PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46507
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Do końca sezonu 4 zostały ledwo 2 odcinki, a już się zaczyna gorączka przed następną serią.
Wrzucajcie tutaj wszystko co wiecie na temat 5 sezonu :)
Wiadomo, ŻE:
-Ryan planuje sezon 5 i 6
-od samego początku sezonu Blaine'a i Kurta najprawdopodobniej będziemy już widzeć razem
-możliwe, że nie zobaczymy już Dianny
-również HeMo- z wiadomych powodów, conajmniej na pewien okres czasu
-akcja w NYC będzie miała zapewne większy udział w fabule niż dotychczas
-zareaktywują starą obsadę, z naciskiem na Mercedes, Mike'a i Pucka.
Jak zdobędziecie jakieś newsy, to wrzucajcie :)

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

http://www.youtube.com/watch?v=qwxLxukMRXU&feature=youtu.be
Krótki filmik z Darrenem :3

ocenił(a) serial na 6
ciotkaEliza

Nie wiem czy ktoś już tutaj o tym pisał, ale ostatnio przeczytałam na stronie afterellen, że Demi Lovato ma zagrać "nową miłość" Santany

Naya na twitterze:
Wrapped a long day at Glee. Had the best time filming with @ddlovato see ya tomorrow!

AE:

Naya Rivera has shared some juicy news about Demi Lovato coming to Glee.

“I’m excited. I’m so excited to work with her. We have a duet together, and we’re going to be working very closely, so it’ll be awesome. She’s playing my love interest so I’m very, very excited about that. We get to sing a song together…I’m excited to work with her. We’re bringing her to the dark side.”

użytkownik usunięty
lamanda

tak , demi będzie najprawdopodobniej dziewczyną santany w glee

ocenił(a) serial na 8

Podobno HeMo nie wraca w ogóle w 5 sezonie :( jeśli tak to dla mnie sezon straci bardzo dużo... ciekawe czy to decyzja HeMo czy scenarzystów :(

marekwyszosiat222

hemo rodzi dziecko chyba jakoś we wrześniu, więc jak niby miałaby grać w serialu, gdzie ciągle lata w krótkiej spódniczce? odcinki kręcą od miesiąca, a przecież po urodzeniu od razu nie idzie się na plan. fabularnie jest to rozwiązane - wyjeżdża wcześniej na studia.

ocenił(a) serial na 8
yootsuu

Tylko najpierw było mówione że HeMo ma podpisany kontrakt i ma wrócić po 11 odcinku i pojawiać się epizodycznie a teraz E podało że nie wróci w ogóle ... myślę że do tej pory zdążyła by dojść do formy a po za tym co to za argument że ciągle lata w krótkiej spódniczce ? musi ? więc ogarnij się i zastanów co piszesz...

marekwyszosiat222

gra cheerleaderkę, więc na ekanie prawie ciągle lata w takim stroju [pomijając występy i jakieś sporadyczne sceny, w tym sezonie w sumie i tak było ich więcej niż zawsze, ale i tak były to stroje raczej podkreślające kształty niż luźne :P], czyli musi być w formie, widzowie łatwo zauważyliby ciążę/zmiany itp. musieliby to wytłumaczyć fabularnie, a w glee ciężko o logiczne wyjaśnienia czasami. -_- i nie wiadomo, czy sama hemo ma ochotę od razu po urodzeniu pierwszego dziecka brać się za siebie, by jak najszybciej wracać na plan. umowa umową, ale to też człowiek, serial spada na dalszy plan, co wydaje mi się normalne, więc Ty się zastanów nad tą sytuacją. ;)
ponoć ma nie wrócić w tym sezonie, ale może w ostatnim albo dadzą jej gościnną scenę gdzieś pod koniec. za to chyba postać Emmy zniknie całkowicie po tym sezonie, co jest dosyć dziwne, bo nie wiadomo, jak to uzasadnią, skoro z Willem im się w miarę układa.

marekwyszosiat222

Najpierw przyczyny naturalne rozbiły Finchel...a teraz całkowicie chcą zlikwidować Brittanę? Ryan powinien bardziej dotrzymywać słowa, jeżeli nie chce narazić serial na spadek oglądalności (która i tak na ten moment się ledwo trzyma) i nie niszczyć najważniejszych serialowych par. Wszak powiedział pewien czas temu, że Finchel, Brittana, Klaine i Fabbery są endgame...

