PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46508
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Do końca sezonu 4 zostały ledwo 2 odcinki, a już się zaczyna gorączka przed następną serią.
Wrzucajcie tutaj wszystko co wiecie na temat 5 sezonu :)
Wiadomo, ŻE:
-Ryan planuje sezon 5 i 6
-od samego początku sezonu Blaine'a i Kurta najprawdopodobniej będziemy już widzeć razem
-możliwe, że nie zobaczymy już Dianny
-również HeMo- z wiadomych powodów, conajmniej na pewien okres czasu
-akcja w NYC będzie miała zapewne większy udział w fabule niż dotychczas
-zareaktywują starą obsadę, z naciskiem na Mercedes, Mike'a i Pucka.
Jak zdobędziecie jakieś newsy, to wrzucajcie :)

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Na konkretne lub oficjalne info będzie trzeba pewnie czekać do jakiegoś panelu Glee(albo Fox) w maju jeśli w ogóle taki będzie, jeśli nie to dopiero podczas Comic-Cona(to chyba w lipcu) się czegoś dowiemy.
Jak na razie wszystkie info to spekulacje, a ze lubimy spekulować ;) wiemy tylko tyle ze 5 sezon może być podzielony na dwie części, i po zakończeniu tej pierwszej pożegnamy stare Glee (te w McKindley) na dobre, no ale od kiedy wiemy ze Glee dostało jeszcze dwa sezony to jest mało prawdopodobne.
A Quinn jeszcze wróci, bo obecnie chyba niema bardziej niedokończonej i popapranej postaci w Glee(tak wiec musi wrócić), i nie sądzę żeby Dianna się nagle obraziła na RM i nie chciałaby się pojawiał chociażby gościnnie.
Za HeMo na zastępstwo Britt w ND widzi mi się aktorka grająca Marisse w odcinku "Shooting Star" - ładna i słodka, tylko ciekawe czy dobrze śpiewa.

ciotkaEliza

O, fajnie. Jeśli będą ciągnąć wątek w Nowym Yorku, to widocznie będę oglądać dalej:P

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Szkoda by było gdyby zabrakło Dianny bo to jedna z ważniejszych i całkiem fajnych postaci w tym serialu. Czyżby Dianna tak po prostu zrezygnowała z serialu? Rozumiem że zagrała ostatnio w filmie Malavita ale to tylko jeden film i jak na razie nie walą do jej drzwi z propozycjami zagrania w jakiś ambitnych filmach. Oczywiście grała też w "Hunters" ( Co było wielką klapą) no i w "Jestem Numerem 4" ale mi się wydaje że jej było mało w 4 sezonie z takiego powodu że kręciła sceny do "Malavity" ale teraz może się to zmieni i będzie w 5 sezonie?

ocenił(a) serial na 7
alunia_kiss

Tylko ze kręcenie zdjęć Maladivy się zakończyły gdzieś pod koniec wakacji 2012 mniej więcej w tym samym czasie co ruszał 4 sezon Glee. Ale podejrzewam ze Dianna ma w planach kolejny projekt bo nie dawno się przefarbowała na "rudą brunetkę".
Ale zaskoczyła mnie jej nieobecność w finale sezonu, Amber wróciła, Harry tez, zabraknie tylko Dianny i Coryego z wiadomych powodów.

ocenił(a) serial na 7
szym_seba

Tak wiem kto będzie jacy aktorzy będą w finale, lubię spojlery :)
No Amber i Harry będą w odcinku przez finałem, ale wiadomo o co chodzi

ocenił(a) serial na 9
szym_seba

Podobno akcja w Ohio ma się toczyć, aż wszyscy z ND ukończą liceum, a później ma się przenieśc do NY i do tamtejszych bohaterów. [Nie potwierdzone]

Jak to nie będzie Quinn? To co to za "Glee" wgl. będzie?

ocenił(a) serial na 8
gleek003

Ale chyba tylko "stara obsada" glee ma ukończyć liceum i wtedy się przeniesie, a nowym podziękują. Szczerze, bardzo na to liczę.
Wkurzające jest dla mnie to, że Tina jest dalej tłem (zresztą nie tylko ona), ona za chwile kończy liceum, jest w Glee i ND od początku, a dalej mało śpiewa. Taka Marley natomiast słyszymy co chwile, wątki też ma bardziej rozbudowane, a to nowa postać i jak dla mnie Ci nowi mogliby oddać czas "starym" członkom i robić za tło, jak właśnie Ci wcześniej wymienieni w poprzednich sezonach.

