PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46508
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

No i znów replay :) Wybaczcie, że przynudzam, ale mam straszną frajdę z tego wymyślania. A przecież jest co wymyślać.
To różne kawałki, które przyszyły mi do głowy w ostatnim czasie:
Sarah McLachlan "I will remember You"- głosowo stworzone dla Marley, ale szczerze to chciałabym tu usłyszeć Chrisa.
Kelly Clarcson "Because of you"- Santana oczywiście
Spice Girls "Viva Forever"- wszystkie dziewczyny, z wyróżnieniem Rachel i Quinn
The Fame musical "Hard work"- jakaś scena w NYADA, z udziałem Rachel, Cass i Brody'ego.
Adele "Hometown Glory"- trio Mercedes&Santana&Rachel, albo i cała stara ekipa, po pasuje
tematycznie :)
Ghost movie "Unchained Melody"- nie wiem, jak wy, ale chciałabym tutaj Klaine, bądź samego Blaine'a. Albo w ewentualności Rory'ego.
Pussy Cat Dolls "Sway"- cała ekipa dziewczyn, z wyróżnieniem Rachel i Brittany
Dirty Dancing "The time of my life"- Britt&Sam albo Marley&Ryder
Alexander Rybak "Fairytale"- albo Jake, albo Ryder, albo forma pojedynku pomiędzy nimi :)
4 United "Don't Close your Eyes"- całe ND, z wyróżnieniem Tiny, Artiego, Marley, Jake'a i Kitty
Calvin Crew "I can't get you"- chłopacy z ND
Leonard Cohen "Hallelujah"- chyba najczęściej coverowana piosenka świata, aż dziw bierze,
że Glee jeszcze po nią nie sięgnęło- mogłaby być to Tina, Rachel, Marley, lub ktokolwiek!
Midnight Oil "Beds are burning"- wykonanie całego chóru
RENT "Tango Maureen" (kurczę, nie powstrzymałam się)- albo jak Sue śpiewa z Willem, albo
z Emmą :)
Jessie J "Who you are"- tylko Santanka
Maroon 5 "Payphone"- najlepiej Puck, albo Ryder
Wicked musical "As long as you're mine"- Rachel&Brody
Rihanna "Unfaithful"- Tina, Brittany, lub jakakolwiek dziewczyna
Katy Perry "Hot n Cold"- powinni to wreszcie wykonać, nieważne, w jakim składzie
Co wy na to?
I tradycyjnie- wasze propozycje? :)