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Ryan kręci moim zdaniem i to bardzo... tak jak cały czas nie potwierdził że Dianny nie będzie w 5 sezonie, albo że nie wie co z Quinn czy coś, pewnie po to aby zatrzymać fanów przy serialu( a inni i Dianna mówili że jej raczej nie będzie) no ale Ryan kręci. Tak niby to miało być endgame, no ale co? Faberry- Quinn raczej już nie będzie ( z tego co wiadomo z Dianną), Finchel- Cory nie żyje więc siłą rzeczy,.,.. Brittana- Heather jest w ciąży więc raczej nie zobaczymy jej w 5 sezonie a nową dziewczyną Santany ma być postać grana przez Lovato... no i jedynie Klaine zostało, a tak wszystko się posypało

alunia_kiss

Pff...moje Klaine...wszystko przetrzyma :) na szczęścia gdyby i tą parę zniszczył, fani zlinczowali by go na ulicy.

użytkownik usunięty
alunia_kiss

Ale potwierdza się co do obecności postaci to raczej jeśli chodzi o główne osoby. I tak przecież było - było napisane w prasie kto zostaje w głównej obsadzie, kto odchodzi, a kto awansuje. Dianna już drugi sezon będzie poza główną obsadą, więc jakoś mnie nie dziwi, że o tym nie mówią. Po prostu jeśli będzie to będzie. Nie kojarzę, aby specjalnie potwierdzali oficjalnie gościnne występy. Chyba raczej jak przychodzi ktoś nowy, jak właśnie Demi teraz.

Co do Brittany to przecież nie jest przesądzone, że nie będą endgame. Heather myślę, że wróci, jeśli nie w tym sezonie (a też pamiętam jak było mówione coś o 10 czy 11 odcinku, jak ktoś wyżej wspomniał), to może w następnym.

Co do Klaine to uważam, że na bank będą endgame. Za bardzo ta para jest lubiana, aby twórcy ich na koniec rozbili. A już wiemy, że Kurt i Blaine wrócą do siebie w piątym sezonie, Kurt ma nawet pierścionek na palcu. Teraz jeszcze poproszę ich razem w NY <3 Trzymam kciuki, aby tak twórcy pokierowali tym wątkiem.

ocenił(a) serial na 8

Na gleeclubpl było podane że HeMo Ma kontrakt podpisany i jej postać powróci po 11 odcinku te odcinki będą nagrywane po długiej przerwie chyba w przyszłym roku dlatego tak zdziwiłem się informacją którą podało E! no chyba że coś kręce z tą długą przerwą świąteczną yootsuu Heather GRAŁA cheerleaderkę teraz już nią nie jest więc twój argument o krótkiej spódniczce jest naprawdę troche z ....... Nie wiem może Ryan myśli że jak da Santanie nową dziewczynę to postać Britt traci sens.... to jest dopiero głupota czy Britt koniecznie musi być z Santaną ?

