PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405904
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Na co choruje Jorah Mormont? Jeżeli to choroba śmiertelna, to dlaczego przyjmuje on to z takim spokojem? Mnie wiadomość o śmiertelnej chorobie położyłaby do łóżka i doprowadziła do płaczu, perspektywa śmierci przerażałaby mnie. Kilka chwil, trzask i...cisza. Nic z człowieka nie zostaje.

ocenił(a) serial na 10
RaiderRex

Zaraził się szarą łuszczycą kiedy wiózł Tyriona do Daenerys, zaatakowali ich kamienni ludzie i wtedy się zaraził.
A jego zachowanie względem choroby jest raczej normalne. Nie wygląda na słabego psychicznie, zdziwiłabym się gdyby się położył i zaczął płakać :P

ocenił(a) serial na 9
inkawa

Czerwona kapłanka go uleczy.

ocenił(a) serial na 10
deluxxxe

oby nie bo go nie lubię:d

ocenił(a) serial na 6
RaiderRex

Z chorobą się walczy, a nie kładzie się do łózka i trzeszczy.

użytkownik usunięty
Uh_Huh

Jorah walczy tylko dla khaleesi.

ocenił(a) serial na 6

Odpisałem innej postaci :D

użytkownik usunięty
RaiderRex

Mógł odciąć rękę wtedy choroba by się nie rozeszła wiem to bo oglądam na dobre i na złe

ocenił(a) serial na 10

W sumie wyszło by na to, że to coś jak ugryzienie przez szwendacza xD

Fragment z rozdziału Tyriona z TzS o odcinaniu kończyn przy szarej łuszczycy:
"Wiedział, że śmiertelna postać szarej łuszczycy zaczyna się od kończyn: świerzbienie w koniuszku palca, poczerniały paznokieć, utrata czucia. Gdy odrętwienie docierało do dłoni albo za stopę, ciało sztywniało i robiło się zimne, a skóra ofiary nabierała szarawego odcienia, przypominającego kamień. Karzeł słyszał, że istnieją trzy skuteczne lekarstwa: topór, miecz i tasak. Odrąbanie zaatakowanych części niekiedy powstrzymywało postępy choroby, ale nie zawsze. Wielu ludzi poświęciło jedną rękę albo stopę tylko po to, by się przekonać, że druga również szarzeje."
Czyli takie fyfti fyfti, że się uda.

ocenił(a) serial na 5
RaiderRex

W sumie może być tak, że wykorzystają motyw z uleczeniem ręki Victariona któremu Moqorro uleczył ją w ogniu XD Jak wiadomo Szarą Łuszczycę powstrzymuje ogień, więc nawet dobrze się składa.

ocenił(a) serial na 5
Fass_

Wykorzystają ten motyw na Jorahu i rękę uleczy mu ta nowa Czerwona Kapłanka od Danki ;)