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

"El Tango De Roxanne" (coś tam słyszałam,że ma być? jakieś plotki;) nie wiem) Ja generalnie nie umiem dobierać piosenek do głosów więc nie mam pojęcia.Może Blaine,ale z kimś jeszcze, Finn?
Spice Girl "Wannabe" ND Girls
Starkid "Not Alone" kocham <3 chociaż nie wiem czy to byłoby możliwe...Może Santana i Blaine?;)
Kool and the Gang "Celebration" całe ND
Lady Antebellum "Just a kiss" Marley&Jake
ABBA "Thank you for the music" Rachel&Marley
ABBA "Mamma mia" Santana
The Fray "You found me" Santana&Btitt<3
One Republic "Feel Again" całe ND
YMCA "Village People" Boys ND
Smash Mouth "All Star" ND
Beyonce "If i were a boy" Brittany
Jessie J "Price Tag" ND
Shania Twain "Men i feel like a woman" Marley&Wade(Unique)
Adele "Set fire to the rain" Santana
Lifehouse "Everything" ND
Survivor "Eye of the tiger" Finn&Artie
The Bangles "Eternal Flame" Marley&Tina&Sugar
Celine Dion "My heart will go on" Rachel&Kurt
One Republic "Apologize" Blaine&Finn&Santana
Florence and the machine" You've got a love" Santana&Mercedes
Leona Lewis "Bleeding love" Tina
Kings of Leon "Sex on fire" Puck&Jake
Alicia Keys "Fallin" Mercedes
Taylor Swift "You belong to me" Brittany
"When you wish upon a star" Disney<3 ND
One direction "Up all night" Artie&Sam&Rorry&Joe&Jake&Ryder
Skunk Anansie "You saved me" Santana&Tina&Mercedes
Mouline Rouge "You're song" Blaine&Kurt
Birdy"People help the people" ND
30 seconds to mars "Kings and Queens" Finn&Sam&Puck&Quinn&Santana&Mike
Adele "One and only" Santana&Blaine
Alastair Binks "One find day" Puck&Quinn
Destiny's Child "Stand up for love" Santana
Diane Birch "Rewind" Quinn
Donna Summers "I'm so excited" Quinn&Sugar&Brittany
Goo Goo Dolls "Iris" Ryder&Jake
The Fray "How to save a life" Jake&Puck
Jason Mraz "I'm yours" Jake
Jessie J "Nobodys perfect" wersja akustyczna Santana<3
Jonas Brother "SOS" Artie&Sam&Joe
Kelly Clarkson "Breakaway" Santana&Quinn
Leona Lewis"Trouble" Santana
Mika "Happy Endings" ND solówki Kurt&Blaine&Santana&Brittany
Michael Jackson"The way you make me feel" Artie
Michale Jackson"We are the world" ND
Nicki Minaj "Superbass" Santana&Mercedes&Brittany&Sugar&Quinn
One Direction "I should've kissed you" Ryder
N Dubz "Strong Again" Artie&Santana&Quinn
One Republic"Stop and Stare" Finn
Peter Gabriel "Book of love" Finn&Artie&Puck&Sam
Rascal Flatts "What hurts the most" Blaine
Rihanna"Good girls gone bad" Santana&Quinn
Sheryl Crow "I shall believe" Rachel&Quinn
Switchfoot "You're love is a song" Sam&Artie
Metro Station "Tell me what to do" Ryder,Jake,Joe,Rorry
The Beatles "Obla Di Obla Da" ND
The Pussycat Dolls "When i grow up" ND Tina&Sugar&Brittany&Marley&Kitty
U2"With or without you" ND
U2 "I still haven't found what i'm looking for" Santana&Finn&Quinn&Mercedes&Puck&Mike
Whitney Houston "All the men that i need" Rachel
Westlife "Mandy" Ryder,Jake
Sum 41 "With you" Finn
Stevie Wonder "Signed,Sealed,Delivered,Im yours" Blaine,Kurt
Roxette "Fading like a flower" Santana&Blaine
Roxette"It must have been love" Finn&Rachel
Marcos Hernandez "The way i do" Santana
Justin Timberlake "Cry me a river" ND Sam&Artie&ND Boys
James Morisson&Nelly Furtado"Broken Strings"Rachel&Brody&Finn
Jason Walker "Down" Quinn&Joe&Artie
Beyonce "Listen" Rachel
Cyndi Lauper" Girls just wanna have fun"Sugar&Kitty&Marley
Counting Crows"Acctidentally in love" Ryder,Jake,Sam,Rorry,Jake&Artie
Bryan Adams "Here i am" Rachel&Santana&Blaine
Bruno Mars"Grenade" Blaine&Santana
Bob Marley"Three little birds" Joe,Jake,Ryder
Rihanna"Stupid in love" Kitty
Vanessa S "Ride with me(i know you) " Sugar&Brittany

ocenił(a) serial na 8
plistek43

O Kurczak!Ale się rozpisałammmmmmmmm;) hihi poniosło mnie trochę i ta moja wyobraznia xd
Fajnie tak im wybierać piosenki;*

plistek43

NO TAK, mi by palce odpadły... ale propozycje masz genialne :D "Set fire..." i Moulin Rouge naturalnie wypadło mi z głowy ;)

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

Oj tam oj tam;) Ale dziękuję;)
Nawet nie wiedziałam kiedy się tak rozpisałam.Wszystkiego po troche no i jakoś to wyszło.

plistek43

No, ale na serio chciałabym "Unchained Melody" w wykonaniu Blaine'a- w jego stylu, czyli ballada '50, a w niektórych momentach piosenki mam wrażenie, że słyszę głos Darrena :) po prostu stworzona dla jego głosu.

ocenił(a) serial na 8
plistek43

N Dubz "Strong Again" Artie&Santana&Quinn
na początku jak ta laska zaczyna śpiewać to ma trochę podobny głos do Quinn :P

ocenił(a) serial na 10
plistek43

''El tango de Roxanne''. myślałem o tej piosence w kontekście klaine. blaine widzi kurta z adamem i wtedy blaine śpiewa część ewana ''his eyes upon your face, his hand upon your hand''... ale raczej będę się musiał obejść smakiem.
w sumie zazdrosny o brody'ego finn też mógłby to zaśpiewać.
życzyłbym sobie też, aby pojawiła się jakaś piosenka sarah mclachlan. jeszcze nigdy jej nie było. w usa jest bardziej znana niż w europie, więc może kiedyś uda mi się ją usłyszeć.