ocenił(a) serial na 8
marekwyszosiat222

po za tym jak piszesz widzowie na pewno interesują się życiem aktorów i chyba nie ma widza Glee który nie wie że Heather jest w ciąży ;D więc co tu widzowie mają zauważać :D a co tu fabularnie uzasadniać to że Britt przybyło kilka kilo ? :D zresztą można to zamaskować już podczas kręcenia ostatnich odcinków 4 sezonu HeMo miała widoczny brzuszek i jakoś nie było to specjalnie widoczne takie rzeczy da się przecież zamaskować tzn było to widoczne ale jak ktoś się porządnie przypatrzył ja dopiero na youtube to zauważyłem jak ludzie wstawiali filmiki że tak powiem łopatologicznie to pokazujące

alunia_kiss

nowa dziewczyna, grana przez Demi, to trochę dziwny zabieg, zwłaszcza, że aktorka podpisała kontrakt na ile? pięć, sześć odcinków? to dosyć szybko się ten związek skończy i co wtedy? bez sensu trochę. :P
mi tam specjalnie na związku Britt i Santany nie zależało, wolę Santanę osobno, samą, ale rozbicie tego i związek z Samem był.. dziwny. Ryanowi trochę brakuje pomysłów na niektóre postacie, a to, co robi z Quinn to jakaś masakra. to jedna z najbardziej lubianych i oczekiwanych postaci, jej mi najbardziej brakuje w nowych odcinkach. i nie zanosi się na jakiś większy wątek z nią...

Klaine ma za wielu fanów, gotowych nękać Ryana za ew. rozstania. :D w dodatku sam Ryan lubi ten wątek, co chyba nikogo nie dziwi. ;d

ocenił(a) serial na 7
yootsuu

mi tam Quinn nie brakuje, ani nie miały ciekawych wątków, ani nie posiada mocnego głosu (te jej piosenki to chyba mocno podkręcono w studiu - żałosne w porównaniu z głosem Lei, Amber czy Nayi)

użytkownik usunięty
alunia_kiss

Alunia, coś dla Ciebie, może nie widziałaś: http://www.nypost.com/p/entertainment/movies/the_graduate_zoruv8THCRwQQMgxnKOXiP ?utm_medium=rss&utm_content=Movies

ocenił(a) serial na 7

Dzięki, no właśnie przeczytałam, czyli wychodzi na to że ona chciała wrócić ale Ryan jej o to nie poprosił czy coś

ocenił(a) serial na 8
alunia_kiss

Jeśli to samo jest z HeMo to chyba pośle mu na twitterze :D alunia chyba miałaś rację Ryan chyba rzeczywiście nie przepada za Dianną

ocenił(a) serial na 7
marekwyszosiat222

No ja słyszałam że on jest dość specyficzny jeżeli mu ktoś podpadnie albo jeśli ktoś zrobi coś inaczej niż on by chciał, a wiadomo ze Dianna, miała swoje zdanie na temat tego jak on psuł postać Quinn i mu o tym powiedziała , zresztą wiadomo co było kiedy Lea nie chciała jechać w trasę koncertową

użytkownik usunięty
alunia_kiss

A co było z trasą koncertową?

ocenił(a) serial na 7

Lea z jakiś powodów nie chciała jechać w trasę koncertową tylko nie wiem czy po 1 czy po 2 sezonie, no i Ryan strasznie się wkurzył dlatego postawił Lei ultimatum że jeśli nie pojedzie w trasę to on zwolni jedną z jej koleżanek, zastanawiał się pomiędzy Dianną i Amber i w końcu zagroził że zwolni Amber jeżeli Lea nie zgodzi sie na trasę i sie zgodziła... Czytałam o tym z rok temu było to na jakiś stronach o Lei itp. ktos z produkcji nawet potwierdzał że Ryan jest specyficzny i że niby takie zdarzenie miało miejsce, ale wiadomo że nikt nie potwierdził tego na 100% bo wiadomo jeden drugiemu nie chce się narażać

użytkownik usunięty
alunia_kiss

dzięki za wyjaśnienie :)

ocenił(a) serial na 8
alunia_kiss

troche taka naciągana ta historia jeszcze jest przecież reżyser producenci Rayan nie może szantażować aktorów :D

użytkownik usunięty
ciotkaEliza

Kevin o 5x03: http://tvline.com/2013/09/01/finn-tribute-episode-glee-season-5/

użytkownik usunięty
ciotkaEliza

"#Glee is filming today at 307 S Broadway, Los Angeles (5:00 AM - 10:00 PM )" - źródło: https://twitter.com/olv
(today = 04.09)

