pytanie jak w temacie, bo już się w tym pogubiłam :)
kiedy pojawił się w serialu, myślałam, że jest starszy od Kurta. potem okazało się, że jest młodszy, ale myślałam, że tylko o rok i wydawało mi się, że w tym sezonie będzie już w NY, a on nadal siedzi w McKinley.
wg http://glee.wikia.com/wiki/Blaine_Anderson urodził się w 1995 a Kurt 1994 więc chyba powinien już ukończyć szkołę?
wydawało mi się też, że Tina i Sam będą już teraz w college'u
Aktualnie w serialu mamy nadal poprzedni rok szkolny :) Mamy końcówkę kwietnia lub początek maja. Teraz był prom, a ten bal jest pod koniec roku szkolnego, więc pewnie za parę odcinków będzie zakończenie. Dlatego Blaine'a widzimy jeszcze w szkole, ale zaraz ją skończy.
Swoją drogą Kurt jest starszy od Blaine'a nie o rok tylko o dwa. Nie wiem dlaczego na glee.wikia wpisane mają 1994. Na podaniu do NYADA widzieliśmy, że Kurt jest rocznik 1993, więc to nie podlega wątpliwości. Zresztą w 1x03 mówi, że dostał samochód od ojca na 16 urodziny (2009-16=1993), także nie mógł być wtedy młodszy. Niestety nigdy nie wspomniano dlaczego jest starszy o rok od np. Rachel czy Santany.
ano tak, zaczął się nowy sezon, u nas zaczęła się szkoła, więc stwierdziłam, że oni też mają nowy semestr. na razie widziałam tylko kawałek pierwszego odcinka i trochę się zdziwiłam, jak zobaczyłam, że wszyscy nadal chodzą do szkoły ;)
dzięki za odpowiedź :)
Może poszedł do pierwszej klasy, gdy miał 7 lat? W końcu z tego, co poszperałam w necie wynika, że obowiązek szkolny na sześciolatki został wprowadzony w Ohio dopiero w 2001. Albo druga opcja- przesiedział jeden rok w jednej klasie? Jeżeli już, to raczej nie z powodu ocen (wydaje mi się że Kurt dobrze się uczył), ale np. z powodu bullyingu- przez to nie mógł chodzić na zajęcia i nie zaliczył roku. Nie wiem, ale być może takie warianty są realne :)