ocenił(a) serial na 8
raven46

No w sumie masz rację,żeby śpiewało to Klaine. Ogólnie uwielbiam Mouline Rouge i tą piosenkę i MUSI ONA BYĆ!Już się normalnie nie moge odczekać.Nienawidzę tych długich przerw w serialach.Szczególnie w Glee.

ocenił(a) serial na 10
plistek43

tak, ja też za nimi nie przepadam. jeszcze glee nie wróciło, a już wiadomo, że za moment znów zniknie. po odc. walentynkowym czeka nas przerwa do 7 marca

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

"Dirty Dancing "The time of my life"- Britt&Sam albo Marley&Ryder"

^^^ już było w 2 sezonie 2x09 chyba (?) na zawodach śpiewali Quinn i Sam

Cyndi Lauper" Girls just wanna have fun"

^^ również było ( choć można było przeoczyć , bo totalnie inna aranżacja, ale ma swój urok) w 7 odc. 3 sezonu śpiewał Finn dla Santany, ale też mi się marzyła od zawsze ta szybka i skoczna wersja dla dziewczyn

Kelly Clarcson "Because of you" - kocham tą piosenkę, więc jak najbardziej jestem na tak!
Adele "Hometown Glory"- same^
Rihanna "Unfaithful" askjakhj uwielbiam to, już trochę zapomniane, ale świetne

Bardzo bym chciała usłyszeć w glee :
-Florence and The Machine-Seven Devils
-Birdy - People Help The People
-Jason Walker - Everybody Lies
-Simple Plan - Untitled
-obojętnie jaką piosenkę Lany del Rey, uwielbiam wszystko co śpiewa, strasznie jestem ciekawa jakby to wyszło z coverem jej piosenki
-Andrew Belle - In My Veins
-Ben Cocks - So Cold
-BLACK Wonderful Life
-one direction- kiss you ( don't judge! ;D)
- coś Eda Sheerana
-leona lewis- bleeding love
-Robbie Williams - Shes The One
-Urge Overkill - Girl You'll Be a Woman Soon

gwiazdka123_2

2x09- JEDYNY odcinek z zawodamy ND, którego nie oglądnęłam. Akurat padło na to, aczkolwiek duet Sam&Quinn wyszedł bardzo ładnie (właśnie odpaliłam na yt)
A o "Girl just wanna have fun", to chyba do koleżanki powyżej, jeżeli się nie mylę :)

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

tak, tak , już chciałam napisać w jednym poście :D

ocenił(a) serial na 8
gwiazdka123_2

Tak to do mnie.Do innej koleżanki;)
Wiem,że Finn do Santany śpiewa akustyczną wersję i była ona niczego sobie.Ale chciałabym w normalnym wykonaniu Cyndi Lauper xd

plistek43

Darren śpiewał akustyczną wersję Teenage Dream, więc może :)
Wiem! Teraz to Santana mogłaby śpiewać dla Finna! :D

ciotkaEliza

ChristinaAguilera heart, fighter, bound to you, ain;t no other man, the voice within
mgmt kids
alicja keys fallin
portishead glorybox
destinys child say my name
beyonce crazy love, i was here, listen
odcinek z piosenkami z bajek disneya
shakira addicted to you
spice girl wanna be
amy winehous back to black
rihanna unfaithl

ocenił(a) serial na 10
BlueLips

fighter aguilery już było. blaine śpiewał to w odcinku dotyczącym jego brata.
santana śpiewała back to black winehouse w odcinku z pogrzebem siostry sue.
rachel nagrała i was here beyonce to ostatniego odcinka trzeciej serii, ale nie trafił do odcinka. niemniej można ją znaleźć w necie

raven46

Jedno ciekawe pytanie- w Glee nigdy nie pojawiło się "My heart will go on" i "Sorry seems to be the hardest word", ale były niby "zapowiedziane" przez Rachel. Można byłoby je zaliczyć do niewykonanych, i byłaby szansa, że kiedyś się je jeszcze usłyszy w serialu ?