Kilka osób wrzuciło 04.09 zdjęcia z planu na instagram:
Harry - http://instagram.com/p/d2OAtgHEhW/
Kevin - http://instagram.com/p/d2pfgrSJ34/
Becca - http://instagram.com/p/d2c46XOtos/
Chord - http://instagram.com/p/d2K_o6OX3g/

Question: Any new details on Glee‘s Finn tribute? Maybe something about song selection? —Jen
Ausiello: Although I don’t have any confirmation of this, rumor has it an iconic track from Glee‘s Season 1 setlist will be revived for the Oct. 10 farewell. Additionally, I hear Santana is featured somewhat prominently in the special episode, the script of which is garnering rave reviews.
źródło: http://tvline.com/2013/09/03/the-walking-dead-season-4-rick-michonne-ask-ausiell o/

zdjęcie Artie i Kitty plus spoilery: http://tvline.com/2013/09/03/fall-tv-spoilers-2013-shows-ncis/#!16/glee/

O płycie, 5x01 i 5x02: http://insidetv.ew.com/2013/09/04/glee-beatles-tribute/

"To spice up our slow labour day weekend….The lovely Gi from GOBR confirmed that as of now (because there can ALWAYS be changes as she says)…
All You Need Is Love is the last song of 5.01." - źródło: http://gleekto.tumblr.com/post/60092834971

użytkownik usunięty
ciotkaEliza

Promo:
http://tvline.com/2013/09/05/glee-season-5-video-beatles-rachel/

Naya wrzuciła 05.09 zdjęcie z planu na instagram: http://instagram.com/p/d45PpJE1xu/

ciotkaEliza

http://24.media.tumblr.com/67493f46a06a27913aa74c64df067420/tumblr_msofzaZnVf1s5 7bimo1_r1_500.gif
Ktoś widział?

ocenił(a) serial na 10
kin1313

Widzę kawałek Blaine'a (?)

stasza2233

Gdzie? Ja jestem w stanie zobaczyć tylko Rach, Kurta, Santanę i Mercedes (?)

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

lewy dolny róg, widać kawałeczek żółtego swetra Blaine'a ;)

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Po "Season Of Love" z musicalu "Rent" znana jest druga piosenka z trzeciego odcinka.
"If I Die Young" - The Band Perry, ma być zaśpiewana przez Santanę. Piosenka idealnie pasuje do odcinka i do głosu Nayi, jeszcze do tego dorzućmy Pucka grającego na gitarze - PERFECT !

ocenił(a) serial na 7
szym_seba

Tez w odcinku trzecim Puck będzie miał "swój wątek", będzie on dotyczył wojska.

ocenił(a) serial na 8
szym_seba

pewnie pójdzie tam dla Finn'a albo coś podobnego ;)

ocenił(a) serial na 8
szym_seba

swoją drogą, wkurzyło mnie to, że nie będzie Quinn na pogrzebie Finn'a, już nie gadam żeby tam coś szczególnego robiła, ale mogła by przynajmniej przyjść :(

ocenił(a) serial na 7
elvis55

Dianna Agron nie została "zaproszona" do odcinka, proste.
I po ostatnich wywiadach Dianny można wywnioskować ze nie planuje już powrotu do Glee, ale jak sama powiedziała "nigdy nie mów nigdy"
A ludzie odpowiedzialni za ten "konflikt" już niedługo będą tylko żałować, bo na chwile obecną Dianna ma największe szanse z całej obsady na osiągnięcie największego sukcesu poza Glee.