ocenił(a) serial na 7
madzialenaa_90

Ja powiem tylko tyle, z nowych dzieciaków tylko Ryder zasługuje/powinien zostań na dobre.
Jest najlepszym aktorem, a chyba własnie tego mi brakuje w "nowej obsadzie" - ponad przeciętnej gry aktorskiej. Głos tez ma OK, taki Finn 2.0 (i mi to nawet nie przeszkadza)tylko ze lepiej tańczy ;)

szym_seba

Ja do tego składu lubię jeszcze Kitty, bo chociaż jest raczej nieudolną kopią Santany&Quinn, to w innych kategoriach u mnie sie sprawdza, bardzo lubię, gdy śpiewa :)
Dla mnie mogłoby nie być Jake'a i Marley. Poza wokalem, po prostu mnie nudzą.
A Unique jest chyba najbardziej irytującą postacią w historii stacji Foxa.

ocenił(a) serial na 6
ciotkaEliza

jak dla mnie Unique to najlepsza jest z tej bandy 'nowych'

xoxBeniakxox

Ja ją/jego lubiłam w 3 sezonie i na początku 4, teraz zachowaniem przypomina chorego psychicznie. I nie chodzi nawet o jego osobowość trans. Koleś tak macha łapką w drugą i lewą stronę oraz trzepocze rzęsami i jest przy tym tak sztuczny, że powinien zjeść Snickersa, bo za bardzo gwiazdorzy.

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Mistrzowskie podsumowanie XD

ocenił(a) serial na 7
szym_seba

A ja lubię wszystkich "świeżaków" i chcę, żeby zostali :)

ocenił(a) serial na 9
czekolada143

Ja bym chciała, żeby wszyscy zostali i Ci nowi i Quinn. Ale podobno akcja ma się toczyć tylko w NY.

ocenił(a) serial na 7
gleek003

Moim zdaniem twórcy popełnili błąd dzieląc tak serial, zmuszając nas do polubienia nowych postaci i nowych par, kiedy to w tym samym czasie mamy stare i kochane postacie i stare tez kochane pary,
Powinni się skupić tylko na Ohio i Mckindley.(już w 4rtym sezonie)
Ewentualnie zrobić Spin-off w Nowym Yorku, ale wtedy byłoby ryzyko ze nowy serial skończyłby jak "Smash"(cancel po dwóch sezonach) bo pewnie obracałby się w tej samej tematyce Broadwayowskiej.

Teraz jedynym rozwiązaniem na 5ty sezon jest przeniesienie Glee do NY, bo dodawanie co roku nowych postaci i trzymanie tych starych jednocześnie?... To może się złe skończyć.

ocenił(a) serial na 7
szym_seba

5 sezon tylko w NYC? No to będę musiała się pożegnać z serialem..

ocenił(a) serial na 7
czekolada143

Pewności na ten temat nikt niema. Ale jak to sobie wyobrażasz po tym jak Blaine, Artie, Tina, Britt i Sam ukończą liceum i pójdą na studia ?
W Glee klubie zostanie tylko 5 osób. A jak już mówiłem dodawanie nowych aktorów do obsady jest bez sensu i kompletnie ZNISZCZY serial, mielibyśmy z 12 postaci które ukończyły liceum plus 12 osób McKindley. Poza tym większość fanów serialu, zauważyłem czytając opinie na rożnych stronach , chce skupienia sie na STAREJ obsadzie i ich karierach/studiach

szym_seba

Jeżeli kontynuowaliby akcję w WMHS ze startem 5 osób w chórze, to musieliby dodać 7 nowych bohaterów w ciągu następnego sezonu..nie, dziekuję.

