Nie wiem czy pojawił się już tutaj taki temat.
Jak w temacie jakie są wasze ulubione piosenki albo takie ,którą męczyliście jeszcze trzy miesiące po odcinku. Ja mam takich mnóstwo,wymienię kilka( Wiem,że jest ich sporo,ale powinno być dwa razy więcej):
Don't Stop Believin
It's My Life / "Confessions
No Air
Defying Gravity
Don't Rain on My Parade
My Life Would Suck Without You
Gives You Hell
Like a Prayer
Faithfully
Any Way You Want It / Lovin', Touchin', Squeezin
The Only Exception
I Want to Hold Your Hand
Lucky
Forget You
Marry You
Need You Now
Firework
Don't You Want Me
Get It Right
Loser Like Me
"All by Myself
Light Up the World
Pretending
We Are Young
Do They Know It's Christmas?
Jak mówiłam jest ich dużo,ale nie wyrzuciłabym z tej listy żadnej piosenki,za to dodałabym jeszcze ze 20. W razie czego tu jest pomocna lista : http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_songs_in_Glee ;-)
Piszcie:-)!!!!
Nie chce mi się wymieniać wszystkich, ale na pewno Jessie's Girl, Somwhere only we know i połączenie piosenek rumour has it someone like you
Don't Stop Believin
Lucky
Get it right
I kissed a girl
The time
To moje ulubione ;p
jej, mam tego całą masę, codziennie słucham tych piosenek. ;) nie potrafię wybrać najlepszych, bo lubię zarówno te spokojne, jak i rockowe, wszystkie wychodzą im świetne. najbardziej magiczne jest to, że z piosenek, których nie lubiłam w oryginalnym wykonaniu, robią cuda, których nie mogę przestać słuchać, znam tekst na pamięć i robię w domu karaoke, którego moja mama ma dosyć. :D wypiszę te, które pierwsze przychodzą mi na myśl, czyli dużo grupowych wykonań. :D
ze starszych odcinków:
don't stop believin ['hymn' glee :)], i'll stand by you, true colors [przesłodkie ;)], hello [głos jessego to coś pięknego ;)], total eclipse of the heart [wykonanie genialne + bardzo wymowna scena, coś idealnego!], to sir with love [aż chce się płakać ;)], it's my life/confessions [świetne połączenie], my life would suck without you [uwielbiam całą scenę!], like a prayer [mimo że nie jesten fanką madonny, to byłam pod wrażeniem tego wykonania bardzo długo; nadal jestem], marry you [mój ślub mógłby też tak wyglądać xD], firework, loser like me, keep holding on [uwielbiam też scenę, gdy to śpiewają dla quinn], light up the world, lean on me, raise your glass [!], teenage dream, the time of my life, i feel pretty/unpretty [głos quinn jest bardzo przyjemny w takich piosenkach], born this way [nie jestem fanką gagi, ale uważam, że ta piosenka jest świetna + koszulki chóru], sing [hymn hymnów ;P].
z trzeciego sezonu:
last friday night [blaine i wszystko jasne], perfect, rumour has it/someone like you [bardziej ze względu na tę drugą część i santanę], we are young [cudowny 'powrót' dziewczyn do ND, ulubiona piosenka mojego taty :D], do they know it's christmas? [hymn moich świąt, jest przepiękna], man in the mirror [moja ulubiona piosenka MJ, wykonali to świetnie!], uptown girl [uwielbiam warblersów], fix you [więcej coldplay w glee!]
Hmmm, ja bym wymieniła "Fix you", "Something coming" i "Don't You Want Me" (uwielbiam głos serialowego Blaine'a), "I'm the Greatest Star" (Kurta też), "Take Care of Yourself" oraz dwa miksy: "Rumour Has It" / "Someone Like You", "It's My Life" / "Confessions Part II".
ja uwielbiam We Are Young i Rumour Has It / Someone Like You i Last Friday Night, I Kissed a Girl, Loser Like Me, Light Up The World, Me Against the Music, Lucky, Get it Right no i Rolling in the Deep. :)
"Singin in the rain/Umbrella" - świetne wykonanie zarówno pod względem muzycznym jak i wizualnym
" We are young" - zakochałam się w tej piosence
" Pretending" "Loser like me" "Get it right" orginalne piosenki z Glee, które słucham z dużą przyjemnością
"Sing" "Marry you" "Reis your glass" "Friday" utwory, które są lepsze od orginału
"It's my life/Confessions"
"Blame it on the alcohol"
Ehmmm... jeszcze jakieś na pewno się znajdą ale na tą chwilę ich nie pamiętam
ja tam uwielbiam prawie wszystkie piosenki na prawdę,ogólnie już ponad rok jak słucham praktycznie tylko tych piosenek, mam wszystkie utwory, razem jest ich pewnie tak ok. 300 więc mi się nie nudzą, najczęściej włączam sobie glee radio, więc nie ma sensu, żebym to wszystko wypisywała, ale na pewno uwielbiam wszystko Warblersów, Blaine,Rachel,a ostatnio z najnowszych odcinków cudowne perfect i we are young którego słucham ostatnio non stop.
My Glist http://www.youtube.com/watch?v=1j_cICoL-Lk&feature=mr_meh&list=PL15F07E706613014 4&lf=mh_lolz&playnext=0
Ja uwielbiam Total Eclipse of the Heart, It's a Man's Man's Man's World, Bohemian Rhapsody, Jolene, Marry You, Survivor / I Will Survive, We Are Young :)
Dla mnie:
Don't Stop Believin
Total Eclipse of the Heart
U Can't Touch This
My Life Would Suck Without You
Billionaire
Heads Will Roll
Don't You Want Me
Loser Like Me
Songbird
Light Up the World
Go Your Own Way
Lubię większość piosenek pojawiających się w serialu, niektóre bardziej, inne mniej, niewiele jest takich, które nie podobają mi się w ogóle. Za dużo miałabym tu do napisania, więc wypiszę te najważniejsze, szczególne dla mnie itp.:
1. Hymn Glee - "Don't stop believin'" (szczególnie wersja pierwotna Finn/Rach, a nie ta z Regionals)
2. The Warblers - Teenage Dream (utwory Warblersów po prostu ubóstwiam, do tego pierwsze spotkanie Klaine!)
3. The Warblers - Candles (jestem nałogowym Klainersem w końcu)
4. Finn Hudson - Jessie's Girl
5. "Defying Gravity" - szczególnie wersja w duecie Kurt/Rachel, bo jest po prostu świetnie zaśpiewana i jest to właściwie najważniejsza dla mnie piosenka w serialu.
6. Kurt i Rachel - For Good (Hummelbery forever! <3)
7. Kurt i Rachel - Happy Days Are Here Again / Get Happy (jak wyżej + dwa moje ukochane głosy razem)
8. Blaine i Rachel - Extraordinary Marry Christmas
9. New Directions - Looser like me
10. Quinn i Rachel - I Feel Pretty / Unpretty
11. Rachel Berry - Without You
12. Rachel Berry - Don't Rain On My Parade
13. Finn Hudson - Girls Just Wanna Have Fun
14. Sanatna i Sebastian - Smooth Criminal
15. Will i April - One Less Bell To Answer / A House Is Not A Home
16. The Warblers - Misery
17. The Warblers - Raise Your Glass
18. Santana Lopez - Songbird
19. Rachel i Shelby - I Dreamed A Dream
20. Rory Flanagan - Take Care Of Yourself (bo to Rory !)
.... i tak jest tego więcej, niż chciałam napisać...