ocenił(a) serial na 8
szym_seba

jakoś w głowie mi się nie mieści, że nie zaprosili jej do tego odcinka :/ jakaś Beiste będzie, A CO ONA Z TYM FINN'em ROBIŁA ??!! Q jednak troszkę ważna dla niego była :/

elvis55

od jakiegoś czasu nie śledzę info nt odcinka poświęconego Cory'emu ,ale z tego co pamiętam to nie będzie żadnego pogrzebu.. poprawcie mnie ,jeśli coś się zmieniło

ocenił(a) serial na 7
elvis55

No tak ale sama Dianna powiedziała że nie została poproszona o uczestnictwo w tym odcinku( Ryan nie zaproponował jej powrotu) a była gotowa wystąpić w tym odcinku, no cóż tak bywa nic nie zrobimy

użytkownik usunięty
szym_seba

"na chwile obecną Dianna ma największe szanse z całej obsady na osiągnięcie największego sukcesu poza Glee."
Dlaczego tak uważasz?

Lea (Rachel) grała na niejednej sztuce na Broadway'u, w tym Wendlę w oryginalnej obsadzie Przebudzenia wiosny. Jak skończą kiedyś Glee to zapewne będzie mogła wrócić do grania na Broadway'u. Poza tym w przyszłym roku ma ukazać się jej książka. Poza tym, czy dobrze kojarzę, że nagrywa płytę? Nominowana m.in. do Złotych Globów i Emmy

Darren (Blaine) w czerwcu miał trasę koncertową, pisze teksty, komponuje, gra na różnych instrumentach, w 2012 roku zadebiutował na Broadway'u - występował kilka tygodni, ale z powodzeniem. O ile dobrze kojarzę myśli o własnej płycie. Występuje przy okazji różnych gal - śpiewa, gra, prowadzi. A lipcu miała miejsce premiera kinowego filmu, w którym zagrał jedną z ważniejszych ról. Ma morze możliwości - aktorstwo, śpiew, komponowanie, konferansjerka.

Chris (Kurt) wystąpił w głównej roli kinowego filmu, którego scenariusz sam napisał (później ukazała się również jego książka pod tą samą nazwą). Ma Złotego Globa, chyba nie ma ważniejszej nagrody na świecie dla aktora telewizyjnego (czy się mylę?). Pisze książki - wydał już 3, całkiem z powodzeniem, druga nawet na samym szczycie bestsellerów New York Timesa.

ocenił(a) serial na 8

Po Twoich argumentach ma się ochotę napisać tylko "Dianna? Jaka Dianna...?" :D

ocenił(a) serial na 7

Zgodzę się z Tobą, lubie Diannę ale jakiejś wielkiej kariery na razie nie ma czy też jakiś wielkich nagród, Mi się wydaje że osoby które wymieniłaś to są osoby z dobrymi głosami które właśnie mogą nagrać płytę czy też występować na Brodwayu natomiast Dianna ma ładny głos mi się podoba jej śpiew w Glee ale umówmy się że wielką piosenkarką nie jest więc jej kariera teraz skupia się głównie na filmach. Myślę że w wypowiedzi kolegi chodziło o to że ona ma największe szansę na dobrą karierę filmową, bo to jednak ona się bardziej rozwija w tej dziedzinie od pozostałych. Grała w " Jestem Numerem 4" jedną z głównych postaci, całkiem fajnie jej to wyszło film się ludziom spodobał, potem był " The Hunters" moim zdaniem klapa i film beznadziejny, a teraz jest " The Family" Dianna gra tutaj między innymi z De Niro, Pfeiffer czy Lee Jonsem,. film pewnie okaże się wielkim sukcesem( dzięki wspaniałej obsadzie) a Dianna gra tutaj jedną z głównych postaci więc jeżeli film będzie sukcesem to potem kariera będzie toczyć się z górki, będą następne angaże filmowe itp. Podobno jest też brana pod uwagę do roli w filmie " 50 Twarzy Greya" ale to nie wiadomo. Dlatego jak mówię: Daren czy Lea to są bardziej nastawieni na muzykę i śpiew a Dianna na aktorstwo filmowe w Hollywood, dlatego myślę że koledze bardziej chodziło o osiągnięcie sukcesu aktorskiego w Hollywood dlatego napisał o Diannie. Bo z tego co wiem to Lea i reszta raczej w filmach się nie pokazują czy też na karierę filmową nie są nastawieni