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

A wiadomo już co z Quinn czy będzie w następnym sezonie czy też nie, bo że w finale 4 jej nie będzie to wiadomo.

ocenił(a) serial na 7
alunia_kiss

Na pewno się dowiemy na najbliższych "imprezach" z obsadą Glee (typu Fox Upfront 13 maja czy Comic Con w lipcu) bo widać ze fanom brakuje Quinn i na pewno będą pytania z nią związane
W tym roku mieliśmy wielki powrót Santany w drugiej części sezonu, wiec miejmy nadzieje na powrót Quinn od września ;)
Są plotki że aktorka Dianna Argon ma dosyć Glee, ale naprawdę w to wątpię, po prostu scenarzyści nie potrafią niczego sensownego wymyślić dla tej postaci (bo Quinntana, srsly? JUST NO)

ocenił(a) serial na 9
szym_seba

Chyba wszyscy zapomnieliśmy o czym tak naprawdę było Glee (przynajmniej wg. mnie). Glee to nie tylko serial o utalentowanych dzieciakach, którzy śpiewają w chórze, to serial o tolerancji, każda z posiaci od 1szego szezonu pokazałam jakoąś cechę (jedną lub więcej), której społeczeństwo nie toleruje i dzieki temu uczyła widzów toleracji. Nie mieliście tak, że jakoś bardziej identyfikowaliście się z którąś z postaci z powodu właśnie tych charakterystycznych cech? Może się mylę, ale dla mnie Glee jest o tolerancji. Nowe postacie też mają te nietloerowane cechy albo problemy dzisiejszych nastolatków:
Marley - otyła matka, która na dodatek pracuje w szkole i bulimia
Jake - jest mulatem, Żydem, "mieszańcem" (przepraszam za wyrażenie) i czasem porównują go do Puck'a
Ryder - dysleksja, słabe stopie, a przez to problemy z rodzicami, szuka sobie znajomych w sieci i boji się wyznać własne uczucia i był molestowany
Unique - chyba to jest tak oczywiste, że nie muszę pisać. :D
Kitty - jest wredna i wcale nie jest mieszanką Quinn i Santany, bo one miały przyjaciół, a Kitty z początku w ogóle nie miała przyjaciół (później się zaprzyjaźniła z ludźmi z ND), a tych palantów którzy kręcili się koło niej w pierwszych 2 odc. trudno nazwać przyjaciółmi i jeszcze ten jej problem z molestowanie i to, że jest odrzucana przez chłopaków.
Nie ważne, którzy bohaterowie zostaną (chociaż też mam swoich ulubieńców), ważne, żeby Glee dalej "mówiło" o toleracji.
Przepraszam za błendy.

ocenił(a) serial na 7
gleek003

Zgadzam się, ale twórcy próbowali znaleźć idealne rozważanie na kontynuacje "młodzieżowego serialu o tolerancji" nie zmieniając Glee w całkiem nowy serial bez starej obsady po 3cim sezonie. I widocznie im to średnio wyszło bo obecny sezon ma najmniej widzów w US.
Ja w tej chwili Glee oglądam dla "starych" aktorów którzy w nim graja(Lea Michele, Chris Colfer, Naya Rivera czy Cory Monteith) i gdyby nie oni to mój Gleekowy zapał ostygł by baaardzo. I wątpię żebym kiedykolwiek się tak przywiązał do tej nowej obsady (może w następnych sezonie. Ale mając starą obsadę cały czas na ekranie to w to wątpię)

Już czas żeby Glee się w końcu zmieniło, tak jak fani serialu się zmienili i dorośli przez te 4 lata - czas ukończyć liceum Glee

ocenił(a) serial na 9
szym_seba

Też racja. Boję się, że twórcy będą chiceli, żeby Marley, Jake, Ryder, Sugar i reszta skończyli liceum, ale w następnym sezonie znowu będą nowi, bo przecież w chórze musi być tam 12, czy ileś osób i zanowu aż tamci skończą szkołę i zanowu nowi i tak kółko... (a o "starych" bohaterach ucichnie)
Może przeciesienie akcji całkowicie do NY nie jest najgorszym pomysłem.

gleek003

Circulus vitiosus, nihil finis :(

ocenił(a) serial na 7
gleek003

To najlepszy pomysł według mnie.. ja z nowej obsady lubię chyba jedynie Rydera i Kitty, ale bez nich przeżyję mając jeszcze więcej Santany, Kurta, Rachel, Blaine'a itd.. według mnie ciągnięcie dalej chóru to zły pomysł.

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Ale właśnie o tym było Glee, o chórze i toleracji. Glee zawsze miało jakieś przesłanie, nie wiem, czy jeśli akcję przeniosą do NY to dalej tak będzie.