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

nigdy nie słyszałem, żeby glee nagrało którąkolwiek z tych piosenek. lean kiedyś bardzo chciała celine dion. ryan przy nationals przyszedł do niej i powiedział, oto masz swoją celine i miała śpiewać ''it's all coming back'', ale lea wyznała, że nie była to piosenka celine, którą chciała zaśpiewać. może więc jej chodziło o my heart will go on.

raven46

"My heart will go on" miała wykonać na Nocy Niedocenionych Artystów w 2 sezonie, ale anulowała ten występ dla Mercedes,- "Sorry seems to be.." miała śpiewać w pierwszym sezonie dla Willa za to, że się mu narzucała, ale też fake. Dlatego ciekawi mnie, czy będą szanse na usłyszenie jeszcze tych utworów w Glee.

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

kiedyś był pomysł na odcinek dedykowany eltonowi johnowi, więc sorry byłoby na miejscu. jak zawsze w przypadku glee ważne jest, aby fabuła sprzyjała piosence. o ile my heart jest utworem, który bardzo łatwo dać pod jakiś konkurs albo podobny występ. tak sorry musi, w moim mniemaniu, mieć swoje odzwierciedlenie w fabule. dlatego poczekajmy aż ktoś nabroi

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

w odcinku 15 mają być piosenki z filmów. wyciekła informacja, że to w tym odc pojawi się ''come what may'' w wykonaniu klaine.
wiele osób chciałoby usłyszeć wówczas także ''my heart will go on''. może więc się doczekamy niezatapialnego hitu celine

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

ja osobiście bardzo bardzo chciałbym usłyszeć, jeśli nie teraz to kiedykolwiek, ''unchained melody'' z uwierz w ducha. i chcę, żeby to była piosenka blaine'a. dla mnie to prawdopodobnie najbardziej romantyczna piosenka, jaką słyszałem.

raven46

Jak widać w moim temacie, mamy te same pragnienie :) momentami mam wrażenie ("zwłaszcza przy słowach "i need your love"), że w oryginale słyszę głos Darrena.

ocenił(a) serial na 8
raven46

Ooo tak!!! "Unchained melody".Też bardzo bym chciała,jest cudowna!I żeby śpiewał to Blaine/Darren.Byłabym taka szczęśliwa;*
Naya i Darren niesamowicie razem brzmią i czekam na ich wspólny duet w pełnym tego słowa znaczeniu;) Dwie moje najulubieńsze postacie muszą no muszą razem zaśpiewać.Poza tym to według mnie najbardziej seksowne głosy w Glee i najlepsze,hehe.
A o jaki nowy wygląd Amber chodzi bo nie mam pojecia?

ocenił(a) serial na 10
plistek43

amber obcięła i rozjaśniła włosy. można ją było zobaczyć w nowym wydaniu na inauguracji obamy. link poniżej

ocenił(a) serial na 8
raven46

Aha no już widze,dzięki;) Na internecie też jest.Może być,nie jest zle xd.Jeśli jej sie podoba to ok.Ścięcie włosów to naprawde poważna sprawa,jeszcze tak krótko z takich długich jakie miała.Podziwiam za odwagę;) Ładnie,jakoś tak drapieżniej.
Nie wiem czy ktoś widział,ale to jest genialne.
https://www.youtube.com/watch?v=WVbbXnImpuI
Ogólnie Darren Criss to ideał;* jak dla mnie...

ocenił(a) serial na 10
plistek43

rozwalające wykonanie

ocenił(a) serial na 8
raven46

No racja.I jeszce ten śmiech na końcu miażdży.Prawdopodobnie jest to Cory.Ludzie na początku mysleli,że to Joey Richter.Ja tak samo;) Uwielbiam również i go.

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

dla tych wszystkich, którzy chcieli usłyszeć darrena i nayę śpiewających wspólnie
https://www.youtube.com/watch?v=vIP54MpWMtQ
chociaż bardziej wolę się dowiedzieć, co sądzicie o nowym wyglądzie amber?