użytkownik usunięty
alunia_kiss

Tak, chodziło mi ogólnie o karierę, nie tylko filmową.
Nie widziałam Dianny w żadnym filmie, ale muszę być szczera, że też nie chcę zobaczyć, bo zwyczajnie jej gra jest mi obojętna w Glee, uważam, że tam są lepsi aktorzy od niej.
Co do Lei to nie wiem nic o filmach, ale Broadway to też aktorstwo, ba, nawet stopień wyżej, bo aktorstwo ze śpiewem, a skoro była w niejednej sztuce to musi być w tym dobra. Poza tym miała 2 nominacje do Złotych Globów, nominację do Emmy.
Darren grał też na scenie w musicalach o Harrym Potterze, no i grał na wspomnianym Broadway'u z powodzeniem, dostał rolę w kinowym filmie, więc też w tej aktorskiej czołówce dokonań jest.
Chris w kinowym filmie również zagrał. Ma Złotego Globa - dostać taką nagrodę to niesamowite osiągnięcie - tak jak wspomniałam - nie ma chyba wyższej nagrody na świecie dla aktora serialowego. Poza tym miał dwie nominacje do Emmy.

Właśnie osiągnięcia w postaci nagród czy nominacji pokazują czy są dobrymi aktorami - Lea czy Chris mają się czym pochwalić. Poza tym na wiele wskazuje aktorski dorobek, który też cała wymieniona trójka już jakiś ma, nie tylko w Glee, ale w filmie czy na scenie.
Dianna dostaje role w filmach więc musi się podobać, tylko nie wiem czy stawiałabym ją koniecznie na pierwszym miejscu dorobkiem czy nagrodami.

Wracając jeszcze do wcześniejszego postu - ja ogólnie patrzyłam, nie tylko pod kątem aktorstwa tylko wszechstronności. Kto ma szanse na karierę ogólnie i co na to wskazuje. Nie tylko aktorstwo, ale i super śpiew, ale i umiejętność gry na czymś, komponowania, pisania piosenek, pisania książek. Niektórzy mają wiele talentów, a co za tym idzie, różne możliwości kariery, wiele możliwości utrzymania się "na fali" po skończeniu Glee. I ja wierzę, że właśnie o nich cały czas będzie głośno - a to w filmach, a to na scenie, a to muzycznie, a to będziemy się dowiadywać o nowych książkach.

użytkownik usunięty
ciotkaEliza

Nieidealna 32: "A odchodząc od tematu klanie, umknął mi fakt co się stało z Adamem? przegapiłam jakąś scenę, czy nie wyjaśnili tego?"
Odpowiadam w tym temacie, aby w innym nie spoilerować: )
Jakiś czas temu na tumblrze pojawił się blog, na którym ktoś odpowiadał na pytania dotyczące najbliższych odcinków (bodajże tylko 2 pierwszych). Nie można tego na razie sprawdzić - czy ktoś pisał prawdę, czy może sobie wymyślał to dowiemy się dopiero po odcinku tak naprawdę. No i ta osoba napisała, ze Kurt powie odnośnie Adama, że im nie wyszło.
Było wiele tam tych pytań i odpowiedzi, ale szczerze inne rzeczy słabo pamiętam. Kojarzę jeszcze, że ten tajemniczy ktoś napisał, że Blaine nie zaprosi Kurta na prom.
ALE jak podkreślam - nie wiadomo na ile to było prawdziwe. Blog już nie istnieje. tutaj można zobaczyć jedną stronę z niego: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:E7EpdrKp0AUJ:clarington-smy the.tumblr.com/+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl