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

z jednej strony faktycznie przeniesienie to byłby dobry pomysł,
z drugiej to nadal GLEE - serial o chorze szkolnym , a nie paczce przyjaciół w NY, gdzie kazdy poszedł swoją drogą,
Ciężko przewidziec co zrobią scenarzyści, ale jesli przeniosą wszystko za starą ekipą, to juz nie bedzie to samo glee.

emsuu

Prawdę mówiąc, już teraźniejsze glee dużo różni się od tego z 1 sezonu.

ocenił(a) serial na 7
ciotkaEliza

Dokładnie. A trzymać się chóru tylko dlatego, że pierwotnie o nim opowiadał serial to bezsens.

ocenił(a) serial na 8
rose_fw

No a co z Shuesterem ???
jak nie bedzie Glee Clubu to go też nie bedzie :/ a kontrakt podpisany ma i Sue z resztą
chociaż z drugiej strony to spoko zakończyli jego wątek, ożenił się w końcu i gitara :D

ocenił(a) serial na 7
elvis55

Niby ma być Glee Club, ale więcej NY w kolejnym sezonie, no mam nadzieję :D.. jak będzie dużo NY to będę dalej oglądać ;p

ocenił(a) serial na 6
szym_seba

Też odniosłam takie wrażenie i dlatego go uwielbiam

ocenił(a) serial na 10
szym_seba

Mi też Ryder przypomina Finna

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

Potwierdzono sezon 5 i 6 :D

ocenił(a) serial na 7
tubinger

z czego tu sie cieszyc, jak serial pomalu sie sypie przez to opuszczenie szkoly? nie mam zielonego pojecia po co te 2 kolejne sezony... zaczne chyba ogladac inny, na sile dla kasy nie ma sensu robic czegos co bylo dosyc dobre.

ocenił(a) serial na 10
MegaTM

Zgadzam się co najwyżej połowa przyszłego sezonu może będzie ok a później.... strach myśleć :P

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

"możliwe, że nie zobaczymy już Dianny" RYAN ZGIŃ

kropkaaa

...i to najlepiej w meczarniach.
Na szczęście nie jest to do końca potwierdzona informacja, ale po ostatnim czasie widać, że DA coraz bardziej się angażuje w projekty poza Glee (przefarbowała się z resztą) i nie jest takie pewne,czy nie będzia chciała się uwolnić od wizerunku Quinn. A Murphdemort oświadczył, że jeden z bohaterów zniknie (szczerze, najbardziej bym chciała, żeby to był Wade, ale marzenia można sobie mieć :p).

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

no i zniknie....... Ryder :)
chociaż go tez szkoda, bo spoko był :(

elvis55

Poważnie? Czy tylko tak zgadujesz?

ocenił(a) serial na 8
kin1313

no ma odejść z klubu, więc nwm

elvis55

Myślałam, że masz coś oficjalnego o Blake'u, bo sam Ryder może raczej wybaczyć i wrócić.

elvis55

on na pewno nie zniknie...

kropkaaa

Ale gdzieś też w sumie napisano "W kolejnych sezonach zobaczymy wszystkich, ulubionych bohaterów."

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

Katey Sagal, którą w następnym odcinku zobaczymy w roli mamy Artiego, potwierdziła, że na pewno powróci w sezonie 5 i bedzie śpiewać. BTW Katey oprócz tego że jest genialną aktorką (Peggy Bundy to jedna z najlepszy serialowych kreacji XX wieku ^^) jest też świetną piosenkarką i wydała juz kilka solowych płyt.

ciotkaEliza

Mnie tam i tak najbardziej na świecie ucieszyłby powrót Klaina - strasznie im kibicuję i serce mi się kraje, jak w kolejnych odcinkach nie widać w ich relacjach żadnej poprawy.

ocenił(a) serial na 7
Pomalina

Jak to nie?? Obejrzyj sobie zwiastun do następnego odcinka( http://www.youtube.com/watch?v=wXrrVAMCBgU ) wszyscy Klainersi w internecie "plączą ze szczęścia" po nim ;)

szym_seba

Chodziło mi raczej o to, że w poprzednich, ale kolejnych od zerwania, odcinkach nie widać poprawy, chociaż prawdę mówiąc tego zwiastuna nie widziałam, więc płaczę teraz z cała resztą internetu :D

Pomalina

http://insidetv.ew.com/2013/04/24/glee-blaine-season-finale-photo/ Blain szuka pierścionka? ;)

ciotkaEliza

Coś tutaj mamy: http://www.wetpaint.com/glee/spoilers