotka?

ocenił(a) serial na 9
Moradin10

Tak, to ona. Z dzikuski awansowała na panią wielkiej krainy i nadała sobie szlachectwo, udając że jest siostrą zmarłej Catelyn Stark. A pan Petyr Baelish to tak naprawdę Theon Greyjoy, też się wymknał z Dreadvord i wzieli ślub.
A Stannis po tym jak zabił na weselu Roba kombinuje co tu dalej wymodzić i będzie się wybierał do Denerys.

Cernussos

Sarkazm nie jest dla każdego

ocenił(a) serial na 9
antoni_o

Dlatego dobrze że go nie używasz.

Moradin10

OK pomyliłem się. To nie ciotka wariatka. :-)

Umberowie to ktoś nowy jeszcze nie było o nich w serialu?

ocenił(a) serial na 10
Moradin10

Umberowie to jeden z rodów Północy, chorąży Starków. Po boltońskim przewrocie na Północy ród oficjalnie staje się chorążym Boltonów, ale nie zapomina o wymordowanych Starkach i będzie knuł przeciw Roosowi i jego bękartowi.
W 1 sezonie wyruszył z Robbem jeden z Umberów, bratanek lorda Umbera. Taki wielki brodacz awanturnik, któremu wilkor przy stole odgryzł 2 palce.

tamerlan_2

WOW! Dziękuję Ci za dokładną odpowiedź. SUPER już wszystko wiem :-D

Moradin10

A Tobie chodziło, że dzika niania zabiera Rickona do szalonej ciotki czy że to ta dzikia niania, z którą podróżuje teraz Rickon to ta szalona ciotka, bo już nie wiem :D

ocenił(a) serial na 9
Moradin10

W głowie mi się nie mieści jak można pomylić Oshę z Lysą Arryn. Należy ci dać medal za wytrwałość do doszedłeś do piątego sezonu serialu w ząb nic nie rozumiejąc.

ocenił(a) serial na 9
killer83_2

Miałem na myśli czwartego, przejęzyczenie.

killer83_2

Wiesz serial to nie książka, nie czyta się go od deski do deski. Tylko przy okazji jak mam chwilkę czasu to obejrzę jakiś odcinek.

Poza tym dzięki wytłumaczeniu przez @tamerlan_2 troszkę wyżej wiem, że ten ród niezbyt na razie się w serialu pokazywał.

Moradin10

Ale na medal czekam :D