Jeszcze co do Adama, to ktoś na jednym z zagranicznych for wypatrzył, że Adam Lambert (który jak wiemy będzie w Glee) i Oliver grający Adama niedawno zaczęli obserwować wzajemnie swoje wpisy na twitterze, co może oznaczać, że nowa postać, w którą wcieli się Lambert będzie mieć wątki z serialowym Adamem właśnie, bo może dopiero chłopaki się poznali. ALE to tylko domysły fanów, ot ciekawostka, może być związana z Glee, ale oczywiście nie musi.

ocenił(a) serial na 9

Dzięki za odpowiedź :D

ocenił(a) serial na 10

Co do Adama, to nie byłoby takie głupie. Czekam z niecierpliwością na wątek Klaine w NY.
Poza tym, jakby postać Lamberta i Adam zaczęli ze sobą kręcić to też byłoby ciekawe.
Swoją drogą w jakim sensie będzie on nemesisem Kurta? w karierze, czy w życiu osobistym?

użytkownik usunięty
stasza2233

Ja też czekam na Klaine w NY. Ale trochę się obawiam powiem szczerze, że scenarzyści zaserwują nam jakąś dramę z tym związaną... Już nawet nie w samym związku, co np. właśnie Blainem w NY - np., że się nie dostanie do NYADA, albo, że jego rodzicom nie spodoba, że chce iść do tej szkoły i nie będą go chcieli tam utrzymywać (to akurat pomysł z zagranicznego forum)

Mimo, że shipuję Klaine to chciałabym, aby postać Adama się pojawiała. Nie chcę go w związku z Kurtem, ale jako przyjaciele? czemu nie? W ogóle on jest taką pozytywną osobą - z tych nowych nowojorskich postaci z 4 sezonu to właśnie Adama i Isabelle najbardziej polubiłam. Cieszy mnie, że nowa postać grana przez Lamberta jest w NY, a nie, na szczęście, w Limie, której wątki aktualnie mnie interesują tylko ze względu na Blaine'a, rodzinę Kurta, ewentualnie przyjaźń Blaine'a z Samem i Wemmę. W sensie, fajnie, że rozbudowują ten nowojorski wątek. Oby tak dalej!

ocenił(a) serial na 8

Polecam wejść na stronkę gleeclubpl twoje najlepsze źródło tam jest Sneak Peek z pierwszego odcinka i coś czuje ( chociaż może to moja nadinterpretacja ) że będziemy mieli jednak w 5 sezonie Kartie :D ;D :D

użytkownik usunięty
ciotkaEliza

Zdjęcia z 5x01:
http://www.imagebam.com/gallery/zy5ga87xs06ff5ru6neda6tgo2tr5704/

Alex i Blake - sesja do piątego sezonu:
http://klaineforeverbitches.tumblr.com/post/60439359535/alex-and-blake-on-season -5-photoshoot

Tutaj to samo promo co post wyżej, tylko, że na youtube, może ktoś tak woli: http://www.youtube.com/watch?v=iDQtb9mH7xc

Chord wrzucił 06.09 video na vine:
https://vine.co/v/hJI0ViLXdqe
(jeśli ktoś woli obejrzeć na tumblrze: http://paulchristophers.tumblr.com/post/60490368626/kevinmchale-news-iphone-is-s kynet )
(pierścionek na palcu Kurta <3)

Harry o 5x03: http://www.hypable.com/2013/09/06/glee-season-5-spoilers-harry-shum-cory-monteit h-tribute/

5x03 song spoiler - Santana sings 'If I Die Young' by The Band Perry - źródło: http://naya-rivera.com/post/60517220766/5x03-song-spoiler