ciotkaEliza

Dorzucam :)
Rozplan na RENT:
-Last Year Rent- pasowałoby sytuacyjnie do Rachel i Kurta, ale to trochę nie te rockowe głosy, więc może sytuacja w WMHS- Finn, Ryder
-You'll see- Finn
-One song Glory <3- Joe, Finn, albo nawet Blaine:)
-Light my candle- Marley, Jake
-Tango Maureen- Sue, Will
-Will I lose my dignity- cały chór
-Out tonight- Kitty
-Another day- hm... Blaine do Tiny?
-La vie Boheme- cały chór (w Breadstix, yeah! :D)- Roger-Finn, Marley-Mimi, Maureen-Brittany, Joanne- Santana, Kurt-Angel, Collins-Blaine, Mark-Sam, Benny-Sue)
-Season of Love- cały chór- przy solówce Artie i Wade/Marley
-Without you- Rachel
-Your eyes- Sam do Brittany
Wiem, że nie wykonaliby wszystkich utworów, ale jeżeli by już były, to chcę w takim składzie :)

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

nie wiem jak wam, ale mi strasznie pasuje głos Joe'go do Hallelujah

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

pojawiła się informacja, a może na razie plotka, albo tylko życzenie, że w 15 odc. czyli ''girls (and boys) on film'' pojawi się unchained melody. znaczy doczekaliśmy się. jeszcze nie wiadomo, kto będzie miał zaszczyt zaśpiewać tę niesamowitą piosenkę. trzymam kciuki za blaine'a. chociaż w tym samym odc. klaine zaśpiewa come what may, więc może jednak dostanie się komuś innemu. tylko że ja nie chcę, żeby ktokolwiek inny ją zaśpiewał. niech ludzie się złoszczą, że darren za dużo śpiewa i w ogóle mają go dość. ja nigdy nie mam go dosyć i nie miałbym nic przeciwko, gdyby pojawił się odc glee, w którym tylko on będzie śpiewał. oby to on zaśpiewał. w odcinkach 14 i 15 ma być trochę więcej klaine, więc mam nadzieję, że jednak to będzie blaine. w ogóle sprawa z tą piosenką dla mnie wygląda tak - blaine i nikt inny. serio wymarzyłem sobie, że to on ją zaśpiewa, najbardziej do niej pasuje i niech mi nie psują marzeń.

raven46

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Happy_smiley_face.png
Dla mnie do "Unchained Melody"- tylko Blaine, a jak nie, to Murphdemort straci swój sprzęt!

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

No oczywiście że straci:)
Tylko,żeby była ta piosenka! Bardzo bym chciała ją w Glee. I racja,Blaine jak nikt inny się do niej nadaje.
Co do tego,że Blaine ma dużo solówek to racja,ma dużo,ale są potrzebne w Glee.Muszą być;) Wolę jego solówki od solówek Rachel.
I nie wiem jak wy,ale ja bym chciała aby Sugar coś zaśpiewała hihi,marzę o tym.Jakąś jedną pioseneczkę.Ładnie proszę.
I Santana powróci!Mam nadzieję,że będzie jej więcej,więcej i więcej;) Kochana Santana;*

ocenił(a) serial na 10
plistek43

unchained melody ma być w odcinku, ale nadal nie wiadomo, kto ją zaśpiewa. chociaż blaine ma coraz mniejsze szanse. darren napisał na twiterze, że nagrał do tego odcinka dwie piosenki. pierwsza to jedna z jego ulubionych piosenek filmowych (come what may pojawi się w wykonaniu klaine), drugą jest musicalowy utwór (pojawi się ''shout'' w wykonaniu chłopaków ND). ludzie przebąkują, że unchained dostanie się marley. jakoś nie podoba mi się to

ocenił(a) serial na 8
raven46

Marley????Nie ma mowy! To jak nie ma to być Blaine,to chyba nie chcę tej piosenki w Glee.
Ciekawa jaka jest ulubiona filmowa piosenka Darrena?Już się doczekać nie mogę.

plistek43

Najświeższa wiadomość z gleepedii- "Unchained Melody" mają zaśpiewać w duecie Jake i Ryder. To zawsze lepiej niż Marley, ale....
http://25.media.tumblr.com/tumblr_me2d8jJN1L1rj4xpvo1_500.gif
Hejtuję Ryana!

