w odcinku 18 gdy siedzi z tą patolog w barze nad wisłą najprawdopodobniej na stole leży paczka Marlboro złotych. Kobieta najprawdopodobniej pali czerwone chesterfieldy. Obraz jest mało wyrażny niestety.
Tak, w momencie sekcji zwłok Rakowskiej w 20 odcinku, p. Patolog ma na stole srebrne lekkie Marlboro
Nie ma co. To chyba jedyny film w którym papieros jest tak ważny żeby dyskutować jakiej firmy fajki pali główny bohater.
Tak hah, no i w momencie gdy Gajewski sprawdza torebkę Sobczyńkiej, z jej torebki wypadają Davidoffy
Swego czasu też się nad tym zastanawiałem. Jako że jestem wielkim fanem Fali Zbrodni i właśnie Gliny (jeszcze pitbull), dociekłem:) Otóż nadkomisarz Gajewski pali papierosy marki Kent. Jest to wyraźnie widać w odcinku 6 drugiej serii, kiedy gajewski odpala papierosa w samochodzie. Widać tam napis ent, ale trochę się naszukałem jako że nie palę za dużo. i są takie papierosy a raczej były Kent. Swoją drogą chyba nieźle znam odcinki skoro od razu odszukałem właściwy fragment.
AA ciekawostka, papierosy te nie były dostępne na polskim rynku w wersji białej które pali i wyrzuca po jednym machu gajewski - czyżby pasikowski miał kontener nieakcyzowanych fajek od ruskich?
Mylisz się.
W odcinku 4 lub 5 wyraźnie widać, że papierosy, które pali Gajewski to Pallmalle (tak one mają białe filtry) więc mylisz się z ruskimi fajkami ;).
Odcinek 5, Seria 1.
Minuty: 02:30 - 02:37
www_i.imgur_com/w6bt0Tx.png
www_upload.wikimedia_org/wikipedia/commons/f/f4/Pall_Mall_(Poland).jpg
_ zamienić na .
Pall Malle pali również Wanda Wysocka, w odcinku o śmierci Joanny Sobczyńskiej, a ostatnio zauważyłem że Tosiek w przedostatnim odcinku pali Marlboro Frosty Mentholowe, trochę mało gangsterskie papierosy ;)