09.09 Lea nagrywała w NY:
zdjęcia, filmik: http://ontd-glee.livejournal.com/2827316.html
filmiki:
http://littlegleeprincess.tumblr.com/post/60757177922/lea-is-singing-and-staring -at-sardis
http://littlegleeprincess.tumblr.com/post/60750926334/lea-filming-in-ny
zdjęcia:
http://littlegleeprincess.tumblr.com/post/60759839692
http://littlegleeprincess.tumblr.com/post/60755708567
http://littlegleeprincess.tumblr.com/post/60759080328
http://littlegleeprincess.tumblr.com/post/60759205139 (z twittera Ryana)
http://littlegleeprincess.tumblr.com/post/60760156817 (z twittera Lei)
http://littlegleeprincess.tumblr.com/post/60755508003
http://littlegleeprincess.tumblr.com/post/60755105035/lea-filming-at-sardis
http://littlegleeprincess.tumblr.com/post/60754944299/michaelausiello-hard-to-ma ke-it-out-but-thats
http://littlegleeprincess.tumblr.com/post/60751003103/glee-filming-in-ny
https://twitter.com/MichaelAusiello/status/377081649303130112/photo/1

http://ohmycarlisle.tumblr.com/post/60793800071/feeling-glee-ful-looks-like-pete rfacinelli

Sneak peek 5x01: http://www.youtube.com/watch?v=Slz2Mb3-7ks

http://staceysthings.tumblr.com/post/60850937336

ciotkaEliza

http://ohmycarlisle.tumblr.com/post/60793800071/feeling-glee-ful-looks-like-pete rfacinelli
Nie wiem czy już ktoś wstawił to , ale Peter Facinelli i Ioan Gruffudd wystąpią gościnnie w Glee. Prawdopodobnie pojawią się już w 5x01 i będą związani z wątkiem Rachel i Funny Girl

użytkownik usunięty
ciotkaEliza

All You Need Is Love z 5x01! http://raincloudsklaine.tumblr.com/post/61096158913

"I asked Gi (who I am tagging on this post and y’all should know to trust me by now) who answered and gave the go ahead to post:
It’s NOT a dream.
Blaine IS serenading Kurt at Dalton on the staircase with all their friends and every show choir ever." - źródło: http://gleekto.tumblr.com/post/61016755464

"Love, Love, Love" and "Tina In The Sky With Diamonds" spoilers:
Santana is involved in one of the Funny Girl theater scenes with Rachel in the first episode.
Glee was looking for extras to play stage managers, producers, assistants, and so forth.
Look out for the 420 Club.
Bree is the one behind the Carrie stunt pulled on Tina.
Kitty gives Tina a new pink dress to wear after she's Carrie’d.
For one of the diner scenes, there was a casting call for obnoxious children.
"The Quarterback" spoilers:
Glee filmed a locker room scene.
At least part of the Puck/military recruitment stuff is supposed to involve some "nerdy" people signing up with the recruiters.
źródło: http://ontd-glee.livejournal.com/2830236.html

zdjęcia 5x01: http://www.imagebam.com/gallery/nkiy0lsukrifv9vak41gckj1c30vcobz/

Nowa postać w Glee: http://www.deadline.com/2013/09/foxs-glee-gang-related-add-recurring

Odnośnie piosenek:
”Fire And Rain” by James Taylor will be one of the songs featured in the tribute for Finn. - źródło: http://popwrapped.tumblr.com/post/60965131555/glee-exclusive-heartbreaking-song- for-5x03s-finn
"Applause", Lady Gaga’s latest single, will be covered by the one and only Adam Lambert. - źródło: http://popwrapped.tumblr.com/post/60976246887/glee-exclusive-adam-lamberts-first -song-revealed
"Judas", another of Lady Gaga’s hit singles, will be covered by the one and only Adam Lambert. - źródło:
http://popwrapped.tumblr.com/post/60981797230/glee-exclusive-adam-lamberts-secon d-song-revealed

Love Love Love summary:
New Directions examine the early classics of The Beatles. After a disappointing callback, Rachel tries to gain much needed life experience by taking a job as a waitress. Artie is dismayed when his sort-of girlfriend Kitty demands they keep their romance on the “downlow.” Blaine plans a spectacular event that will unite friends and foes when he decides to ask Kurt to marry him.