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

AAAAAAAA hell to the no!!! Nieeeeeee! co za porazka.Chciałam Blaine'a;)
Why?

plistek43

Dokładnie!!:
http://images.wikia.com/glee/images/3/34/Hell_no.gif
Dla mnie to totalnie pozbawione sensu, że Ryan wepchnął go w tym odcinku do piosenek, które nijak do niego pasują, a jeden z najlepszych hitów filmowych, który idealnie pasuje do głosu Darrena, do stanu jego duszy, do... eh. Mam coraz większe wątpliwości, czy Murphy ma jakikolwiek słuch muzyczny. :(

raven46

Każdy, tylko nie dziewczyna... jeśli już, to prędzej Artie albo Sam, byle nie Marley! Z każdym odcinkiem coraz mniej ją lubię.
Ale mówię: tylko Blaine. Marley, Artie, Sam, Finn, Ktokolwiek inny...:
http://i9.photobucket.com/albums/a55/WildeRebellion/Gifs/Glee%20Gifs/tumblr_ld3d mzbHzv1qf6vhko1_500.gif
Dokładnie tak!!

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

mi się marzy odcinek poświęcony Christinie A lub beyonce ;d obie są genialne a piosenki są cudowne ;d

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

Stwierdziłam, że a glee była chyba tylko jedna piosenka ABBY ! Jak dla mnie stanowczo za mało, więc na każdą piosenkę tego zespołu jestem na taaak !

ciotkaEliza

I dalej
Geri Halliwell "It's raining man"- cała ekipa dziewczyn
Leona Lewis "Footprints in the send"- chciałabym Mercedes, ale że na nią są małe szanse, to... nie wiem :(

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

EUROPE - It's the final countdown :P
tak mi się to przypomniało, bo w czw albo w pt śpiewam to na konkursie :P
( w sumie to będzie taki mix z it's my life i MJ :P

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

ja bym chciała usłyszeć najbardziej:
- Skyscraper - Demi Lovato
- Set fire to the rain - Adele
- Hall of fame - The Script
- Apologize - OneRepublic
- The winner takes it all - ABBA (zresztą chciałabym każdą ich piosenkę usłyszeć, obojętnie którą, bo kocham ABBĘ)
- Kiss me - Jewel
- Losing yout memory - Ryan Star

Żałuję, że zrobili w drugim sezonie Go your own way Fleetwood Mac, bo scoverowała tę piosenkę Lissie i jest o wiele lepsza niż oryginał i wersja Glee... Ta piosenka od początku powinna być w wolniejszym tempie, a nie typowym tanecznym. Ale teraz to już po ptakach ;p

Co o nich myślicie? Starałam się nie powtarzać, bo dużo tutaj wymieniłyście już :) Kto miałby je śpiewać to już mi obojętne, ale w Skyscraper widzę tylko Rachel. W ogóle mimo że lubię Brody'ego to nie ma wyjścia, musi odwalić coś strasznego i przykrego, żeby Rachel wróciła do Finna, więc w sumie i Adele by tu pasowała ;p

tolerancja91

A skoro ostatnio była premiera Nędzników (pół godziny temu wróciłam z kina i jestem WNIEBOWZIĘTA), to strasznie chciałabym, żeby Glee coś zaspiewało z Les Miserables, cokolwiek.... no ale chyba niestety się nie ziści, bo nie pasuje tematycznie :(((

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

one day more <3 on my own i i dreamed a dream było już w 1. sezonie... no ale fakt, nie pasują inne piosenki do fabuły, chyba, że zrobiliby spektakl jak było w przypadku grease

tolerancja91

Wiem, niestety.. szczerze, to straszliwie chciałabym "Stars", obojętnie przez kogo, bo to moja ukochana piosenka z Les Miserables (pomijając I dreamed a dream i Do you hear the people sing).

tolerancja91

Kurcze, kiedy śpiewali one day more? Nie kojarzę takiego występu...

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

nie, nie śpiewali, to "<3" powinno być kropką :P wyrażę się jaśniej: marzę, żeby było one day more, a do tej pory były tylko I dreamed i On my own :D sorry za brak logiki ;p

Stars to też piękna piosenka. W ogóle postać Javerta jest świetna, jego i Eponine :D

Mi się jeszcze marzą piosenki Disneya, ale najwyraźniej nie mają ich zgody, bo to aż dziwne, żeby przez 4 sezony nie zaśpiewać ani jednej. Dzisiaj byłam na forum Dzwonnika i widziałam, że aktywna tam byłaś :D Dzwonnik to chyba moja ulubiona bajka Disneya, aczkolwiek ja kocham wszystkie i łatwiej i szybciej byłoby mi wskazać te, za którymi nie przepadam niż wybrać najlepsze :P
Oprócz nich uwielbiam też Anastazję, która co prawda nie była z wytwórni Disneya, ale cały jej konspekt idealnie się wpisuje w jej stylistykę :D